Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnitkaKitka

kupno domu

Polecane posty

Gość AnitkaKitka

Wraz z mezem chcemy kupic nasz pierwszy dom. Znalezlismy jeden,ktory bardzo sie nam podoba. Zlozylismy oferte problem jest w tym ze w tym domu wlasciciel probowal popelnic samobojstwo, tzn postrzelil sie i kilka dni pozniej zmarl w szpitalu, Mam dylemat kupic czy nie kupic dom jest dla nas perfekcyjny tzn ma wszystko co potrzebujemy, oczywiscie wymaga troche napraw poprawek ale to mozna z czasem sobie robic. Nie mieszamy Polsce i wiem ze jak kiedys bedziemy chcieli sprzedac ten dom bedziemy musieli powiedziec co sie stalo w nim , takie jest prawo, jeslibysmy tego nie zrobili to mozna bylo by nas pozwac do sadu. Nie naleze do osob przesadnych takze az tak bardzo mi to nie przeszkadza, ale wiem ze mozemy miec problem ze sprzedaza w przyszlosci. Co myslicie? Kupiliscie byscie taki dom?

Gość AnitkaKitka
Mieszkamy w Kanadzie

Gość AnitkaKitka
up

Gość gość
i co w Kanadzie trzeba mówić wszystko co się działo w sprzedawanym domu a także poza nim jeśli dotyczy jego byłych właścicieli??? że jak ktoś zrobił kupę na dywan to tez musisz powiedzieć? a że się kochałaś w ogrodzie z dwoma mężczyznami też?

Gość AnitkaKitka
Tak dokladnie jest. Masz sie tlumaczyc ze wszystkiego(sarkazm).Sprawy tego typu jak morderstwa samobojstwa uprawa marichuany i innych narkotykow. Obowiazkiem twoim i twojego agenta jesli sprzedajesz kupujesz/ dom jest poinformowanie o takim zdarzeniu. Nie musisz, ale jesli sie okaze ze zatailes/as taka informacje mozesz miec problemy ty i twoj agent on moze stracic licencje a ty miesc sprawe w sadzie

Gość gość
czy chłop umarł w tym domu? NIE. W tym domu jedynie się postrzelił a zmarł później w szpitalu. Nie popełniono samobójstwa w tym domu. Nie musisz się tłumaczyć

Gość AnitkaKitka
Nikt sie tutaj nie tlumaczy chce poznac opinie innych ludzi.Ktos probowal sie zabic w tym domu to sie liczy. Jesli kupimy ten domu i kiedys tam zdecydujemy ze chcemy go sprzedac bede tez musiala o tym poinformowac.

Gość gość
jeśli ci się podoba to kup ten dom. Myślę, że ktoś go kupi. Na pewno znajdzie się ktoś komu będzie ten dom nie odpowiadał, bo ktoś tam się tam próbował zabić. Moja babcia kiedyś mi mówiła, że nie powinno się bać mieszkać w domu w , którym ktoś się zabił, lub próbował. Przecież np. ty nie zabiłaś i nie masz go na sumieniu. Ja mieszkam w domu w którym ktoś kogoś zabił i nikt mnie nie straszy itp... a dom jest piękny :) moim zdaniem powinnać go kupić :)

Gość AnitkaKitka
Tez tak mysle:) Tu nie chodzi o jakies straszenia, ale o wartosc domu i to ze jest stygma na domu ktos probowal sie zabic itp.

Gość AnitkaKitka
Np nasz agent raczej nam odradza, mowi ze takie domy raczej ciezko sie sprzedaje, jednak wiekszosc ludzi jest przesadna. Moja znajoma mowi ze dom moze miec tzw Bad karma. Zobaczym najpewniej po weekend bedzie wszystko wiadomo. Zlozylismy oferte zapewne skontruja nas i pomyslimy co dalej

Gość gość
to zaproponuj, że zapłacisz połowę ceny za dom - skoro ktoś się w nim prawie zabił - targuj!!!

Gość gość
AnitkaKitka Np nasz agent raczej nam odradza, mowi ze takie domy raczej ciezko sie sprzedaje, jednak wiekszosc ludzi jest przesadna. xxxxxxxxxxxxxxxx idiotka - jeszcze nie kupiła a już sprzedaje!

Gość gość nr 137
Nie idiotka, tylko myśli przyszłościowo. Autorko - jakbyś chciała sprzedać, to możesz zgodzić się potencjalnemu kupcowi na wynajem. Jak się przekona, że tam nie latają talerze, to się przekona. ;) Ja bym kupiła.

No to sprzedasz z dopiskiem: "tylko ateistom". Ja chyba zrezygnuję z jeżdżenia do pracybo wiem, że po drodze było kilka śmiertelnych wypadków.

Gość AnitkaKitka
I jeszcze dodatkowo jak kupimy ten dom to musimy zaplacic za badania i certyfikat dopuszczajacy ten dom do uzytku w tym stwierdzenie czy nie mieszka w nim duch tego samobujcy

Gość gość
Długo już jesteśmy jako wspólnota klientami marki Osiedle Zielone i raczej powodów do narzekań nie mamy. Oni są w branży od ponad 20 lat, także akurat doświadczenia nie można im odmówić. Nasz administrator jest okej, jak coś można zrobić we własnym zakresie to robi to nasz konserwator od ręki, a jak nie to się zleca firmie zewnętrznej i też jakoś długo to nie trwa.

Gość gość
Sprzedałem w Warszawie kawalerkę, trochę dopłaciłem i kupiłem z żoną dom w www.siedemklonow.pl. Nie żałujemy, garaż świetny, ogromna działka, deweloper nas przekonał dość szybko. Oglądaliśmy też dom pokazowy, który zrobił na mnie duże wrażenie. Pracuję zdalnie, więc mam ten komfort, że maksymalnie wykorzystuję potencjał domu i całego osiedla. Zawsze chciałem żyć w otoczeniu zieleni, w spokojnej okolicy. Takich warunków chciałem i takie dostałem.

Gość gość
Niezła cena za metr kwadratowy jest w Siedmiu Klonach, ul. Złotno w Łodzi. Też zastanawiam się nad zakupem i ten inwestor jest najlepszy pod względem stosunku ceny do jakości, bo jeszcze w cenie masz kontakt z architektem, a tego inni deweloperzy opcjonalnie nie gwarantują.

Gość alinaNa
A sprawdzaliście już inwestycję Aspen Park? Ciekawie miejsce do zamieszkania z rodziną oraz ludzi aktywnych lubiących sport i aktywny wypoczynek. Osiedle ogrodzone, domy fajnie wyglądają z zewnątrz i wewnątrz. Poza tym ogrzewanie tam jest gazowe. Plusem też są podjazdy na dwa samochody. Tutaj http://www.aspenpark.pl jest strona tego osiedla.