Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dokarmianie ktora dokarmiala mm pomocyyyy

Polecane posty

Gość gość

bylam dzis na szczepieniu, okazalo sie ze 3mc dziecko przybralo na wadze tylko 600 gr w ciagu 2 miesiecy. lekarka zalecila dokarmianie enfamilem. powiedzcie, czy wasze dzieci odrzucaly juz pozniej totalnie piers? jak pogodzic karmienie piersia i butelka, by nie zaburzyc odruchu ssania?

Gość gość
butelki avent sa dobre, ja karmię wyłącznie enfamilem i butelkami avent natural, mają kształt sutka i musi się dużo bardziej napracować żeby zjeść niż z używanego wczesniej canpola

Gość gość
moj syn mial 3tyg, jak zaczal byc dokarmiany z tego samego powodu, nie pamietam pojakim czasie odrzucil piers, ale bardzo szybko, bo jak mial 1,5msca byl juz tylko na mm, jakis czas odciagalam swoje mleko i dawalam mu w butelce, ale przez to mi laktacja zanikla i wlasnie po 1,5msca nie bylo czego odciagac. Uzywalam butelek i smoczkow tommee teepee.

Gość gość
to ja autorka, mam butelke lovi i smoczek najwolniejszy

Gość gość
mysle ze spoko bedzie tylko nie wiem czy starczy ci jedna butelka trzeba je przeciez wygotowywac - ja mam sterylizator i chwała za to bo bym sie po tygodniu sama z tymi butelkami ugotowała

Gość gość
a nie wystarczy przelewac wrzatkiem? dziecko ma 3,5 mc

Gość gość
dziewczyny to ja, autorka. probowalam dzis pierwszy raz dokarmić, ale moje dziecko memli tylko smoka, ma odruch wymiotny, wcale nie chce jesc z butli :(

Gość gość
spróbuj ze 2 dni. jak się nie nauczy to czeka cię orka, ale zacznij podawać łyżeczką. Mój syn ma 6 miesięcy i jeszcze go karmię, ale nie znosi żadnego smoczka, a specjalnie kupiłam 4 różne butelki żeby były inne smoczki, z nadzieją, że któryś przypadnie mu do gustu. Niestety nie. Wszystkie płyny typu woda, soczek, rumianek podaję wyłącznie łyżeczką odkąd skończył 4 miesiące i były te letnie upały, bo chyba by wysechł na wiór. Dodam tylko, że przez pierwsze 6 tygodni go dokarmiałam enfamilem i pił równie chętnie pierś jak i butelkę. Po tym okresie nie miałam już potrzeby dokarmiać, bo laktacja się unormowała. Zależy od dziecka, jedne szybko odrzucą pierś, inne nie. Niestety nie da się tego przewidzieć.

Gość gość
Cierpliwosci. Ja swojgo uczylam 2 tygodnie pic z butelki. Powodzenia.

Gość gość
Moje drugie dziecko też długo uczyło się butelki. Pierwsze dokarmiałam i skończyło się odwróceniem proporcji - mm stało się pokarmem zasadniczym, a pierś dodatkowym, bo chciałam utrzymać karmienie naturalne jak najdłużej.

Gość gość
zaczęłam dokarmiać z tego samego powodu...ale butelki mam dr browns...smoczkisą według mnie super....niestety laktacja zanikła po 2 tygodniach...

Gość gość
masakra moj przybiera 700g w 2 tyg. moze zanim zaczniesz dokarmiac to skorzystaj z doradztwa laktacyjnego moze nieefektywnie ssie? albo sciagaj mleko i z butli podawaj bedziesz wiedziec ile pije. MM to ostatecznosc i dla nie myslacych jak juz musisz karmic mm to kup butelki dr browns smoczek mały i prawie jak sutka Nie chodzi o odrzucenie piersi i odruch ssania chodzi o smak mleka. Jak dziecko posmakuje mm nie chce juz mleka z piersi

Gość gość
no niestety moj przybral 600 g w 2 miesiace, nie wiem co jest nie tak, karmie na zadanie i je tyle czasu ile chce :( bylam u doradcy lakt,. kazała karmioc jedna piers, druga i 50 ml mm. ale jak podac mm skoro on ma odruch wymiotny jak tylko smokiem dotkne ust???

Gość gość
dziewczyny to ja, polecialam kupic butelke tt, zobaczymy moze z tej poci,ągnie

Gość Ekspert Philips Avent
Witam. Do karmienia mieszanego rekomenduję butelkę Philips AVENT Natural. Jest to butelka zaprojektowana z myślą o mamach, które zmuszone do dokarmiania mlekiem modyfikowanym, nie chcą całkowicie rezygnować z karmienia naturalnego. Smoczek swoją budową oraz tempem przepływu pokarmu imituje karmienie z kobiecej piersi. Tym samym u dziecka zostaje zachowany system ssania, którego nauczył się podczas karmienia piersią. Proszę zastosować zalecenia lekarza, a maluszek z pewnością zacznie przybierać na wadze.Jeśli będzie miała Pani dodatkowe pytania, proszę pisać bezpośrednio na adres: ekspert@philips.com. --- Ekspert Philips Avent, udziela porad i odpowiada na pytania internautów związane z produktami Philips Avent, a także opieką nad dziećmi i karmieniem. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.

Gość gość
No i jak poszło autorko????

Gość u nas avent sie nie sprawdzil
Maly zaakceptowal tylko nuka. Przy avencie darl sie jakby go ze skory obdzierali. No i na poczatek tylko smoczek latexowy. Do silikonowego bardzo slugo sie przekonywal. Troche wydalismy na nie kasy bo szybko sie psuly. Jak nauczyl sie na dobre poc z butli to wtedy najpiwrw woda przez silikonowy a potem mleko. Avent dla nas jest przereklamowany. To nuk podczas picia oklada sie jak sutek matki. A avent jest tylko sterczacy jak sutek :P nie raz wlasnie wyciagalam sutkabpo karmieniu tak wlasnie splaszczonego.

Gość gość
to ja autorka załamana jestem, z tt closer to nature tez nie umie pic... tak jak z lovi ma odruch wymiotny jak tylko poczuje smoczek

Gość gość
Sprobuj smoczek lateksowy. Jest miekki i dzieciom latwiej go zaakceptowac. U nas tylko on pomogl przestawic sie na butle. I tak jak pisalam,trealo to 2 tygodnie!

Gość gość
:(kurde już myślałam że się udało...to jeszcze opcja właśnie lateksowego najzwyklejszego z nuka...żaden silikon...i jak najmniejszy...popytaj o te dla wcześniaków....

hej dzielna mamo! ;) ja przeszłam przez butle: nuk, avent, akuku. Avent piła córka bardzo ładnie, nuk też ok, bez problemów, ale wolała avent, a akuku nie polecam bo smok się masakrycznie zapowietrza. musisz się po prostu uzbroić w cierpliwość, bo przestawienie dziecka na butlę troszkę trwa ;) moja córka uczyła się ok 3 dni. ale ja zrobiłam to specjalnie, ok 1 miesiąca, żeby właśnie potem tragedii nie było. nie potrzebowałam butli do mm, tylko do wody. Robiłam tak:gdy wieczorem ssała pierś to podmieniałam pierś na butle, possała troszkę, denerwowała się więc pierś z powrotem, itd ;) w koło. aż załapała. Jeśli masz pokarm, to go pościągaj teraz kiedy Ci się uda i pomroź. Ja pożegnasz się z laktacją to chociaż kaszki na tym przygotujesz. moja córka nie miała żadnego zaburzenia odruchu ssania (wtedy używaliśmy tylko avent) a była karmiona butlą moim pokarmem b.często.

Gość gość
Jak bedziesz probowac nuka to zacznij od smoczka z przeplywem s. On jest do wody,ale m bedzie za szybki na poczatek. Mleko przejdzie i przez s,ale nie zaleje buzi dziecka. Ja ostatnio pomylilam sie i polroczniakowi dalam mleko przez s i sobie poradzil. Tylko sie nameczyl biedak. No i nagradzaj piersia po mm,zeby wiedziala ze czeka ja przyjemnosc;) u nas.tez to pomoglo. Piers-butla-piers.

Gość gość
to nie jest prawda, że avent jest przereklamowany, bo u nas się sprawdził, a też próbowaliśmy naprawdę wielu różnych butelek. jak widać co mama to opinia. może popytaj koleżanek, może któraś mama też używa aventa i spróbujesz u siebie? wyparzysz, nakarmisz i sprawdzisz:) nie chcę cię przekonywać, byś od razu kupowała 15stą butelkę ale moim zdaniem avent warto sprawdzić :)

Gość gość
dziewczyny, to ja autorka w poniedzialek polece po butelke aventu, jaka to ma byc??? natural? wpadł mi też do glowy pomysł ściągnięci do domu położnej środowiskowej, powinna przyjść, taka na nfz aaaa i jeszcze jedno, próbowałam dać swoje odciągnięte laktatorem medeli w tej butelce od kompletu (nakłada się tylko smoczek) i też nie załapał. pomemłał i całe mleko wypluł, więc na pewno nie chodzi o smak

Gość gość
podbijam

Gość gość
Moja córcia nie ma problemów, że jak dostanie butlę to potem nie chce piersi. A bałam się, że nie będzie chciała z niej jeść, bo przez całe pierwsze 4 dni życia była na obserwacji noworodków i tam pielęgniarki karmiły ją mm. Jak wreszcie ją dostałam to nie wiedziałam czy będzie umiała na nowo ssać pierś (dostawiłam ją zaraz po porodzie w pierwszych dwóch godzinach życia i potem została mi zabrana) ale okazało się, że chwyciła pierś jakby nigdy w życiu nie jadła z butelki. Tak więc wszystko zależy od dziecka. Są takie, które nie mają problemu jeść z butelki i ssać pierś, są takie które butli w ogóle nie chcą i takie, które jak raz odstaną butlę to potem w ogóle nie chcą piersi. Teraz jak czasem karmię córkę z butelki Tommee Tippee aktywne ssanie http://www.bangla.pl/opinie/p1467/tommee-tippee-butelka-closer-to-nature Ale czasem karmiłam najzwyklejszą butlą z najzwyklejszym smoczkiem i też nie było problemów. Po prostu moja córka wszystko akceptuje bez protestów ;)

Gość gość
próbowałam już tej butelki tt ale nic z tego, też nie chciał ssać tylko memlił smoczek a później to już miał odruch wymiotny

Gość gość
Dokarmialam mm od mniej wiecej 4 miesiaca zycia. Karmilam mieszanie, bo podawalam piers do roku :) Uzywalismy butelek i smoczkow nuka, silikonowych. A karmilam mlekiem Hipp bio combiotik dopasowanym do wieku. Niestety nie moge Ci wiecej pomoc Autorko, bo u nas obylo sie bez problemow i stresu. Corka nie odrzucila piersi, co mnie bardzo ucieszylo. I polibila butelke, co mnie uspokoilo :) Pozdrawiam i zycze powodzenia