Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie chcę wesela on chce Ja chcę ślub kościelny on cywilny

Polecane posty

Gość gość

Rok temu się zaręczyliśmy. Ostatnio zaczęły się rozmowy o ślubie i tu zaczyna się problem. Ja nie chcę wesela, najchętniej chcialabym wziąc slub tylko ja, on, świadkowie mogli by byc nawet z ulicy... Chcialabym ślub kościelny. Jednak on uważa, że jak kościelny to już trzeba! zrobic wesele na co najmniej 100 osób. Nie rozumie, że tak nie musi byc, że w kościele, też możemy byc sami... jak rozważaliśmy cywilny z przyjęciem dla najbliższej rodziny, to on zaczął mówic o siostrze swojej matki i jej córkach, z ktorymi w ogole teraz nie utrzymuje kontaktu. Jeżeli byłaby ta jego ciotka z córkami, które są już dorosłe, to wypadałoby, żebym ja rodzeństwo rodziców też zaprosiła z tymi doroslymi dziecmi, a ich jest 25(mam dużą nawet tą najbliższą rodzinę). Chyba nigdy nie dojdziemy do kompromisu. Ja zdania raczej nie zmienię. też mieliście takie problemy?

Gość gość
ja nie mialam problemu -tylko ksiadz my i swiadkowie , ale akurat maz sie pod tym wzgledem zawsze ze mna zgadzal. Problem ni w slubie, tylko w braku wspolnych pogladów i umiejetnosci kompromisu