Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Ewinka chciałam Ci od razu napisać jak sie zarejestrowac na kafe ale szukam i szuakm i nie widze:/ zawsze bylo u góry zarejestruj i zaloguj hm ale teraz siedzie na kafe w telefonie i pewnie to wersja mobilna i jest inaczej może na kompie w donu sprawdzę bez sensu to kafe pozmieniali i jest do d**y :/ Nowe mamy popiszcie troche z nami poznamy sie i nabierzemy zaufania :)

Kolejna nowa mama fajnie ze wy nas tak czytacie piszcie z nami jak najwięcej aby zapamiętać wasze loginy i wszystko sporo was :). Mamo 3 ty masz fb jak nie to ja wyślę na pocztę swoje zdjęcie czy odnalazłas mnie ciąży a nie chyba było jak śpimy do góry nogami. Dziś jakiś dziwny dzień mam byłam rąk senna ze szok. W ogóle im bardziej stanęłam na nogi tym bardziej widzę jak źle ze mną było. Nonaatic co jest chyba coś pisała se laptop się psuje tak pamiętacie może ??? Gość wypoczywających bogu dzięki ze wyniki ok dobrze ze wróciłas Oczekująca aoropo mojej depresji wiesz jak ci zazdrościlam jak pisałaś ze szpitala taka szczęśliwa :).

Gość ewinkaa
No ja tez głównie na telefonie i nie moge wlasnie znalezc

Ewinka ja się dziś rejestrowałam,w prawym górnym rogu masz zakładkę do zalogowania.

Gość sisilka
Hej mamuski. Kasiu m zachorowal dostal zapalenia oskrzeli tak powaznego ze lekarz niezle nas nastraszyl. M poszedl na L4 a po powrocie go zwolnili. Ale co nas nie zabije ;) to nas wzmocni :) A my po bioderkach, wszystko super teraz kontrola za pol roku i luzik. M przed kompem, Bartus spi pewnie sie obudzi okolo polnocy, a ja pisze z wami i chyba ide spac. Deszczowa pogoda zle dziala na moj blednik ;) :D

Gość Agata89R bez loginu
brzuchatka nie widzialam malych puszek niestety tego mleka:/ ja mam kijowa figure, taki kwadraciok, talia znikneła...chyba na zawsze. Ja dzis musialam mojego nieść i pchać wózek, nie wiem co mu strzelilo do glowy, ale nie chcial dzis spac i tak sie to konczy.Nie chce pic mleka........... pluje, pręzy sie, zmienilam smoczek ale zaczal sie dlawic i tez kopal, nie wiem, bede robila mniejsze porcje, dawalam do odbicia, prukał ale to nie to, coz zobaczymy, jak nie chce pchac nie bede ale to zarlok pospolity i mnie to dziwi.Gość przepadali bobaska to przynajmniej znacie powód...bedzie dobrze. Ewinka zgadzam sie z Tobą.

a przepraszam ja się logowałam na laptopie teraz weszłam na tele i chyba się nie da

Ewinka ja się loguję zawsze jak piszę Wam odpowiedź. -pod okienkiem odpowiedzi jest okienko - twój pseudonim i nizej haslo. kasia2014 ro mamy urodziny jednego dnia :) 23.09 :) z tym, ze ja kończę 18 lat w tym roku co do ćwiczeń to ja tez się zbieram i zbieram i nie moge sie zebrać. Do tej pory pociążowo ćwiczyłam raz :D wsumie źle,nie jest, zostali mi 3kg do wagi sprzed ciąży, ale same nie zejdą. I jeszcze muszę umięśnić trochę nogi i wysmuklić, bo cellulit :/ a poki co leżę sobie, patrze na port, piszę do Was i jem jedyny słodycz, jaki mogę (przez dietę bezmleczną) - bezę :D ale jutro powrót z wakacji i koniec z bezami :)) za,to początek masaży i ćwiczeń .

Gość 33ona
hej odnośnie listu na poczcie- też jestem za, zwłaszcza,że my wstawiamy tam fotki brzuchów itp.może nas podglądać jakiś zboczeniec;p

Gość 33ona
dzikidzik- ja jem krakersy

Gość kasia2014
Dzikidzik napewno zapamietam;-) ją przez dwa miesiące jak się zuzia urodziła nie zjadlam słodyczy bo nie chciałam jej zaszkodzić. A teraz pofolgowalam. Ją chce 10 zrzucić jutro zaczynam proszę 3 mac kciuki za moja motywację i zęby zuzia pozwoliła:-) Ją dziś też wybrałam się z moja do sklepu i wracała na moich rękach

Gość ewinkaa
Dzikidzik naprawde kończysz dopiero 18 lat??:-)

Gość anusiaxx81
Część Mamusię. Mam 33 lata i jakbyś pisałam dwoje dzieci. Ogólnie e ciąży byłam 4 razy. Dwa razy pokroiłam. No ale się nie oddaliśmy i mamy dwoje kochanych bobasow i na dodatek parke :) mój mały też bierze żelazo 2x 2 ml bo po szpitalu i antybiotykach spadła mu hemoglobina. Czytam was długo i widziałam jakie wariaty się rozpisywał. Będąc w szpitalu moja jedyna rozrywka była kafe. Jutro wyśle wam na meila foty moich małych terrorystów. :)

Gość anusiaxx81
Masakra z tym słownikiem- chodziło mi o poronilam a wstawił pokroiłam hihi ślę się uśmiałam.

Anusiaxx dobre pokroiłam:) Mój królewicz, wykąpany, najedzony z dwóch cycusiów smacznie śpi pewnie jak zwykle do rana, czyli 6:) Daje pospać choć w nocy:) Mam nadzieję że jak poznamy się trochę bardziej zaufacie nam nowicjuszkom na kafe:) Dobranoc

Gość gość  asik
Dziewczynki: *Fionek- córeczka Marcela ur 18 maja waga 3800 dł 56cm *Gosza84- córeczka Julia ur.03czerwiec waga 3100 i 52 dł. Ilonek – córeczka Pola ur. 6 czerwca waga 3320g, dł. 56cm Kasia – córeczka Zuzia ur 6 czerwca waga 3100g, dł.52cm Brzuchatka – córeczka Laura ur 7 czerwca w.3550g, dł.55cm AAAJ - córeczka Anastazja ur 7 czerwca waga 3600g, dł.50cm Jolka - córeczka Magdalena ur.09.czerwca waga 3550,dł.52cm *Natix85 -córeczka Zosia ur 12 czerwca waga 3320 dł 53 *Alice14: córeczka Alicja ur 14 czerwca waga 2885 dł 51cm Asik – córeczka Milenka ur 17 czerwca waga 3750g, dł 59cm *Natka.. - córeczka Natalka ur 22.06 waga 3355gr dł 56cm Dzikidzik - córeczka Małgosia 2 lipca waga 3240g, dł 56cm Chłopcy: Mamakubusia-synek Michał 17 maja waga 4400, dł.58cm Oczekujaca - synek Igorek 19 maja waga 3900 dł. 58cm Ewinka - synek Staś ur 23 maja waga 3230, dł.53cm *Wiola synek Kubuś ur 25 maja waga 3400, dl 56 cm *Anusiax81 - synek Jasiu ur. 27 maja waga 3000 dł 51 cm Gość 85 - synek Michał ur 27 maja waga 3260, dł, 54 cm Flavia – synek Krystianek ur 30 maja waga 4320g, dł.60cm Darianna89- synek Filip ur 03 czerwca waga 2560, dł 53 cm Sisilka - synek Bartuś ur 09 czerwca waga 2980, dł.53cm Agata - synek Adaś ur. 10 czerwca waga 4470g, dł 57cm Mama3chł. -synek Leoś ur. 10 czerwca? waga Esmi - synek Jakub ur 14 czerwca waga 3700, dł.58cm Justi- synek Arkadiusz 15 czerwca waga 3310g, dł.55cm Nomadic – synek Kubuś ur 19 czerwca waga 4495, dł. 61cm 33ona - synek Pawełek ur 20 czerwca waga 3700 dł. Kruszynka – synek Miłosz ur 24 czerwca waga 3690, dł.56cm

Gość anusiaxx81
Moj też śpi całą noc ale lekarka w szpitalu kazała budzić co 4 godziny bo takim dziecia spada glukoza a nasza pediatra mówiła by nie budzić i spać póki mały śpi. I komu tu wierzyć, mały je 6 razy dziennie. 4 x 130 i 2 razy 170 więc sporo.

Gość Natka i matka
Dziewczyny padam, dzisiejszy dzien to jakis koszmar, Nacia przy kazdym karmieniu dostawala ataku placzu, bylysmy u lekarza ale nasza pediatra to jakas porazka, obejrzala corcie i stwierdzila " a moze to to a moze tamto" zajrzala tylko do buzi ni jej nie osluchala ani do uszek nie zajrzala i zalecila " a moze sprobowac zmienic mleko" wszystko moze, w sobote pojade na konsultacje do innego pediatry. Probowalismy juz podawac jej mleko z innej butlki, inny smoczek ale to nie pomoglo

Gość gość asik
hej nowe kobitki - tak jak ustalismy narazie nie bedziemy wysylac hasla na poczte , poczekamy pogadamy zobvaczymy kto zostanie i jak juz sie poznamy i popiszemy troche to wtedy :D mam nadzieje ze nas zrozumiecie Tabelka dodana nowe dziewczyny sa z gwiazdkami :D a teraz caly dzien mnie nie bylo i nie wiem czy nadrobie pisanie ;/ Gosc 85 dobrze ze juz jestescie .. Nomadic mam nadzieje ze tylko komp , bo cos tez pisala ostatnio ze sie zle czuje , czkekamy na wiesci!! Mamokubusia moze jestes oczkiem w glowie swojej tesciowej buahaha :D Sisilka brak słów z Twoim mezem doslownie ejstem w szoku jak mozna zrobic cos takiego ;/ Esmi u mnie tak bylo na licencjacie na obronbie ze promotor wogole nie poinformowal recenzenta (a my nie wiedzialysmy kim on jest) i dochodzi do obrony a tu go nie ma wiec przewodniczacy dzwonil po niego on zly przyjechal a to nie byla wogole nasza wina nasz poromotor zmyl sie za granice nie bylo z nim kontaktu , a zeby bylo smieszniej moj recenzent jest pacjentem mojej przychodni heh bardzo fajny facet :) Flavia na zdjeciu slubnym ale chuda ty w tali o mamo :D , ale wy z Kasią , młode dziewczyny a dzikidzik to juz wogole :D eh ja juz czuje starosc na plecach ... Mamo3 chlopcow podsaj mi wage i dł Leosia po urodzeniu AAAJ kurde na bym z garem zupy nie doszla bo zawsze w duzym gotuje :D heh Brzuchatka widzialam dzis male puszki 350g 29,99 w rosmanie promocja taka ale czy to promocja nie wiem trzeba by bylo policzyc bo 800g za 40,99 JA dalej nie mam okresu zrobilam test - negatywny :D a co do zdrobnien my mowimy zazwyczaj Milenusia , Milusia , Milcia,Milencia a jak jest niegrzeczna to Milenidło , a mama mowi Miśka często zawsze jak czytam cos co napisze 33ona to mnie to rozwala na lopatki buahaha dzis ze " nasze brzuchy moze ogladac jakis zboczeniec " hahaha

Gość gość asik
Natka moze cos jej przeszkadza w buzi plesniawki moze ? jak gardło ok a nosek oczyszczony ma? sprobuj przed karmieniem dawac smoczek niech sie uspokoi i rozsmoczy - moja tak ma ze z nerwow z glodu butelki nie łapie to zawsze przed doistaje smoka i pozniej butle dopiero

Gość Alice14
Wow ale lista się rozrosła :-)ja właśnie usypiam Małą ale ona tylko przy cycku usypia bo smoczka nie chce wcale , próbowaliśmy już kilka ale żaden nie przypadł jej do gustu. Zazdroszczę dziewczynom, których dzieci same usypiaja, ja niedlugo będę mieć cycki do ziemi :) po zelazie jest póki co ok Uff żeby tak zostało

Ja juz jak byłam w ciąży to jak czytam ona 33 to jeść mi się chce i kiedyś Jasia napisała ze zjadła zimna parówke nie wiem czemu to pamiętam bo ja zazwyczaj nie jem zimnych parowek ale po tym poście zjadłam. Asik jaka tabelka przyłożył się :) dzięki. Asik a ty ile masz lat?? Agata zapomniałam ci napisać dobrze wyglądasz !!!! Mój brzuch jest chyba anty dla zboczenie ale ja nie wysyłam bo nie chce tego pokazywać :(, i tu nie chodzi o wygląd ze mi przeszkadza czy coś tylko się boje tego ze znów coś się nababra boże czemu to nie schodzi :((((

Gość Natka i matka
Nosek ma czysciutki, w buzi plesniawek i aft tez nie ma. Bedziemy probowac roznych metod, zmiane mleka zostawimy na sam koniec. Proba ze zmiana smoczka w butelce na wolniejszy i szybszy zakonczyla sie fiaskiem, jutro sprobuje ja troche przetrzymac z jedzeniem moze jest przejedzona, choc nie zjada az tak duzo wczoraj 680 dzis 710. Dzis byla wazona i ma 5850 w ciagu 3 tyg. przybrała 650gr. lekarka powiedziala ze moglaby wiecej, ale mi sie wydaje ze wage ma jak najbardziej ok jak na 11tydzien

Gość gość asik
Natka dobrze przybrala moze brzuszek ja boli dajesz cos na bąki ? MamoK 27l :D ja jem zimne parówki albo smazone a jak gotowane to takie grube serdelki chociaz zapach gotowanych parówek pamietam z dziecinstwa

Gość Natka i matka
Tak dostaje espumisan i delicol,ahh ide lulu dobranoc dziewczyny

Gość gość asik
Justa (Fionek) spojrz na tabele jakie my dorodne kobiety porodzilysmy haha :D

Gość gość
Ja zdawałam na brzuszek sab ale w szpitalu polecieli mi biogaje kropelki i chyba bardziej się sprawdza. Masakra z tymi lekami, córka dostawali tylko Wit D a Jasiek bierze jeszcze Bierutów na układ moczowy, żelazo i jakiś proszek na powiększone miedniczki nerkowe.