Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lubie podrozowac

JAKIE CIEKAWE MIEJSCA NA ŚWIECIE ZWIEDZIŁYŚCIE

Polecane posty

Gość gość
z naszych wyjazdow najbardziej zapamietalam: wodospad Niagara, Wielki Kanion, Rzym-koloseum,bazylika sw Piotra w Watykanie,kapilica sykstynsta Paryż, katedra Notre Dame,Luwr,wieza Eiffla,luk triunfalny i oczywiscie galeria Lafayette-cholernie droga, pływanie po Sekwanie, bazylika Sarce Coeur Wenecja-plac sw. Marka, palac Dozow i oczywiscie plywanie gondolą Chiny -mur chiński, zakazane miasto i świątynia nieba w Pekinie stadion w Barcelonie - atrakcja dla syna Jerozolima i Betlejem Egipt - piramidy w Gizie, wzgorze Synaj, dolina Krolow xxxxxxxxxxxxxx duzo innych krajow jeszcze odwiedzilismy, ale juz czysto relaksacyjnie

Gość gość
Fiordy! Fiordy to mi z ręki jadły :D

Gość gość
Wilno też choć polecam w okolicy odwiedzić zamek w Trokach (mistrzostwo!!!), xxxxxxxxxxxxxx zdadzam sie, zapomnialam o Wilnie:)

Gość gość
wilno to jedno z najmniej ciekawych miejsc w jakich bylam!!

Gość gość
A ja mam pytanie do pani, co prawie cały świat zwiedziła.... z czego Wy żyjecie, bo żeby tyle jeździć i zwiedzać, to normalnej pracy nie masz chyba? Chociażby w tym Paryżu, ile byliście?

Gość gość
nie kazdy siedzi na kasie tak jak ty - to do pani u gory

Gość gość
to chyba do mnie to pytanie:) nie pracujemy na etacie, tylko mamy swoje firmy a w Paryzu bylismy 10 dni:)

Gość gość
Hihi, tylko na te fiordy czekałam ;) Ale na mnie też zrobiły wrażenie niesamowite, w ogóle wybrzeże Norwegii mi długo zostanie w pamięci, uwielbiam taką dziką przyrodę. Podobnie lasy na północy Szewcji (nie wiem jakie na południu bo nie oglądałam :P), są jak z bajki, jeszcze jak renifer przejdzie albo łosia z daleka się zobaczy... Ja jestem raczej dzikus i bardziej doceniam widoki z natury niż zabytki, Paryż mnie rozczarował szczerze powiem, ale to pewnie dlatego że dużo jakiś tam wyobrażeń miałam a tu właściwie... bez szału. We Lwowie byłam kilka lat temu wprawdzie ale też ciężko to uznać za piękne, smutno i biednie, ciężko z przyjemnoscią zwiedzać. Za to pamiętam dalej takie śliczne miasteczko Nin w Chorwacji. O, albo Mont Saint Michel, wolę tysiąc razy niż te niby piękne zamki nad Loarą.Lubię jak się architektura wpisuje w przyrodę.

Gość gość
to jak macie swoje firmy to cos wam kiepsko przeda

Gość gość
poza naszym kontynentem-Peru z Machu Picchu :)

Gość gość
no lipa,ze z nudów na wakacje jeździmy/latamy:D oczywiscie wczesniej biorąc na to kredyt:D heh

Gość Muna
dla mnie Praga taka sobie podobnie a nawet duzo piekniej jest w niedalekim miescie w Niemczech Dreznie Dresno poza tym Monte Carlo jest godne polecenia Toskania Italy zjezdzilam wieksza polowe Europy dobrze sie czuje bardziej na lonie natury jak w wielkich miastach przeciskajac sie przez tlumy turystow marzy mi sie Afryka tak przynajmniej 3 miesiace tam pobyc

Gość gość
Drezno ?? nrdowskie miasto

Gość żadne nigdzie nie bylam
i pewnie nigdy nie bede:(

Gość gość
Juz zaczyna sie przepychanka...Praga jest piekna!I co z tego ,ze przez jakis krotki okres w swojej historii Drezno bylo w NRD...?!

Gość gość
kapadocja - cud natury - ogolnie to tylko tam bylam, ale zapiera dech i warto pojechać

Gość gość
Praga ma fantastyczny klimat i bardzo mi się podobała, ale chyba jeszcze bardziej estoński Tallinn - w tym mieście na jednej ulicy czujesz powiew XXI wieku, a na drugiej średniowiecza. Czasem wychodzisz z oszklonej galerii wprost na kamienną wieżę zamkową, dla mnie rewelacja. I jedzenie fenomenalne :)

Gość gość
nie chce sie wtrącać ale to wy wkur**acie mnie swoimi poje**nymi dzieciorami w miejsach w których chce odpocząć, matki powinny w domu siedzieć i się nie udzielać póki ich pociechy nie będą bardziej ogarnięte

Gość konkubina od 12lat
ja mieszkałam w Norwegii i jeśłi chodzi o przyrodę to nie ma dla mnie piękniejszego miejsca. Oslo mnie nie powaliło, ale np. Nordcap rzucił na kolana. Z miast- Vlas w Bułgarii, sama Bułgaria juz nie. Świątynia Hatszepsut i Dolina Króli w Egipcie. Balangero, Ponte Diavolo, Malciausija- Włochy. Tyle. Przerkalmowane na pewno są piramidy :)