Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość100gram

Antydepresanty Neuroleptyki Przeciwlękowe ogólnie psychotropy

Polecane posty

Gość gość100gram

co sądzicie? jeśli ktoś ma np. depresję, nerwicę to warto brać czy radzić samemu? Uzależniają? Bierze ktoś? I czy można podczas brania napić się parę piw?

Gość gość100gram
up

Gość gość
każdy zdrowy? ;]

Gość gość
Można pic alkohol ale trzeba sprawdzić jak będzie na ciebie dzialal w polaczeniu z lekami. Benzodiazepiny uzalezniaja, inne nie.

Gość gość
Brałam kiedyś Parogen, jak przeszła deprecha, doszły lęki, fobia społeczna potem Zeldox, teraz nic nie biorę - p*****le i tak po tych lekach mam już galaretę w mózgu;/

Gość gość
antydepresanty nie uzależniają neuroleptyki mogą nie myl pojęć x x leków tego typu nie wolno brać samemu, trzeba być pod kontrolą lekarza. x x pomagają.

Gość dolores123
antydepresanty nie uzależniają neuroleptyki mogą x x ja biorę od 4 miesięcy Solian i nie wyobrażam sobie żeby kiedyś odstawić, że wróci moje dawne zachowanie, jak o tym pomyślę to zaczynam się bać.

Gość gość
solian to neuroleptyk. masz schizofrenie?

Gość dolores123
niestety tak;/

Gość gość
ja mam depresję. najważniejsze że lek u ciebie działa.

Gość dolores123
pochodzę z małego miasteczka i przed braniem leku moje zachowanie odbiegało od normy, wszyscy to zauważyli, niektóre rzeczy mi siostra opowiadała, co robiłam, wszyscy się ode mnie odwrócili, każdy uważa mnie za świra i psychologa, wyrzucili mnie z pracy, chciałam teraz zacząć studia zaoczne....i wszystko się posypało, tylko ten lek mnie trzyma i go nigdy nie odstawię :(

Gość gość100gram
ja biorę Fluoksetynę

Gość gość
a co zrobisz jak organizm sie przyzwyczai i przestanie działać?

Gość gość
dolores a jak się zachowujesz? ja brałam cital, ale wszystkie lęki i depresja wróciła po odstawieniu. teraz ide do innego psychiatry. ciekawe co zaleci

Gość gość
nie wiem jak z neuroleptykami, ale antydepresanty nie uzależniają i nie ma czegoś takiego że "organizm się przyzwyczai i lek przestanie działać"

Gość gość
a co zrobisz jak organizm sie przyzwyczai i przestanie działać? x x no właśnie, ja biorę Ryspolit 0,25mg i po tygodniu już dzisiaj zaczęło znów mi odpierdalać, derealizacja, depersonalizacja i znów to uczucie kilku "ja" w moim ciele;/

Gość dolores123
nie wszystko pamiętam, ale podobno chodziłam nocami po mieście, krzyczałam, biegałam i jakieś głupoty robiłam, nie pamiętam, wiem tylko, że siostra mnie szukała i przywoziła z powrotem, ale nie chciałam żeby mi więcej mówili, bo i tak jestem zdołowana. Każdy teraz się ze mnie śmieje;/ Jeszcze przed psychozą około 3 tyg zaczęłam się dziwnie czuć, obniżony nastrój, lęki, wydawało mi się, że wszędzie widzę nagłówki z gazet, słowa skierowane do mnie, że jestem wybrańcem i muszę wychodzić wieczorem na misje, ale jak wychodziłam to już nic z tego nie pamiętam, co się działo później....:(

Gość gość
dolores wspolczuje :( staraj sie nie wspominac tego. taka choroba.

Gość gość
1rok - Symescital

Gość gość
„Nie czuję, abym w zupełności należał do świata(...) Jeśli czuję się mimo wszystko stąd, to po prostu dlatego, że przebywając tu od dawna, trochę się przyzwyczaiłem.Mam jednak wrażenie, że jestem skądinąd. Gdybym wiedział, gdzie jest to "gdzie indziej", czułbym się lepiej".

Gość gość
Ja biore na nerwice nexpram escitalopram 20mg od 4tyg wczesniej 2,5miesiaca bralam 10mg. Napady paniki odeszly derealizacja minela, ale nadal nie czuje sie pewnie ..i bezpiecznie, mam problemy ze snami nie odrozniam ich od rzeczywistosci. Jak probuje sobie cos wyobrazic naprzyklad ze cos tam kiedys robilam to nie umiem, tylko odrazu wyobrazenie ze snu tego miejsca i w jakiejs takiej dziwnie smutnej tematyce mrocznej. To jest strasznie meczace;( i wracaja do mnie czesto urywki ze snow i sa takie natretne dziwne trwa to kilka sekund takie ,,de javu" i wtedy wszystkie mysli na tym sie skupiaja i czuje niepokoj,beZradnosc i zlosc. Nie umiem tego dokladnie odpisac co mi jest ale nie czuje sie w stu procentach obecna w zyciu, robiac cokolwiek nieczuje tego w stu procentach, nie przezywam. To takie trudne;( nawet psychiatrze tego nie umiem opisac co czuje.

Gość gość
Kiedyś Onirex 2 miesiące, bo miałam problemy ze snem, teraz od czasu do czasu zarzucam.