Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bol zeba idzie ocipiec help wykrzyknik

Polecane posty

Gość gość

jestem w trakcie leczenia kanalowego. mialam zgorzel. babeczka mnie leczyla. bylam na kilku wizytach i bylo ok. wczoraj mi chyba jedzenie weszlo do kanalu i go zatkalo.. szczerze mowiac nie wiem.. tak mi sie wydaje, ze to od zatkania czyms zaczal tak bolec. dzisiaj sie niestety spoznilam do swojego stomatologa i przyjal mnie inny, ktory powiedzial, ze on sie nie zajmuje leczeniem kanalowym zebow trzonowych i mi to tylko zakitowal opatrunkiem.. a mnie po zatkaniu tego zeba zawsze strasznie boli i tak tez sie stalo. po 30 min od wyjscia z gabinetu spuchla mi cala szczeka razem z mozgiem. od razu poszlam prywatnie. przeczyscila mi te kanaly. powiedziala ze sa drozne i dala znieczulenie. wlasnie mi to znieczulenie puscilo i normalnie idzie oc***ec tak mnie zab boli. jest otwarty, nic nie jadlam.. wiec o co k***a chodzi? czemu to tak boli? jest martwy, wiec o co chodzi? wzielam czopka przeciwbolowego, apap i nic nie pomoglo. zaraz sobie chyba go sama wyrwe. wizyte mam dopiero jutro o 16.. umre do tego czasu:(

Gość gość
Dentosept A- posmaruj i weź dwa ibupromy max. Pomoże na bank.

apap jest słaby , na silny ból to by trzeba ze 3 wziąść . na przyszłość się zaopatrz np w ketonal.

Gość gość
Zatkał Ci tego zęba na pewno tzw. opatrunkiem. Jak ja miałam w ten sposób zatkanego zęba, również przy leczeniu kanałowym to dentystka mi powiedziała, że jak zacznie boleć to mam wziąć wykałaczkę i ten opatrunek wydłubać. W chorym zębie zbierają się gazy i jak nie maja ujścia to ząb może zacząć boleć.

Gość gość
apap apapem, ale ja wzielam juz 3 bardzo silne czopki i wlasnie 3 apapy po 500mg paracetamolu. moge pojechac do apteki,ale czy mi to nie zaszkodzi, jak jeszcze cos wezme? a ketonal to chyba na recepte? :( k***a czemu ten zab tak boli.. przeciez nie powinien jak kanaly sa drozne, a zab jest martwy :( masakra po prostu.. ja mam nadzieje, ze mi jutro ta dentystka pomoze, bo jak nie to chyba go sobie kaze wyrwac.. mimo, ze to 4ka :( myslalam, ze wizyta pomoze. bylam prywatnie no to tyle co znieczulenie mi pomoglo na 6h.. masakra: (

Gość gość
ale ja to wiem, ze zbieraja sie gazy. zatkala mi opatrunkiem dzisiaj o 14 i od razu o 17 poszlam prywatnie i mi opatrunek wyjela. przeczyscila kanaly i powiedziala, ze sa drozne. zab jest goly. nic tam nie ma. nic tez nie jadlam od wizyty, wiec nie mialo sie czym zapchac, a napierdala jak s*******n. :(

Gość gość
Mówię Ci pozbądź się tego opatrunku z zęba i koniecznie daj znać czy Ci to pomogło, bo ja jestem pewna, że to Ci pomoże...

Gość gość
k***a mac nie mam zadnego opatrunku!

Gość gość
A to sorki, nie zrozumiałam... To ja niew iem co to może być. Miałam dużo zębów kanałowo leczonych ale takie cos mi się nie działo

Gość gość
ja doskonale wiem, o co chodzi z opatrunkiem. za kazdym razem tak mialam, ze zakladala opatrunek na lekarstwo i mowila, ze jak boli to wydlubac. wydlubywalam i bol mijal. ALE TERAZ K***A MAC BYLAM O 17 PRYWATNIE I MI OPATRUNEK WYJELI! sory za te nerwy, ale tak mnie boli ze umieram :(

Gość gość
k***a no nie zasne :(

mnie ketonal udało się kupić bez recepty . mogła Ci klipa przepisać jakiś silniejszy lek.

może spróbuj wacik nasączyć alkoholem i wciśnij w dziurę , do ucha też można :(

Gość gość
mam tylko piwo :( wlasnie pije duszkiem juz trzecie.. potem planuje czwarte i piate. mam nadzieje, ze chociaz to pomoze :o

Gość gość
co mam mowic w aptece zeby ten ketonal dostac?

Gość gość
Mi na taki ból zęba pomógł voltaren forte. Też tak bolało, że miałam ochotę sama sobie tego zęba wyrwać. Pan w aptece polecił mi właśnie te tabletki i pomogło. Kazał od razu dwie wziąć i następne dwie po czterech godzinach. I dzięki temu mogłam dotrwać do rana i do wizyty u dentysty :)

Gość gość
tez tak miałam :o wez kilka przeciwbolowych to troche zagluszysz bol i szybciej zasniesz

Gość gość
wzielam jeszcze jednego czopka i apapa.. odrobine przeszlo, ale nie wiem czy na tyle by zasnac. mam nadzieje, ze nie rozwale sobie watroby :(

Gość gość
Przeplukaj szałwią, pomoże, i lecz dalej.

Gość gość
szałwia ma bardzo silne działanie przeciwzapalne, a to ból powoduje. Tylko nie połykaj naparu! Jest bardzo szkodliwy na układ nerwowy! Tylko plukaj usta.

Gość gość
w takich sytuacjach trzeba mieć numer pierwszej pomocy dentystycznej pod ręką albo zwyczajnie na pogotowie zapytać czy na najbliższy SOR niech ci dadzą przeciwbólowy nawet zastrzyk