Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daniel890

romantyczna kolacja i oświadczyny

Polecane posty

Gość daniel890

Mam dylemat. W sobotę chciałbym zrobić romantyczną kolację dla mojej dziewczyny i podczas niej oświadczyć się jej . Myślałem o przygotowaniu filetu z indyka z jakimiś dodatkami niestety zupełnie nie znam się na winach, a chciałbym podać je do kolacji, by uczcić tak ważną okazję. Jakie wino w rozsądnej cenie będzie pasować do indyka i do powagi okazji?

Gość gość
Białe tylko takie nie zbyt drogie takie za maximum 25 zł. kup bo te drogie wina to są przereklamowane i są drogie i kwaśne i w ogóle drogie wina to berber***a tak samo jak i tanie wina zawsze kupuje takie w granicach 20 - 30 zł.

Gość Gieniek w gomaczkach
Białe albo różowe kup Carlo Rossi a co się będziesz kosztował!

Gość Gieniek w gomaczkach
Ile teraz kosztuje pierścionek zaręczynowy?

Gość mirek ogorecki
Do filetu z indyka najlepiej moim zdaniem pasują ziemiste wina białe. zazwyczaj kupuję Mercurey, Givry, Rully i lekkie Côtes du Rhône z okolic Vouvray. Niestety z racji miejsca zamieszkania nie mam możliwości zakupu win u bezpośrednich importerów, dlatego wina kupuję najczęściej na http://www.sklep-wina.pl/ . Wprawdzie moja żona do indyka daje różowe wino to również smakuje wyśmienicie! Gratuluję zaręczyn!

Gość gość
no ale jak już zjecie tego indyka i wypijecie tę marną butelczynę marnego wina to nie spodziewaj się jakiegoś szaleńczego seksu bo po takiej kolacji to tylko spanie w osobnych pokojach :D