Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Gość Justi2
hej hej, ja dziś cały dzień "odstraszam" @, jak na razie z sukcesem :), zobaczymy co dalej, temperaturę mam wysoką, a właściwie coraz wyższą, co dobrze wróży... Czuję się jak na @ albo na wiecie co ;) oby oby... Jutro rano robię test, jeśli do tej pory uda mi się odganiać @... ;)

Justi trzymam mocno kciuki! @ akysz akysz akysz Kama tak mam zwolnienie typu B do 17-ego bo tego dnia mam następną wizytę

Gość Justi2
Mucha, ogólnie nie jestem cierpliwa i zrobiłam test 2 dni temu, wyszedł negatywny mimo, że miałam przeczucie i różne objawy dzień wcześniej, że będzie dzidzia, dlatego teraz czekam, przynajmniej chcę przeczekać ten dzień dzisiejszy, bo mam regularne cykle i jeśli dziś nie dostanę @ to jest spora szansa...

Hej Dziewczynki! Ja również marzę o czerwcu. Działamy z mężem :) Mam nadzieję, że w czerwcu wszystkie będziemy krzyczały na porodówce :D

Cześć dziewczyny jak się czujecie??? ja nawet dobrze hmm tylko co niektóre potrawy zmieniły smak... nawet herbata...w dodatku swędzi mnie czasem brzuch. mam małe pytanie kiedy zamiarzacie powiedziec pracodawcy o ciąży i oczywiście jak tam z l4?? pozdr

Mi nawet 2 dni po terminie @ test super czuły ledwo wyszedł ale ja chyba nie jestem dobrym przykładem bo moja beta w tym samym dniu wynosiła tylko 50 :( ale na drugi dzień pęcherzyk miał 3mm Co wogóle sądzie o porodzie w wodzie?

ja juz powiedzialam pracodawcy :) ale na l4 poki co sie nie wybieram zwariowalabym, chyba w domu ;p chyba ze bede sie zle czula to wtedy pojde

Gość kasiula1234
hej dziewczyny !!! U mnie też wszystko intensywnie pachnie, niektóre zapachy nawet zaczęły mi przeszkadzać...nie mogę uzywać perfum bo mnie duszą, śmierdzi mi wszystko....poza tym smak mi się zmienił, woda którą zazwyczaj pije smakuje jak "kranówa", nie mogę patrzeć na mięso mielone...poza tym co chwilę mam ochotę na coś innego :P hamuję się ile wlezie bo w pierwszej ciąży przytyłam prawie 20 kg i nie mam zamiaru tego powtórzyć:P Jeżeli chodzi o L4 to ja juz jestem od pierwszej wizyty...

Gość czerwcowa2014
ja za to odkryłam smaki wody mineralnej, nawet nie byłam świadoma, że woda którą tyle czasu pije tak smakuje :) U mnie właśnie akurat apetyt na mięso się pojawił, jak widać każdy ma inaczej. Ja mam mnóstwo stresu w pracy, boję się, żeby to maluchowi nie zaszkodziło, chcą mi nawet nowy sprzęt sprezentować, bym była skomunikowana z biurem nawet w czasie drogi do pracy. Ja póki co nikomu nic nie powiedziałam i pewnie przez najbliższy miesiąc nikogo nie poinformuje, a nawet i dłużej, nie chcę być oceniana przez pryzmat ciąży, ani też by ciąża sprawiła, że zamkną się przede mną drzwi, które póki co są jeszcze otwarte. Także mam nadzieję, że wszystko dobrze się ułoży

Gość rainbowrain
Justi2 i ja trzymam mocno kciuki :)

Gość gość
Justi jaką masz temp??? i jak mierzysz??

Gość gość
Hej, dziewczyny . Trzymam kciuki za wszystkie "ciążówki" jak i za te starające się. Starałam się 2 lata i 5 dni temu ujrzałam piękne dwie kreski. Jestem na l4 ponieważ dopadło mnie straszne przeziębienie. U mnie jak na razie objawów brak poza wyczulonym węchem .

Gość Justi2
Mucha, a jak długie masz cykle? Ja zrobiłam właśnie super czuły test bobo i wyszedł mi cień cienia drugiej kreski, ale po czasie, więc raczej nie ważne. Kurczę, nie wytrzymałam... Teraz czekam chyba kilka dni, bo jeśli jestem w ciąży to mam ten sam problem co Ty, tzn. bardzo niskie stężenie hcg jak na ten czas. Ja mam cykle 26 dni i 12 dni tylko fazy lutealnej, to może dlatego. Bety nie chcę robić teraz bo mam bardzo kiepskie żyły, a i tak będzie masa tego kłucia w ciąży. Wolę najpierw domowymi sposobami...

Bobotest robiłam dzień przed @ i nie było nawet cienia Na drugi dzień przyszły mi testy z allegro czułości 10 i nie wytrzymałam zrobiłam jeden wieczorem po powrocie z pracy i kreska była wyraźna tylko troszkę jasniejsza Na drugi dzień rano z pierwszego moczu zrobiłam kolejny i wynik był dużo słabszy niż dzień wcześniej (panika) Następnego dnia miałam jechać na bete więc powtorzylam test rano i druga kreska prawie niewidoczna ale mimo wszystko pojechałam Resztę historii już znasz

Justi a cykle mam 28 dniowe i u mnie też jest problem z pobranie krwi Ja tak jakbym ich nie miała he he Mam tylko jedną na nadgarstku z której można pobrać ale zazwyczaj bez strzykawki tylko jak u dzieci sama igła i prosto do probowki Idź na bete

Gość Justi2
Kurczę, lipa z tymi testami. Na beta wyszło Ci Mucha 50 z tego co pamiętam, a test o czułości 10 ledwo co pokazał tego dnia... Przereklamowane badziewia... Producenci chwalą się czułością i wykrywalnością w kilka dni, żeby sobie klientki zwabić zanim @ przyjdzie, więcej na to poleci z nadziei że coś wykaże. Ja w pierwszej ciąży robiłam test jakiś tydzień po terminie @ i nawet wtedy druga krecha była całkiem słaba... No nic, mam w domu ostatni test o czułości 25, który zrobię za kilka dni (jeśli wytrzymam i jeśli nadal @ nie dostanę) i jeśli mnie zawiedzie, to dopiero zrobię betę

mi wyszedl test z allegro za zl paskowy wyszla jasna kreska ale widoczna na drugi dzien mialam bete 39.8 :D

Gość werooonika
może dlatego, że w krwi jest wiecej hcg niż w moczu ;)

Gość Justi2
no fakt, ale i tak wkurzają, bo reklamują wykrywalność od 6, 7 dnia od zapłodnienia, a nawet stosunku (tak jest choćby na tym bobo napisane, albo na pink, które najtańsze nie są), co moim zdaniem jest nie uczciwe, bo wielu kobietom na tym etapie nie ma szans wykryć, bo jest duże prawdopodobieństwo że nawet zagnieżdżenia nie było...

Dokładnie tak tu chodzi o kase i tyle owszem są przypadki zd coś wykryje test ale dużo jest takich że dopiero tydzień po spodziewanej @ wykrywa

Asik jak Twoje piersi? Ja się dziś obudziłam z nadmuchanymi :) Ich bolesność się nie zmieniła czyli jest minimalna ale za to w dotyku takie dziwne (fajne ;) ) Justi a mi tam parę postow wyżej chodziło o żyły że ich prawie nie mam Pewnie się domyśliłaś ale dla spokoju własnej psychy musiałam napisać ;)

Gość Justi2
tak mucha, zajarzyłam, ja mam dokładnie tak samo z żyłami i zawsze mnie nakłują po 10 razy na obu rękach zanim coś poleci, a potem mam pełno sińców... Porażka :(

Gość Justi2
a jednak dołączam do was kochane. Jak wczoraj wieczorem doszły jeszcze dosyć spore zawroty głowy, a @ nie przyszła ostatecznie, to już byłam pewna, że jestem w ciąży. Dziś zrobiłam ten ostatni test i pojawiła się po dwóch minutach blada, ale wyraźna druga kreska :) Posłałam zapracowanego męża do pracy z wielkim uśmiechem na twarzy, on też już nie wierzył, że coś z tego będzie :) Teraz dołączam się z wami do czekania na wizytę u gina :)

justa gratulacje to kolejna mama czerwcowa sporo nas sie uzbierlo.mnie mdli z rana jak codzien ale za jakas godz musze cos zjesc bo leki trzeba wziasc.pisalyscie o testach ja zrobilam bobotest w dniu@ popoludniu o17i byla druga blada kreska a dzien po spodziewanej@ zrobilam ten sam tyko rano to byla juz ciemniejsza kreska.bete tydzien pozniej zrobilaam to wyszla duza bo ponad3000.i learz nawet badaniem ginekologicznym powiedzial ze widac juz ze w ciazy jestem.,czasami mam wrazenie ze to niemozliwe ze sie udalo.w poniedzialek ide na usg boje sie ze cos bedzie nietak.ale jestem dobrej mysli.u mnie dzis sloneczko swieci a mnie jakies przezoiebienie lapie.wogole teraz w nocy musze wstawac siku bo mam pelen pecherz o godz 3 codziennie