Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaod6mc

Połroczne bobasy Wymieńmy się spostrzeżeniami

Polecane posty

Gość moj ma pol roku
Hehe,moj rybki jeszcze nie widzial, natomiast uwielbia piosenke z baby tv o paluszkach. "Panie kciuku..." siedzi jak zahipnotyzowany z otwarta buzia. Ma teraz 80 cm i w gondoli od dawna nie jezdzi.a w spacerowce zaczyna siadac. W jakiej kolenosci wychodza u was zabki? U nas sa dopiero 2 dolne,ale nie wiem czy nie ida kolejne,bo straszny ma slinotok(znow)i wszystko gryzie z zawzietoscia.

Gość moj ma pol roku
A jak wasze dzieci zasypiaja na noc?moj nie mial z tym problemu,po kapieli zawsze padal,wypijal butle prawie spiac i spal. A teraz jest kolacja, kapiel,potem ubieramy sie,butle przed snem odrzucil,dlatego taka kolejnosc, ale juz nie pada ze zmeczenia. Chce sie bawic,szaleje w lozeczku,ciezko mu sie wyciszyc.w koncu zasypia sam jak sie go nie rozprasza. Bo wystarczy podejsc do lozeczka a on sie juz w glos chichra.

Gość gość
u nas w kolejności: jednocześnie obie dolne jedynki, następnie prawa górna dwójka, lewa górna dwójka i dziś dolna prawa dwójka:)

Gość gość
moj dzis 9cio miesieczny synek sam siadal kiedy skonczl 7 miesiecy, a dokladniej to w tym samym czasie zaczal tez raczkowac i podnosic sie przy meblach i przy szczebelkach od lozeczka

Gość gosciu od zabkow
Dlaczego jestes zielony?czy to tylko u mnie?dlaczego jak na ciebie klikne to mnie przenosi na strone o ryzu?czy czyms.tam,nie patrzylam dokladnie.

Gość mamaod6mc
Kurde wszystkie tu piszecie, że wasze maluszki już mają zęby a u nas nie widać ani jednego, fakt ślini się strasznie i marudzi więc smarujemy dziąsełka, ale jeszcze żadnego ząbka nie widać :/ Co do spania to u nas jest masakra, znów pobudka co 3 godziny i przy tym wypija butlę mleka 150-180ml , jakieś pół godziny temu obudził się i nie chciał spać, leżał na brzuszku, gaworzył, śmiał się i w końcu padł :) noce mamy okropne, w dzień natomiast śpi po dwie godziny z przerwą 2,5-3godzinną

Gość karmiaca mamsia654645415132
mama od 6ciumiesiecy, nie ma powodu do zmartwien, im pozniej wyjda zabki to podobno (eksperetem nie jestem) lepiej, moj pierwszy syn zaczal zabkowac kiedy skonczyl 8 m-cy a drugi synek teraz, ma 9 m-cy

mamaod6mc - spokojnie, mojej dopiero wychodzą pierwsze ząbki ;) właśnie przebiła się lewa dolna jedynka ;) moja mała zasypia sama. karmię piersią, ale na noc dostaje butlę. wypija ok 90 ml, potem kąpiel, po kąpieli kładę ją do łożeczka i bez jednego jęknięcia zasypia sama. w dzien zasypia też sama w łóżeczku

Gość gość
A czy są tu mamy które karmią piersią półroczniaka ?

Gość gość
Moja dzisiaj kończy pół roku i również nie ma ani jednego zabka. Widać że dziąsła swedza bo trze wszystkim co wpadnie w ręce i sie ślini ale nie widać zębów. Marudna też nie jest. Gaworzy, obraca sie z pleców na brzuch i odwrotnie, pelza, przyjmuje pozycję do raczkowania i sie kiwa, podnosi sie do góry opierając sie tylko na dłoniach i stopach, próbuje raczkowac i siadać ale jeszcze jej do tego brakuje. Jak trzyma mnie za ręce to sie odpycha i staje na nogi. W spacerówce zaczęła jeździć jak miala 5,5 mies bo w gondoli jeździła ciągle na brzuchu i zaczęła sie podnosic i bałam sie że wypadnie. Wyciąga ręce jak ktoś ja wola i podaje swoje ręce, ściąga skarpetki i bierze nogi do buzi, jak jej założe buciki to rozwiazuje sznurówki. Śpi całą noc od ok 19.30 do 6-7

Gość karmiaca mamsia654645415132
moj syn 9m-cy karmiony piersia, a to dlatego ze tak postanowilam, dopuki sam nie bedzie chcial piersi to bede go karmic, wiadomo maksymalnie do dwoch lat, a przemawia tez za tym to ze nie chce butelki obojetne co tam w tej butelce on nie chce i koniec, nie akceptuje jej, woli piers, przez to mam zawalone nocki, bo sie budzi i nadaje dotad dopuki go nie nakarmie, czasem uda sie ze przespi noc ale to rzadkosc, tak jak pierwszy syn (karmiony 7 i pol miesiaca) to taki maly c zlowiek ktory uwielbia byc samodzielny, wszystko sam, nie lubi czulosci itp, tak ten mlodszy to jego przeciwienstwo moze nie do konca ale z tymi czulosciami to akurat nic tylko by u mamy na rekach siedzial ( wiadomo dlaczego, bo "butelka" w bluzce gotowa zawsze do podania ), ale tez ma sile po byku

Gość gość
Ortopedzi i pediatrzy nie pozwalają samemu sadzać dzieci, ewentualnie sadzać, by było podparte o nas. To samo z chodzeniem, Mój synek ma 7 mscy i go nie sadzam. Podciąga się za rączki do siedzenia ale pediatra/fizjoterapeutka powiedziała, że ma za słaby kręgosłup. Mi nie śpieszno, by skrzywić kręgosłup dziecku.

Gość mamaod6mc
jak ja wam zazdroszczę, że wasze dzieciaki tak ładnie śpią w nocy, mój to budzi się non stop, noce zerwane :( może powinnam zagęszczać mu mleczko kaszką? może się nie najada i przez to tak częsta pobudka, jak myślicie? no bo jest to dziwne, że non stop budzi się co 3 godziny? powinien chyba już dłuższy czas przesypiać bez jedzenia... ja już nie wiem co z nim jest :(

moja poprzedniej nocy dala do pieca... poszła spać o 21.30. wstała o 1,40 - dostała butlę, wypiła 100ml. potem wstała o 3,40 - dostała pierś, potem wstała o 5.40 -dostała butlę, wypiła 90ml. potem wstała o 7.40 - dostała pierś i wstała o 10 rano wypoczęta jak skowronek a ja padaka... normalnie nie poznaje mojego dziecka, czuje się jakbym znowu miała noworodka...

Gość mamaod6mc
ja też tak ostatnio się czuję :(

Gość gość
Luzik meaaa, my kolek u noworodka nie zaznalismy to teraz nas jakies mecza. Dopiero tulilismy malego bo darl sie jakby ze skory go obdzierali... ewidentnie brzuszek.

Ja karmie piersią moją córkę już prawie 7 miesięcy. Jak skończyła 6 zaczęłam wprowadzać stałe pokarmy ale stosuje BLW. Mała łyżka nie chce jeść wiec jej nie zmuszam. I dwa dni temu wyszedł nam pierwszy ząbek. No i że spaniem u nas tez problemy. Budzi się mniej więcej co 4 godziny w nocy na cycka. Raz chyba przestała mi 6 godzin ciągiem. A teraz przy ząbkowaniu to co chwila się budzi. Jedna noc to co 20-30 minut, wczoraj co godzina się budziła. Ma bardzo lekko sen :/

Gość moj ma pol roku
Moj wczoraj nauczyl sie przekrecac sam z brzuszka na plecy. No i noce tez sie u nas zaczely jedzeniowe. Zaczal mniej jesc w ciagu dna, domaga sie dluzszych przerw,ale za to nie najada sie w ciagu dnia i kolo 12 budzi sie na butle.i potem o 6 znowu.