Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pracuję na umowę o dzieło i nie wyrejestrowałam sięz urzędu pracy

Polecane posty

Gość gość

Jestem na swój sposób wykształcona ( średnie z maturą, technik handlowiec) i 2 lata doświadczenie w salonie plus połączonym z cyfrowym Polsatem. Niestety straciłam pracę, teraz sprzątam wagony, dniówka na rękę wynosi ponad 80 złotych. Pracuję 16 dni w tygodniu. Dostałam umowę o dzieło i nie zgłosiłam tego w urzędzie pracy, w dodatku pobieram zasiłek dla bezrobotnych.

Gość gość
z taką inteligencją i zapałem powinnaś pracować w rządzie, tylko tam zasuwają 16 dni w tygodniu :)

Gość gość
chciałam napisać 16 dni w miesiącu. Bo pierwszy dzień jest na rano - 12 h, drugi dzień nocka 12 h potem 2 dni wolnego.

Gość i słusznie bo na
umowę o dzieło nie masz płaconych żadnych składek a pieniądze są ci potrzebne. Ja bym nie miała żadnych wyrzutów sumienia. Niech płacą ci te składki zdrowotne.

Gość gość
Też tak uważam. Na razie póki pobieram zasiłek przez 4 miesiące będę się trzymała tych wagonów. Dodatkowe pieniądze zawsze się przydadzą. 630 złotych + 1300 z wagonów to daje 1930 złotych miesięcznie. Potem poszukam sę jakiejś umowy o pracę. W dodatku dorabiam sobie jeszcze na czarno w dniach wolnych. A urząd pracy niech się do czegoś przyda.