Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

4 latka i prośba o szczeniaczka i się łamię więc jaka najlepsza rasa

Polecane posty

Gość gość

Aby mało szczekał, aby nie potrzebował godzinnych spacerów, był rodzinny, itd...

Gość zzzzzzzzzzz555555zzzzzzzzz
pluszowy

Gość guestttt
może labrador albo owczarek niemiecki tylko trzeba czesać

Gość gość
moja 9letnia córka prosiła o małego pieska....przez przypadek trafiłam na ogłoszenie dosyć tanich Shih tzu...kupilismy-ma teraz prawie 4 miesiące..jest mądry,pieszczoch i okazało się,że moja dwuletnia corka ma z niego najwiekszą frajdę a pies lubi ją najbardziej., polecam

Gość gość
każdy pies potrzebuje spacerów i każdy może okazać się zarówno milczkiem jak i rozdarciuchem. Inni mają rację- kup sobie pluszaka

Gość gość
na pewno owczarek i labrador potrzebują ruch to są psy pracujące a nie kanapowce

Gość blondyna 333
Zazwyczaj jest tak, że po kilku dniach obowiązek spada tylko na rodziców, więc wybierz psa według wlasnych upodobań. Każdy pies wymaga mnóstwo uwagi , pielęgnacji i ruchu. Ja mam sznaucera olbrzyma i yorka, temperamenty podobne mimo, iż york kojarzy się tylko z pięknym wyglądem i leżeniem na kanapie.

Gość gość
cytat 'Shih tzu jest psem niezależnym, inteligentnym, towarzyskim i wesołym. Nie przejawia skłonności do włóczęgostwa. Nadaje się do hodowania w rodzinie z dziećmi, toleruje inne zwierzęta domowe, a jego charakter przeważnie dostosowuje się do trybu życia rodziny. Lubi spacery i zabawy ruchowe z udziałem innych domowników.' Dodam jeszcze , ze mamy tez goldenkę' i równiez jest to pies idealny dla dzieci,tylko ze wiekszy,nie typowy 'kanapowiec". Yorki to teriery,wiec typowo gończe,myśliwskie-potrzebują dużo wiecj ruchu.

Gość guestttt
ruchu potrzebuje każdy pies ale te kojarzą mi się z rodzinnymi psami.. York z leżeniem na kanapie na pewno nie mi się kojarzy z ujadaniem są hałaśliwe i r***liwe..

Gość guestttt
roochliwe

Gość gość
Nie, ale to będzie tak że jeżeli ona się nie będzie zajmowała to piesek znajdzie inny dom, ja nie mam czasu, rozmawiałam z małą i ta jest świadoma wszystkiego co idzie z psem.

Gość kropek bez kropek
Ty jesteś głupia czy udajesz tylko? Czterolatka świadoma i odpowiedzialna??

Gość gość
Jack Russell Terier - mały, wesoły, do wszelkich zabaw pierwszy, mały adhd-owiec, nie szczeka, jak i trzeba to pieszczoch :)

Gość gość
To lepiej daj sobie spokój z psem, i kup jej chomika

Gość blondyna 333
Więc jeśli nie masz czasu to nie bierz psa i nie sądź, że 4 latka się nim zajmie. Pies wymaga mnóstwa uwagi. Wiem, bo mam 2 psy i jak rano wstanę to nie mogę nawet się napić kawy. Po pracy nie mogę zjeść obiadu, bo muszę towarzystwo wyprowadzić. Wieczorem też zawsze jest coś przy nich, albo po nich do zrobienia.

następna debilka, która traktuje zwierzę jak zabawkę dla swojego gówniarza a jak się znudzi, to won na ulicę żeby ci smród nogi powykręcał, krowo bez serca i mózgu

Gość gość
pogryzie ją:)

Gość gość
nie rozumiem tych ataków w moją stronę. chcę sprawić przyjemność swojemu dziecku, to chyba normalne. odkąd zwierzę jest ważniejsze od człowieka?:D

Gość gość
Szczeniaczek to nie jest zabaweczka dla dziecka! To żywe stworzenie!

Gość guestttt
na pewno jest świadoma 4 latka a to dobre. Jak bierzesz psa to dziecko sie z nim tylko będzie bawiło ale to Ty będziesz musiala o niego dbać więc po co bierzesz psa którego potem masz zamiar oddać albo wyrzucić pewnie tak samo odpowiedzialna jak mama

Gość gość
Mi rodzice pozwolili na pierwszego psa kiedy miałam 13 lat i wtedy można było powiedzieć, że uświadomiono mi jakie są moje obowiązki co do niego. A 4 latka sądzisz, że wyjdzie z psem na spacer?? Nie zapomni go nakarmić skoro pewnie sama jej jeszcze jedzenie podsuwasz?? Z takim podejściem to już lepiej nie szukaj żadnego, tylko po to aby pies później wylądował w schronisku, u kogoś przypadkowego albo przywiązany przy drodze do drzewa. Kup jej psa na baterie, też będzie zadowolona.

Gość guestttt
żeby ten pies pogryzł Cię bo na pewno córeczka nie będzie o niego dbała i z nim wychodziła weź sobie kota z nim nie trzeba wychodzić ale podrapie Ci dzieciaka może zmądrzejesz.... Ciebie można wyrzucić odkąd głupie stworzenia są ważniejsze od mądrzejszych...

Gość blondyna 333
Zdecydowanie nie bierz do domu żadnego żywego zwierzęcia.

Gość gość
jak chcesz sprawić dziecku przyjemność to kup jej zabawkę na pewno są takie zabawki pieski na baterie jak ktoś wspomniał. Seryjnym mordercom też sprawia przyjemność zabijanie czy to znaczy ,że to jest ok? Albo kup jej konia na biegunach będzie miała radochę.. Rozpieścisz bachora później nie dasz sobie z nim rady Jak chcesz sprawić dziecku taką przyjemność to zadbaj sama o psa, a ono niech się bawi z nim.

Gość gość
ja moge polecic shiz tzu, tez mam tego piska od roku i jest po prostu cudowny, niesamowicie łagodny dla mojej córki, bardzo sie lubia wzajemnie, pies jest strasznie towarzyski, grzeczny, posłuszny, zakochałam sie w tej rasie i mysle zeby kupic drugiego :)

Gość gość
ale co to za porównania:D córka nie chce zabawki, tylko psa. jak możesz porównywać 4 letnie słodkie dziecko do mordercy:O morderca zabija LUDZI.

Gość gość
Nie mówię tu w cale o córce tylko o Tobie jako matki, która nie wyklucza pozbycie się psa. A kto cię tam wie w jaki sposób, więc zakądam każdą opcje. A skoro córcia chce, chcieć nie zawsze móc. Chesz mieć obszczane podłowi?? Bo pieska trzeba nauczysz wszystkiego skoro mowa o szczeniaku. Weź się kobieto zastanów, córka chce - niepoważna jesteś więc śmiem wątpić żeby mając geny po takiej matce 4 latka była odpowiedzialna?? daruj sobie i oszczędź zwierzakowi smutnego życia.

Gość kropek bez kropek
No ale o co Wam chodzi ? Przecież jej skarbuś ma już wszystkie możliwe zabawki i tylko tej żywej jej brakuje :O Pobawi się dwa - trzy tygodnie i poszukają mu nowego, milusiego domu...albo kojca w schronisku. Chociaż jak kupią "rasowego" to pewnie sprzedadzą na allegro żeby koszty się zwróciły