Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie mam pracy bo mam dziecko

Polecane posty

Gość gość

Nikt nie chce mnie zatrudnić. Mam doświadczenie zawodowe, kwalifikacje i nic. Najpierw było ciężko znaleźć pracę, bo tłumaczenie że młoda mężatka to zaraz zajdzie w ciążę i ucieknie na zwolnienie. A teraz że dziecko i też będzie zwolnienie bo choroby itp. Kurde dla dziecka mam super opiekę (moją mamę, z nikim mu lepiej by by nie było) a ja chcę się wreszcie wyrwać z domu, pracować a nikt nie chce dać mi tej szansy :(

Gość gość
mam przerwę w cv 2,5 roku, ale w międzyczasie podnosiłam kwalifikacje, zrobiłam 3 kursy i podyplomówkę roczną i wszystko na nic.

Gość gość
Każde alibi dla pracodawcy jest dobre jeżeli nie chce zatrudnić, myślę że dziecko nie ma tu nic do rzeczy a na pewno niewiele. Może po prostu nie masz poparcia a teraz o pracę "z ulicy" bardzo ciężko i kwalifikacje, doświadczenie też niewiele pomogą ... Jedni pracują bez kwalifikacji a inny może założyć się dyplomami po uszy i nic.

Gość gość
bo trzeba umieć się sprzedać, ja po zawodówce znalazłam pracę za 1600-2000 zł miesięcznie (podstawy miałam niecałe 1600 do tego nadgodziny) miałam wtedy 20 lat, zaszłam w ciążę, planowałam się przenieść do firmy siostrzanej i zadzwonili do mnie, ja gdy była już pewna ciąża, powiedziałam, że bardzo mi przykro, ale jestem w ciąży i niestety nie mogę pracować, usłyszałam "to proszę się skontaktować z nami po macierzyńskim, postaramy się aby miejsce na panią czekało" Mimo tego, że to była produkcja niektórzy tam składali cv nawet przez kilka mcy i ich nie przyjmowali. Ja poszłam na rozmowę i miałam tą pracę w 2 minuty, potem tylko testy i od razu. Dodam, że pracowałam 3-4 mce potem się okazało, że jestem w ciąży

Gość gość
Moje dziecko ma 3 miesiące, od 2 tygodni znów w pracy, potrzebują mnie. Mąż nie może przejąć opieki - zobowiązania. Zatrudniłam do opieki siostrę teściowej, jej przyda się dodatkowa kasa, a mnie taka ciepła, miła osoba pomoże w utrzymaniu dobrego stołka.

Gość gość
Ja mam troje dzieci i zawsze pracowałam. Nawet pracę zmieniłam będąc w ciąży.

Gość gość
a co za różnica jak Wy miałyście?!?!?! tego na kafe nie rozumiem! autorka nie żali się by słyszeć jak to pracodawcy na was czekali etc! kochana nie łam się! przerwa faktycznie spora ale to nie przeszkoda. może na początku poszukaj pracy o mniejszych niż masz kwalifikacjach tj by się gdzieś zaczepić a potem stopniowo szukaj tam gdzie Cię interesuje. I nie przejmuj się odpowiedziami bo na kafe każda ma ekstra pracę, boski tyłek i genialny związek :-P

Gość wifigdańsk
to nie mów,że masz dziecko

Gość wifigdańsk
to nie mów,że masz dziecko

Gość gość
to nie posiadanie przez ciebie dziecka jest problemem, tylko twoje wymagania placowe... jak zgodzisz sie dla polskiego pana pseudobiznesmena pracowac za miske ryzu na umowie smieciowej to bedziesz pracowac. Wszystko zalezy od tego jak bardzo chcesz pracowac...

Gość gość
poto masz dziecko zeby je wy hcowac a nie latac i roboty szukac za grosze a meza masz?pozwala ci tak dziecika zostawiac ?

Gość gość
Szczerze to zaliczyłam ogromną ilość rozmów, najpierw szukałam pierwszej pracy za więcej niż 1200, bo tyle w call center wyciągałam na stdiach i miałam przynamniej elastyczny grafik. Potem gdy moją pierwszą pracę chciałam zmienić na lepszą i lepiej płatną. I tylko raz, w pierwszy miejscu pracy zapytali się o męża i dziecko. Tak nigdy nikt o to nie pytał. Przypszczam, ze tylko mali pracowaca tak robią, większe firmy boją się takich pytań. W moim nowym miejscu pracy temat dziecka wypłynął dopiero przy wypełnaniu dokumentów do akt osobowych gdzie trzeba wpisać dziecko i na tej podstawie dają paczki. Sądzę, że albo chodzisz na rozmowy do takich miejsc jak sklepy itp., albo to nie to jest powodem braku zatrdnienia,

Gość gość
11.09.13 [zgłoś do usunięcia] gość poto masz dziecko zeby je wy hcowac a nie latac i roboty szukac za grosze a meza masz?pozwala ci tak dziecika zostawiac ? xxx Ho ho już pochlałaś jak widzę...

Gość immaa
No a zachodząc w ciążę nigdzie nie pracowałaś ? Mówisz, że masz kwalifikacje i doświadczenie, to dlaczego szukasz teraz pracy a nie wracasz np. do starej pracy po urlopie macierzyńskim ? Może miałaś jakąś długą przerwę w pracy, a Twoje doświadczenie jest sprzed kilku lat i dlatego nie chcą Cię przyjąć.

Gość immaa
No i też wszystko zalezy od tego, w czym masz doświadczenie i jakie wykształcenie,i w jakim mieście szukasz pracy.

Gość immaa
Kursy i podyplomówki na niewiele się zdadzą, autorko. Najbardziej się liczy bogate doświadczenie zawodowe, ciągłość pracy, zdobyte w kolejnych zakładach pracy umiejętności, a nie kursy. Przychodząc do nowej pracy itak uczysz się na miejscu wszystkiego od nowa i kurs czy podyplomówka na nic się zdadzą w tym momencie.

Gość gość
Autorko, a skąd potencjalny pracodawca wie że masz męża i dziecko??