Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przybieranie niemowlęcia

czy moje dziecko przybiera za dużo

Polecane posty

Miesiąc temu urodziłam, tydzień temu byliśmy u pediatry i mały ważył 3.400 a dzisiaj po 6 dniach od wizyty waży 3.900 czyli przybrał w ciągu 6 dni aż 500 gram!! Co ja mam zrobić?? Karmiony jest butelką, wypija 750-850 ml na dobę czyli zgodnie z normami na pudełku, nie przekarmiam go, zjada tak co 3,5h po 120ml mleka.

podnoszę

Gość gość
to normalne karmisz go sztucznym gownem ,to masz efekt

czekam na logiczne i mądre wypowiedzi

Gość gość
nie martw się szybkim przybieraniem na wadze. Noworodki przybieraja duzo, potem coraz mniej. jesli miesci się w centylach to ok. Potem to sie wyrówna.

w centylach się mieści, ma skończony 1 miesiąc i waży 3.900, po prostu martwi mnie ten g***towny przyrost w ciągu tych raptem 6 dni, bo jeśli taka tendencja by się utrzymała to jak będzie mieć pół roku będzie ważyć 12-14 kg!

Gość gość
nie martw sie, na pewni nie będzie tyle ciągle przybierac :) to naprawde normalne, moje dzieci tez tak miały, na początku baaardzo przybierały a po 2,3 miesiącach coraz mniej. To naprawdę normalne :)

Gość gość
tylko noworodki tak przybierają potem znacznie wolniej Przyglądaj się kolejny tydzień co będzie. Noworodki mogą nawet 500 przybierać tygodniowo potem będzie inaczej/

Gość gość
Ja tez karmilam mm tyle ze mialam inny problem,bo maly przybieral za malo. Dzis ma 23 miesiace i wazy 10,5 kg. (przy urodzeniu 2,9)

Gość gość
Nie martw się,na pewno nie przybierze tak dużo do półrocza,dzieci tak mają,noworodki przybierają szybko a póżniej to się normuje.Moja mała też szybko przybierała a piła nawet mniej niż powinna,teraz ma dwa lata,jest duża ale proporcjonalna i wcale nie jest gruba.Czasem ją zważe ale przybiera bardzo powoli,mieści się jednak w normie i rozwija się harmonijnie więc nie panikuje

Gość gość
Wiesz waga też może mieć odchylenia, bo 200, 300 g w tą czy w tą na takim dziecku, to dużo ;) Jak pisały osoby wyżej, tak ma być, noworodkowi powinno szybko, dużo przybywać...ja zupełnie nie wiedziałam ile je, karmiłam piersią, martwiłam się, że za mało, ale tez mu szybko przybywało.

dziękuję za wypowiedzi :)

Gość bania proszek do prania
Moj syn przybral w pierwszym miesiacu 1500 g. Na moim mleku. Nastepne dwa miesiace po 1000 g na miesiac,a potem zwolnil. Mysle,ze jest ok,na poczatku przyrost zawsze jest najszybszy

Gość gość
robie pomiary córce od urodzenia i wlasnie sprawdzilam, ze od wyjscia ze szpitala w ciagu 4 dni przybrala 430 gram. Potem przybierała po 350-400 gram tygodniowo, i tak przez 9 tygodni. od 10 tygodnia przybierała po 200-250 gram, a od 20 tygodnia roznie, od 70 gram do 200 choc teraz przewaznie ok 100 gram na tydzien. ma pol roku