Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co potrafia wasze 3 miesieczne niemowlaki

Polecane posty

Gość gość

moj obraca sie wokol wlasnej osi trzyma grzechotke i gryzak(ma 2 zabki) i sam trzyma butelke z mlekiem ma taka z raczkami.i smieje sie w glos

Gość gość
jestesmy z niego dumne, moj krolik sam otwiera sobie klatke! :D

Gość ZNAM TEMAT
moj tańczy, spiewa, recytuje, zajal 1 m-ce w karate w kategorii wagi koguciej:D teraz zapisalam go na angielski:) jestem z niego bardzo dumna:)

Gość gość
jakie wy p*****lniete jestescie.zal wam d*pe sciska ze wasze jescze tego nie potrafia?

Gość gość
moja corka w tym wieku chodzila po wybiegu i robila wystawny obiad dla dwunastu osob.

Gość gość
a co wam trudno uwierzyc ze dziecko sie rozwija szybko?moja corka w tym wieku tez miala juz pierwsze zabki i obracala sie wokol wlasnej osi.malo tego przekrecala sie juz z brzuszka na plecy

Gość gość
wyścig szczurów młodych matek jest po prostu........no comments! tylko dlaczego zaniedbujecie swoje dzieci gdzieś w okolicach 2,3 roku życia? nikt już was nie chce słuchać i waszych przechwalanek? Nigdy nie zrozumiecie że każde dziecko rozwija sie w swoim tempie i tak było i będzie zawsze....... zakute łby!

Gość gość
moja pieknie gra na fujarce tatusia, po mamusi to odziedziczyla, jestem taka dumna!

Gość gość
moj spi, slini sie, wydala i wymiotuje. osmy cod swiata!

Gość gość
ale po co kolejny temat z przechwalaniem się, co potrafi niemowlak? każda matka wie, że dzieci rozwijaja sie w swoim własnym tempie, a takie porównywanie nie prowadzi do niczego dobrego, a jedynie do frustracji te mniej doświadczone

Gość ZNAM TEMAT
dziewczyno wiem co potrafia dzieci w tym wieku:D tylko smieszy mnie temat, bo zaraz bedzie przechwalanie co to kogo dziecko nie potrafi:D masz literature i poczytaj co prawidlowo rozwijajace sie dziecko powinno umiec wykonac, jak to potrafi to ok. jak nie to widocznie jeszcze nie jego czas i trzeba obserwowac rozwoj, w razie watpliwosc udac do odpowiedniego lekarza xxxxxxxxxxxx dobrze,ze jak moje dziecko bylo male to jeszcze kafe nie znalam:D

Gość gość
Moj też w wieku 3 miesięcy obracał się wokół własnej osi, jak przywiązałam go za szyję sznurem i powiesiłam na klamce :)

Gość gość
'Moj też w wieku 3 miesięcy obracał się wokół własnej osi, jak przywiązałam go za szyję sznurem i powiesiłam na klamce usmiech.gif" ty masz chyba coś z deklem co? niech zgadnę pan/pani weganka ?

Gość gość
mnie tez draznia takie tematy, kazde dziecko rozwija się w swoim tempie, wiec po co te przechwałki, idzcie lepiej poucz się jezyka obcego, poćwiczcie, a duma z pociech niech was rozpiera wśród bliskich

Gość gość
matko z 16>05, akurat masz się czym chwalić..zęby tak wcześnie są słabe potem. Obracanie się bez woli dziecka świadczy o złym napięciu miesniowym.

Gość gość
no to wspolczuje ci tylko, zeby tak szybko to nic dobrego bo troche wbrew naturze. a z tym obracaniem to bym sie skonsultowala z pediatra

Gość gość
oczywiscie,ze to zle napiecie miesniowe, w tym wieku dzieci tylko podnosza glowe do gory a nie obracaja się!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
moj po 2 mscu zaczal sie sam przekrecac na bok i sie martwilam czy to nie wnm i zaraz lekarza pytalam a ty sie cieszysz ze ci sie przekreca juz wkolko dziewczyno... to trzymanie (jesli serio mowisz) tez lepiej poobserwuj i z kims skonsultuj bo z tego co wiem to zbyt szybkie mocne i trwale zaciskanie raczek (zwlaszcza na przedmiotach) tot ez moze byc objaw wnm...

Gość gość
Mój przekręca się wokół własnej osi na podłodze i czasami, choć rzadko zdarzy mu się przekręcić z brzucha na plecy. Grzechotki trzyma, ale nie interesują go za specjalnie. Ślini się i robi ze śliny bańki, śmieje się i czasem coś mówi po swojemu (głuży). Aha... i robi czasami mostki jak się go wkłada do nosidełka, raz też widziałam jak rączkami trzymał swoje stopy, ale to tylko raz się zdarzyło jak dotąd :)

Gość gość
wy to zawsze chorob sie doszukujecie.wlasnie to nie napiecie miesniowe bylam u lekarza.powiedziala ze sie szybciej rozwija i jest silny.tak ma,i nie przechwalam sie po pierwsze a po drugie tu nic napisac nie mozna bo zaraz kazdy jedzie po kazdym!

Gość gość
Nie ma to jak zakompleksiona matka chcąca dowartościować się osiągnięciami swojego dziecka. Ps. też mam 3 miesięczne dziecko.

Gość gość
ale po co założyłaś ten temat ? jak dla mnie po to zeby sie pochwalić

Gość gość
bo jak w domu bida az piszczy i tylko dzieciakiem moze sie pochwalic to tak czyni:D

Gość gość
bieda to cie robila zj***e genetyczny

Gość gość
rozczaruje cie niedojdo, ale nie:D cale zycie mam wszystko czego potrzebuje:D

Gość gość
a ty tylko bachorem mozesz zablysnac:D pewnie brzydki jak Ty jest:D ale kreci sie wokol wlasnej osi:D ale akrobata:D a matka taka niedorobiona

Gość gość
To po co założyłaś taki temat ??????????????????????????????????????????????????????w jakim celu ?

Gość gość
po to zebys w tym momencie mogla zadac to pytanie;)

Gość gość
Wlasnie przekrecanie sie z brzucha na plecy jest trudniejsza czynnoscia jezeli jest wykonana swiadomie. Natomiast pierwsz obroty tak wczesnie wlasnie sa skutkiem zwiekszongo napiecia.dziecko jest napiete,kolysze sie i odwraca. Dziecko najpierw opanowuje zdolnosc przekrecania sie z plecow na brzuch a dopiero potem odwrotnie. A obroty na brzuch ma do 6 miesiaca a na plecy do 7.moglam sie cos machnac z tymi miesiacami,ale.to wcale nie jest takie hop siup jak sie nam wydaje i tak eczesne obroty sa po prostu czystym przypadkiem,wypadkiem przy pracy;) zreszta w tym wieku dziecko dopiero uczy sie celowosci ruchow! Koordynuje wzrok-ruch rak,uczy sie swiadomie chwytac zabawki. Wiec obroty dookola siebie tez nie sa tak bardzo swiadome.