Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość buła_jagodowa

upadek z kanapy 3 miesięczne dziecko

Polecane posty

Gość buła_jagodowa

Dziś nasza córka przez nieuwagę strurlala się z kanapy na dywan. bardzo się rozplakala i przestraszyła. Po 10 minutach zasnela, gdy się obudziła była normalna- sprawdziłam czy nic ją nie boli, położyłam na brzuszku żeby chwilę się pojawiła. Gdy odwróciła ją na plecy mąż kichnal i córka od razu zareagowała odr****m moro i silnym płaczem - jak wtedy przy upadku. Od tamtej pory odruch moro ma bez powodu 3-5 RAZY NA GODZINĘ, nawet przez sen, do tego płacze i jest niespokojna. Nie wymiotowala, ale mało zjadła i dużo śpi. Mąż twierdzi że nic jej nie będzie ze się tylko przelekla ale ja jestem niespokojna. Minęło już kilka godzin od upadku i córka zasnela jednak ciągle ma tę odruchy częste przez sen, czy t. Normalne?

Gość buła_jagodowa
Przepraszam za literówki ale piszę z telefonu

Gość gość
ja bym pojechala do lekarza i to bez dwoch zdan,sama mam synka 3,5 mca i corka 2,5 lat, na bank bym jechala

Gość gość
Kochana u tak maleńkiego dziecka o uraz mózgu nie trudno...przecież to wszystko jeszcze miękkie ma!!!!!Na pogotowie a nie na forum.....rany Boskie....gdzie wasze instynkty i mózg???????????????????

powiedz że to głupie prowo kobieto ogarnij się coś jest nie tak może ma wstrząs mózgu. dziecko po upadku nie powinno spać przez parę godzin przecież w razie urazu to może zagrażać jej życiu. ogarnij się i leć na ostry dyżur.

Gość gość
Hej ,ja tak spadlam,bylam nawet mlodsza :P tak mnie tata z bratem pilnowali. Wezwali karetke,bo sie darlam bardzo dlugo,a lekarz skomentowal to tak:a co ja moge zrobic?najwyzej kolniesz ortopedyczny zalozyc :P i na tym sie skonczglo.

Gość gość
Ja bym od razu na pogotowie pojechała. To jest maleństwo i taki upadek może być niebezpieczny, tym bardziej jeśli ma takie odruchy i jest niespokojna...

Gość gość
3 miesięczne dziecko zostawiłaś na kanapie, bez opieki??? gratuluje głupoty....

Gość gość
Ja wypadłam z wozka jak byłam malutka i niektórzy mówią, że to widać...

Gość gość
IDZIEMY DO LEKARZA! • Kiedy zachowanie dziecka budzi nasz niepokój. Czasem trudno nawet powiedzieć, co nas martwi, ale wiemy, że coś jest inaczej niż zwykle, i wiążemy to z jakimś zdarzeniem, w którym malec mógł doznać szkody. • Kiedy dziecko tuż po zdarzeniu zaczyna być nadmiernie senne, marudne, pobudzone, płaczliwe. Malec nie umie powiedzieć, co mu jest, ale swoim zachowaniem często podpowiada, że źle się czuje. • Jeśli malec wymiotuje, ma gorączkę, nadmiernie się ślini, nie chce jeść, pić, łykać. Lepiej wtedy pojechać do szpitala, bo w zwykłym gabinecie nie ma możliwości zdiagnozować jego stanu zdrowia (wykonania zdjęcia rentgenowskiego, badania USG).

Gość wifigdańsk
autorko-po takiej zmianie zachowania ja bym jednak jechala do lekarza. dziecko nie moze długo spac bo to moze byc objaw wstrząsnienia mózgu,czytałam ze po upadku nie wolno dac dziecku przez 3 g. zasnać a jesli jest senne i długo spi to lepiej jechac do lekarza. moja spadła w w. 5 msc i to nei na dywan ale na gołą podłogę,obserowaałam ją ale na szczesie nic się nie stało.

Gość gość
twoje dziecko ma jeszcze moro ? coś z nim nie tak w 3 m-cu moro zanika

Gość wifigdańsk
no wlasnie-chyba ten odruch jest tylko u noworodków ( do 1 m. zycia)

Gość gość
No co wy... odruch moro jest do 3-4miesiąca, może być max do 6m-ca ale sporadycznie raczej. Potem powinien zaniknąć, teraz to jeszcze normalne, nie straszcie dziewczyny :o

Gość gość
takiej idiotki jak autorka chyba nic nie wystraszy hahaha nawet upadek z kanapy dziecka widac ze to druga mama madzi

Gość Ktoś cos
Bez przesady . Zostawcie te kobietę w spokoju nie wieże ze wy nie zostawialyscie dzieci na łożku czy kanapie . Moje 7 miesięczne dziecko tez spadło łóżka beczało ale do tego jest przeziębione. Zachowuje sie normalnie tylko sie salini bardziej I nie wiem czy to od upadku czy od przeziębienia lub zębów . A le i tak zaraz idziemy do lekarza z jedny i drugim .