Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość była kawiarkaa

Co można rano wypić na pobudzenie ZAMIAST KAWY

Polecane posty

Gość gość
yerba mate na mnie dziala i przy okazji odchudza. smak taki sobie ale ja pije z plasterkiem cytryny i imbiru swiezego i jest super

Gość gość
red bull

Gość gość
Ja pracuje tylko na nocki itez zawsze szukalam sposobu aby znalezc zdrowszego niz kawa z automatu ,gdzie zawsze mnie odstraszal stan higeniczny tego automatu .i znalazlam jest zdrowe pobudza produkcje Serotonin/ Hormon szczescia/i odkad przygotowuje sowie COS takiego w domu biore do pracy ,nie pije kawy : dla niektorych moze to byc dziwne polaczenie - ja lubie te wszystkie skladniki.200ml soku pomidorowego z 2 lyzkami platkow owsianych ,lub sok pomaranczowy 100%.robie To sobie zawsze wieczorem ,bo lubie miekkie platki owsiane i wypijam na przerwie ,polecam .

Gość gość
jogging albo godz. squash'a

Ja ze swojej strony polecam pół szklanki soku jabłkowego + pół szklanki soku z (tu do wyboru) aronia, zielona herbata, guarana(wyciąg dostępny w aptekach jako saszetki oraz sklepach jako soki jednodniowe ), yerba mate. Jeśli chcesz dostać mocniejszego energetycznego kopa dodaj do tego wedle potrzeb cukru. Napój smaczny, zdrowy i pobudza świetnie. Kombinując ze smakami nigdy się nie znudzisz a i kawę możesz odstawić na dobre. Pozdrawiam! Edit: co do energetyków, kaw w kapsułkach itp to odradzam. Z czasem bardzo wyniszczają organizm (sama się przekonałam).

Gość yerboholik
przeżuć się nie yerba mate ! ;) szczerze polecam nic tak nie pobudza i poprawia samopoczucia jak yerba w internecie znajdziesz sporo informacji na temat yerby i jej wpływu na zdrowie i samopoczucie, a zaczynając wcale nie musisz wydawać pieniędzy na zestawy do picia. polecam poczytać na przykład tu: http://www.alsegroup.com.pl/miod-manuka-i-zestawy-yerba-mate/

Gość kingoolek
Nie smakuje mi yerba, nie mogę się przekonać, próbowałam ją już nawet słodzić, ale nie potrafię jej przełknąć. Ale u mnie się sprawdza woda z kofeiną, veroni ma taką. Fajna alternatywa, jesli ktoś szuka pobudzenia, a nie chce lub nie może wypić kawy.

Gość LakaPolska
Polecamy spróbować kolejno: pokrzywę, żołędzie i mniszka lekarskiego. Naturalne składniki, prosto z łąki mogą Was zaskoczyć.

Gość Tośka Zośka
Ja Wam powiem co ja piję i to jest absolutnie mój osobisty HIT, kawę piję już tylko towarzysko albo w pracy, a rano mój koktajl, który jest razem z owsianką moim codziennym rytuałem. Nigdy go nie opuszczam, nigdy! A więc: kupujemy sok ze świeżych pomarańczy, najlepiej Andros 1,5 litra, bo wychodzi najtaniej i jest bardzo mocny i smaczny, połówkę cytryny, szczyptę kurkumy, imbir wyciskany przez praskę oraz około łyżeczki dobrego miodu, najlepiej gryczanego. Mieszamy składniki, proporcje każdy może wypracować sobie sam, ja np. dodaję bardzo dużo imbiru, ale mój mąż woli już więcej miodu. Napój jest naprawdę genialny i ja mam po nim niesamowitego kopa.

Gość gość
obciąg staremu z rana dostanieszk kopa na cały dzień(z polykiem):-P

Gość Barabanka
Ja niestety nie mogę pić kawy ze względów zdrowotnych i jest to dla mnie straszny cios, bo uwielbiam ten napój :( Szukam alternatywy dla kofeiny i zainteresował mnie Twój przepis, napój jest faktycznie ekstra tyle że zrobiłam z jakimś byle jakim kartonowym sokiem, muszę spróbować z takim świeżym, może tym który zaproponowałaś. P.S. Radzę nie przesadzać z imbirem, bo jeśli jest naprawdę ostry to ciężko go wypić ;)

Gość Fruźźka
A gdzie kupujecie ten sok z przepisu, bo nawet ostatnio w Tesco go szukałam i nie znalazłam :(

Gość Tośka Zośka
Mówisz o soku Andros? Ja go kupuję w Auchanie, ale widziałam też w Carrefourze. Polecam, bo między tym sokiem a podłymi kartonowymi (tak, teraz zrobiły się dla mnie podłe, tak to się człowiek rozbestwia;)) jest niesamowita przepaść, również, a może nawet i szczególnie kiedy sok traktujemy jako bazę do koktajlu, smoothie itp. To tak jak z masą do ciasta. Zastąp masło prawdziwe extra mixem ileśtam procent i zobaczysz różnicę.

Gość Fruźźka
O, dzięki że odpisałaś, nie zauważyłam :) W Auchanie to by było kiepsko bo nawet się nie orientuję, czy go mamy w naszej mieścinie... Ale Kerf już jak najbardziej jest :) Przejdę się i zobaczę. UWIELBIAM pyszne gęste soczki, a tak niewiele naprawdę dobrych można niestety kupić :( Głównie to te jednodniowe, no ale one są malutkie i bardzo szybko tracą świeżość.

Gość gość
pewnie ktoś szuka więc napiszę swoje doświadczenia; wszystko zależy od organizmu, na mnie kawa nie działa, robię się senny, guarana jest szkodliwa dla organizmu ogólnie, yerba nie działa, suplementy to oszustwo, nawet żeń-szeń, ostatnio kupiłem solgara [136zł w pi...] podziałał trochę, potem przestał z doświadczenia zauważyłem że najlepszym sposobem na pobudzenie, jest nawodniony organizm, ćwiczenia [jakieś przysiady itp.] świeże powietrze [czyli jeśli widzicie różnicę w pokoju a na zewnątrz to znak że coś jest nie tak u was w mieszkaniu] dieta w której skład wchodzą np. filety z mintaja, czy otręby owsiane czy żytnie, czy jakieś inne z dużą ilością składników odżywczych i kwasu foliowego, sałata, banany, kiwi, awokado, nie wiem...wodę kokosową [najlepiej możliwie najlepszą na rynku, za 10-12 zł jest 500ml] orzechy [najlepiej włoskie] -nie kupujcie takich co są lekko czarnawe, czy inne bo to pleśń, mają być czyste- celujcie w kwas foliowy, magnez, najlepiej ograniczcie cukry proste bo one też są winne zmęczeniu, jak chcecie żeń-szeń to niestety się wykosztujecie na taki naprawdę prawdziwy no kur... co się będziemy oszukiwać, to wszystko w niemczech jest tanie jak barszcz, my tu mamy trzeci świat...

Gość gość
a i kasza jaglana ma sporo kwasu foliowego, to samo otręby pszenne [jak teraz patrzę na opakowanie to NIBY pszenne są najbogatsze w składniki ze wszystkich] kupcie sobie jakiś dobry kefir do nich, rubico chyba jest najlepszy na rynku [smak i jakość]

Gość gość
Guarana w proszku. Efekt lepszy od kawy i dluzej pobudza

Gość gość
szklanka wody z 2 lyzkami octu jablkowego.. wieczorem to samo pomaga zasnac..

Gość gośćAnielka
Hmm to ciekawe, ja jak potrzebuje szybko mega kopa to wypijam tigera, nie zdarza się to za często, ale pomaga się rozpędzić.

Gość marawstala
Herbatę mietowa z cytryna

Gość gość
YERBA POWODUJE RAKA bo jest suszona dymem

Gość _Carycka
Ciepla woda z cytryna