Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kazminiera

wesele

Polecane posty

Gość kazminiera

Wczoraj dostałam zaproszenie na ślub mojej sąsiadki. Nie spodziewałam się, że mnie zaproszą. Wesele jest już 28 września. Ostatnio na weselu byłam 10 lat temu. Ile teraz daje się w kopertę? Na wesele jestem zaproszona z mężem i z siedmioletnim synem. Podczas składania życzeń chyba tez dawało się kwiaty lub wino… Czy ktoś pomoże?

Gość gość
Koperta - zależy od Waszych zarobków i od tego czy lubicie sąsiadkę :-) Ja bym dał 400 zł a do tego bombonierkę. Wina podobno nie wypada dawać a z kwiatami to wiadomo jest urwanie głowy.

Gość gość
skoro zaprosili cię 2 tyg przed uroczystością to raczej jestes zapchajdziurą bo goście im poodmawiali

Gość beatarembicka
Obecnie 500 zł to minimum. Oczywiście dajcie tyle na ile was stać. Fajną alternatywą są prezenty: praktyczne i eleganckie. zazwyczaj kupuję zestawy win proponowane przez specjalistów sklep-wina.pl/category/87,wyblr-redaktorlw. Takie zestawy zawsze podobają się Młodym. Co do tego, co powinno podarować się Młodym podczas składania życzeń to zauważyłam , ze są to zazwyczaj kwiaty, książki, kupony totolotka, wina i maskotki jeśli Para Młoda spodziewa się dziecka.

potwierdzam. teraz w kopercie wypada dać co najmniej 500 zł. Podczas składania życzeń pod kościołem czy tam USC daje się głównie wino lub kwiaty- choć coraz częściej wino. Polecam Castra Rubra lub polecaną wcześniej Tamaya Merlot. Już nieraz dawałam je Parze Młodej w prezencie. Pozdrawiam.

Gość gość
500 zł? Pogięło was? Tyle dawałam teraz własnej siostrze... i nie bredźcie że mniej to nawet się nie zwróci- siostra w dużym mieście, w samym centrum w hotelu za wypasione wesele płaciła 160 zł od osoby... A za dzieciaki połówkę. I tyle ma dawać sąsiadka która jest zapchaj dziurą bo im miejsca zostały? Autorko, 250-300 zł będzie zupełnie ok, kwiatki skromne i ew. czekoladki jeśli sobie nie życzą zamienników.