Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Stary rachunek za prad co robic

Polecane posty

Gość gość

Rok temu przeprowadzilismy sie do nowego mieszkania. Wszystkie rachunki zostaly oplacaone za prad( mielismy prognozy). ale zadzownilam do bok z zapytaniem o rozliczenie za prad.bo na starym mieszkaniu zostal sciagniety licznik- pan spisal stan licznika. W bok mowia ze wszystko jest na czysto. mija kilka miesiecy dostaje rachunek za energie na stare mieszkanie na kowte ok.150zł. ale zawieruszyl mi sie gdzies ten rachunek i niewiem jak zaplacic. dzwonilam do nich ale na stara umowe i licznik juz widnieje ktos inny. ze u nich nie widnieje ta zaleglosc na moje nazwisko. co teraz? boje sie ze kiedys przyjdzie mi o wiele wiecej do zaplaty za prad na stare mieszkanie.

Gość gość
skoro nie widnieje żadna zaległość to raczej nie ma zaległości teoretycznie przy likwidacji licznika powinni zrobić kalkulację jakie jest rzeczywiste zużycie zadzwoń jeszcze raz do BOKu i upewnij się, nie ważne że ktoś inny jest teraz właścicielem, muszą być jakieś dane archiwalne jeśli nie da rady załatwić telefonicznie, idź do biura, do sekretariatu i pisemnie złóż prośbę o wyjaśnienie, to pismo najlepiej w dwóch egzemplarzach i jeden niech potwierdzą z datą przyjęcia, wtedy mają obowiązek odpisać w ciągu dwóch tyg. Zawsze będziesz miała na piśmie dowód że masz uregulowane zobowiązania i np. za kilka lat nie będą żądać jakiś odsetek.

Gość gość
dostalam rachunek 3 miesiace temu mialam go zaplacic pozniej ale gdzies sie zawieruszyl. przeszukalam wszystko. dzownilam do nich- podawalam numer klienta ze starego mieszkania i pan mowil ze zadna zaleglosc nie widnieje. a bok jest w innym miescie. i nie mam jak jechac.