Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przebudzenie

Przebudźcie Się

Polecane posty

ŚJ nie są chrześcijanami . Wierz oni ,ze Jezus zanim przyszedł na świat był Archaniołem - a więc istotą stworzoną przez Boga nie jako Syn. I jest ot zasadnicza różnica pomiędzy ŚJ a wszystkimi innymi wyznaniami chrześcijańskimi , które wierzą ,ze tylko przez Jezusa jest poznanie Boga i droga do Niego . Wedle ŚJ istniej tylko Bóg Ojciec a przez to wypaczają całkowicie sens śmierci i zmartwychwstania Jezusa .

Gość gość
oni nawet nie sa pewni czy sa zbawieni

Gość gość
Módlmy się za nich, naszych braci Świadków Jehowy. Wielu z nich jest prawdziwie wierzacych i gorliwych, niestety pobladzili w swoich naukach.

zmienne nauki świadków jehowy format pdf http://www.piotrandryszczak.pl/zmienne-nauki-swiadkow-jehowy.html„Dowody biblijne pozwalają przypuszczać, że imię Michał przysługiwało Jezusowi Chrystusowi przed zstąpieniem z nieba i następnie także po jego powrocie do nieba” (Strażnica Nr 22, 1969 s. 7). „Wszystko to dowodzi, że Syn Boży był znany jako Michał, zanim przyszedł na ziemię, i że jest znany pod tym imieniem po powrocie do nieba, gdzie przebywa jako wyniesiony do chwały duchowy Syn Boży” (Prowadzenie rozmów na podstawie Pism 2001 s. 132).

Ponieważ Towarzystwo Strażnica nie chce zgodzić się z tym, że Jezus Chrystus według Biblii jest Bogiem, dlatego próbuje Mu nadać różne tytuły i określeniaJehowa wydelegował swego umiłowanego Syna jako swego wielkiego Deputowanego lub AmbasadoraStanowisko, jako Naczelnego Wykonawczego Urzędnika Jehowy postawiło jednorodzonego Syna w najwyższym położeniuUfając w pełni Władcy Wszechświata, Jehowie Bogu, oraz Jego Marszałkowi Polnemu, JezusowiBóg jest seniorem, a Jezus juniorem pod względem czasu istnienia, pozycji, potęgi i wiedzy

Merkaba - stary i głupi prawik moher z kryptopedalskimi fantazjami. Czy może być gorzej?

a jeszcze Jezusa nazwali hetmanem robotnikiem ale nigdy bogiem albo pełnomocnik prezesa najgorsze to ze swoje nauki zmieniają np kiedys możną było modlic sie do jezusa a teraz już nie Jednakże gdy Szczepan czy też Jan ujrzeli w wizji Jezusa i do niego się zwracali, wcale nie były to modlitwyStrażnica Nr 24, 1994 s. 24).

Pewien były długoletni Świadek Jehowy, nieco humorystycznie ilustruje zmienność nauk Towarzystwa Strażnica następującym przykładem z życia: „Wczoraj pożyczyłem od ciebie tysiąc złotych. Gdy mam je zwrócić, mówię ci, że mam ››nowe światło‹‹ w tej sprawie, mianowicie, iż pożyczyłem od ciebie pięćset złotych. Za jakiś czas ogłaszam tobie, że mam jeszcze nowsze ››światło‹‹ w tej kwestii, że to ty jesteś mi winny pięćset złotych. Jednocześnie tamte dawniejsze wersje są uznane za nieaktualne”.

Debila ciągnie do debilów tylko że jeden debil chociaż coś umie wymyślić a drugi debil jedyne co umie to kopiuj /wklej. Debil.