Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grudai

Zaczynam diete bezglutenowa z powodu skory

Polecane posty

Gość grudai

Witam Po wielu latach problemow skornych, leczeniu u homeopaty oraz lekarza chinskiej medycyny, kwasach zaleconych przez dermatolog itp, itd mam zamiar sprawdzic diete. Jestem na niej 3 dzien, upieklam smaczny chleb bez maki i jakos to idzie. Dzis mnie glowa boli bo sie nie wyspalam. Niby to taka zdrowa dieta ale wspolczuje ludziom na nia skazanym bo lubie makarony, lasagne, pizze i wszelkie wypieki. Jednak po przyjrzeniu sie swojej diecie stwierdzam ,ze chleb mozna latwo zastapic, makaronu w moim przypadku sie nie da- nie smakuja mi bezglutenowce- a pizze jem sporadycznie. Koncentruje sie na wykluczeniu glutenu pszenicznego, wiec np platki owsiane jadam- co dziwne sa 2 opinie o nich:1 ze bez glutenu, lecz czesto znieczyszczone nim, 2- ze maja gluten.. badz tu madry Skora jak na razie w normie, jakby zalecza sie mokra ranka na twarzy, samopoczucie takie sobie. Moze ktos stosowal ta diete w podobnym, zdrowotnym celu i moze sie podzielic wnioskami, radami.

Gość grudai
Cytuję z ksiazki ,, Pszeniczny brzuch'': Autor książki William Davis: 14 kg temu, kiedy jeszcze byłem entuzjastą „zdrowych pełnoziarnistych pokarmów zbożowych, stale zmagałem się z trudnościami z koncentracją i brakiem energii. Kawa, spacery i ćwiczenia fizyczne były moim sposobem na walkę z powracającą otępiałością. Wyniki badań stężenia cholesterolu odzwierciedlały moje zamiłowanie do produktów pszenicznych: HDL 27 mg/dl (bardzo mało), trójglicerydy 350 mg/dl (BARDZO dużo), a poziom cukru w granicach cukrzycy (161 mg/dl). Miałem wysokie ciśnienie krwi ok. 150/90, a wszystkie dodatkowe kilogramy nosiłem wokół pasa. Był to mój własny, typowy pszeniczny brzuch. Rozstanie z pszenicą umożliwiło mi zrzucenie niechcianych kilogramów wokół pasa, poziom cholesterolu we krwi zmienił się na lepsze (HDL 63 mg/dl, trójglicerydy 50 mg/dl, LDL 70 mg/dl), poziom cukru spadł do 84 mg/dl, a ciśnienie krwi ustabilizowało się na poziomie 114/74 wszystko bez lekarstw. Innymi słowy, to, co wymagało naprawy, naprawiło się samo. Odzyskałem też zdolność koncentracji. Potrafię się teraz skupić na czymś tak długo, że moja żona krzyczy na mnie, żebym przestał. Koniec końców, w wieku 54 lat czuję się lepiej niż wtedy, kiedy miałem lat 30.

Gość grudai
ww.tlustezycie.pl/2013/05/mapa-twarzy.html wg tej mapy mam problem z jelitem grubym i hormonami. Dziwne , bo nie zauwazam nic, robilam kilka razy oczyszcznie jelit jedzac moczone sliwki na czczo i nie przypominam sobie poprawy stanu skory.

Gość dziunix
ja kompletnie się odciełam od tych produktów, robię sobie tylko białe mięso,oczywiście naszpikowane hormonami,ale trudno, robię je na parze i jem sałatę, na początku myślałam,że oszaleję bez węgli i bez pieczywa, ale zaczęłam dużo ćwiczyć , biorę figurę extraslim na lepsze spalanie,a moja frustracja spowodowana brakiem węgli rozładowuje się podczas ćwiczeń

Gość cbadef
grudai - zastąp chleb kaszami - jaglaną, gryczaną, ryżem - ja tak robiłam przez miesiąc gotowałam wstając rano (i dawałam pod poduszkę na 15 minut), można podzielić na 4 posiłki.

Gość gość
to gryczana mozna? wszedzie pisz e inaczej , a ryz ma byc brazowy czy bialy moze byc?

Gość gość
i jak ci idzie na tej diecie bezglutenowej? tez jestem nia zainteresowana z powodow zdrowotnych. no ale gluten jest wszedzie:(

Gość gość
tu chyba nikogo nie ma a szkoda. tez chcialabym o cos zapytac

Gość gość
Odstawiłam 4 miesiące temu mąkę pszenną. Efekty nie jedzenia tego ,,syfu,, : - 15 kg mniej -energia do życia - brak wieczornych obrzęków stóp - problemy skórne egzema zniknęły :) - paznokcie i włosy poprawiły się - przeszła ochota na słodkie miałam takie ataki ze pochłaniałam tabliczkę czekolady. Jestem szczęśliwa osobą i jedząc produkty mączne stwierdziłam ze zatruwam siebie.

Gość gość
gratuluej ,.super wynik ale ja i tak nie wiem co jesc a zcego nie

Gość grudai
po miesiacu stosowania diety nie widze zadnej poprawy, wrocilam do normalnego zywienia i tez bez zmian ( na gorsze) wiec w moim przypadku to nie przyczyna. moze warto zastosowac diete wg medycyny chinskiej..

Gość gość
Grudai dieta powinna byc bez glutenu i BEZ WĘGLOWODANÓW , czyli 0 cukru Zacznij od nowa bo ta dieta działa , ja podleczylam tak łuszczycę .jest dużo lepiej

Gość gość
How to cure psoriasis naturally , znajdz na you tube, chlopak dieta podleczyl łuszczycę Film w języku angielskim tzw candida diet Powodzenia Ja mogę polecić sok 1 jabłko zielone lub kwaskowe 1 łodyga selera 1 marchew Kawałek świeżego imbiru 3 cm Sok z limonki Jeżeli jest sezon na szpinak to można dodać Wszystko do sokowirówki Ja to pije od 2 miesięcy 1 raz dziennie jest lepiej