Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem kobietą Czy dużo jem

Polecane posty

Gość gość

Jedząc śniadanie zastanawiam się czy nie jem aby trochę za dużo.... Wczoraj np: 1 śn - 3 kanapki z twarogiem i dżemem 2 śn. - 3 kanapki z masełkiem i cukrem obiad - pulpet, 5 ziemniaków, góra kapusty kolacja (5 godz. przed snem) - 4 bułki pieczone w domu: z masłęm i dżemem ; kisiel Nie jem zbytnio owoców i warzyw bo mam refluks Mam 23 lata, 154 wzrostu i wagę 54kg. Czy wszystko ze mną w porządku?

Gość gość
Sory, miało być 164 wzrostu.

Gość gość
Żresz jak świnia, powinno ci to wystarczyć na tydzień :-O

Gość gość
strasznie duzo pieczywa, a te bulki na wieczor....

Gość gość
Nie bardzo mam co jeść na kolację bo nie mogę jogurtów naturalnych, serków wiejskich, warzyw itd ;-/ Upiekłam sobie zdrowe bułki pełnoziarniste i nie dałąm rady nie zjeść aż 4 jeszcze na gorąco z masełkiem i dżemem ;-( Masakra

Gość gość
A inne kobiety co sądzą o tym?

Gość jak się czyta to glupota
bije po oczach nie możesz jogurtów naturalnych, serków wiejskich warzyw..czyli wszystko co w miare zdrowe...dziwne... dobrze że możesz masło i drzem...

jedz cześciej masło i dżem....szybciej raka się nabawisz... a tak poważniej..to z dużo jesz... pieczywa.... nie ma tu w ogóle warzyw owoców itd,... a jeśli nie tyjesz i czujesz sie dobrze to jedz dalej..

Gość gość
A wiesz co to znaczy mieć nadkwasotę lub refluks?

hmm wiem nadkwasotę miałam raz... to szkodzi Ci marchewka a słodycze ? nie? bądź śmieszna

Gość gość
Dokłądnie tak... Po surowej marchewce mam zgagę, gotowaną mogę ale za 15 min jestem po niej głodna;-( A po słodyczach (bez kremów) nie... Mogę herbatniki, mleczne czekolady itd.

Gość gość
A dżem jest mojej mamy, bez konserwantów, żelfiksów!

może i bez konserwantów ale z bombą cukrów... dobrze że możesz czekolady temat bez sensu Pozdrawiam

Gość gość
wszystko jakieś takie słodkie. Na dłuższą metę by mnie zemdliło. A nie jesz jakiejś wędliny, sera żółtego, pomidorów?

Gość gość
A jak ta Twoja mama te dżemy robi, że nie dodaje żadnych "żelfiksów"? Z ciekawości pytam, bo coś trzeba dać żeby się scięły, chyba, że to sa powidła, przeciery a nie dżemy.

Gość gość
Robi na galaretkach - zawsze zdrowsze niż żelfiks

Gość gość
Jem trochę szynke, ale często po niej zgagę mam... A że wszystko słodkie to dlatego, ze zdaje się ze jestem od cukru uzależniona ;-( Pomidorów i sera żółtego nie mogę jeść

Gość cathalea999
Wychodzi na to ze jesz 6 kanapek do poludnia, 4 bulki popoludniu i obiad. Troche duzo... a po marchewce gotowanej kazdy jest glodny po 15 min

Gość gość
Niestety nie bardzo wiem jak zmienić dietę bo chyba uzależniłam się od cukru skoro już na śniadanie muszę jeść słodkie :-( Nie umiem sobie z tym poradzić....

Gość gość
oki , niech beda 3 kanapki z rana, ja np musze sie najesc z rana przed praca, bo przerwa dopiero po 6 godzinach, takze tu rozumiem, ale jezeli chleb jest na pierwsze sniadanie, to na drugie moze jogurt ( napisalas ze nie mozesz, ale skoro jesz twarog a to tez nabial?) obiad, strasznie duzo ziemniorow, zastap ryzem od czasu do czasu, a na kolacje, moze owsianka na wodzie , jak musi byc slodkie , to troche rodzynek i miodu? ja teraz jestem w ciazy, i jem jak opetana, bo inaczej zbiera mnie na wymioty, ale zeby az w takich porcjach???? i tyle chleba?? bym chyba umarla od wzdecia..;]

Gość gość
Wg mnie jesz sporo, ale skoro wagę masz w porządku, to ok, nie musisz ograniczać ilości. Ja bym się bardziej martwiła o jakość Twojego jedzenia, jest bardzo ubogie w witaminy i składniki mineralne i mało zróżnicowane. Przy długotrwałym jedzeniu w ten sposób możesz nabawić się niedoborów.

Gość gość
3 kanapki na śniadanie? Ja 3 kanapek nie raz przez cały dzień nie zjem. Jak można jeść tyle pieczywa? Jak dla mnie jesz strasznie dużo. Kisiel, dżem, masło z cukrem? Masakra.

Gość gość
Poza tym ja nie rozumiem... Jesz dżemy (z owoców), a nie możesz zjeść owocu? Jesz górę kapusty (która jest ciężkostrawna), a nie możesz jakiegoś "lżejszego" warzywa? Z taką dietą nabawisz się mnóstwa choróbsk :/