Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile kalorii jeść

Polecane posty

Gość gość

Mój problem polega na tym, że nie wiem ile kalorii jeść, żeby chudnąć. Od ok. 3 lat mam problem z kompulsami. W tym czasie z 45 kg przytyłam do 65 !! przy wzroscie 158cm. Od mniej więcej roku jest już trochę lepiej. Tzn nie mam kompulsów na np. 5000 tys kcal, ale często jem mnostwo słodyczy na wieczor. Przez ostatni rok moje jedzenie wyglądało mniej więcej tak, że tydzień trzymałam diete (różnie, raz 700 kcal raz np 1100, czasami 300, czasem głodówka). A po tygodniu mialam 2, 3 dni na 3 tys kcal. Wiec waga spadała, ale baardzo wolno. Obecnie waze 57 kg. Nie mam pojęcia jaką mam teraz przemiane materii. Jadlam ostatnio 1100-1200 kcal i ćwiczylam godzine dziennie i waga stala w miejscu. I nie wiem czy zwiększyć ilośc kalorii, czy wiecej ćwiczyć czy może jesc po 500 kcal? A może ktoś mial podobny problem i z tego wyszedł?

Gość justypka
kochana, trzeba się fachowo zabrać za temat. widzę,że masz duże problemy.. różne są diety, najlepiej skupić sięna zdrowym i wartościowym odżywianiu, ogólnie jest taka zasada,że jak się chce schudnąć to trzeba jeść mniej kalorii niż się zużywa najlepiej będzie jeśli wejdziesz na tę stronę http://www.mojanowafigura.pl/eksperci/paulina-gasiewska-dietetyk/najciekawsze-pytania-i-odpowiedzi/ i przeczytała porady dietetyczki, wejdź póżniej w kalkuator kaloryczny i zaplanuj posiłki

Gość gość
kurcze, jesteś w trudnej sytuacji. Niby co się szybko przybrało powinno szybko zlecieć. Spróbuj może ograniczyć sie do 4 posiłków o jednakowej porze, więcej wody i jedz zdrowo. POzdr!

Gość gość
powinnaś jeść nie mniej niż 1200 kcal, ale nie więcej niż 1500 i ćwiczyć 2 - 3 razy w tygodniu po około godzinie / 45 min ćwiczeń ;D

Gość dabudida
te stronie tej nowa figura rzeczywiscie sa rzetelne informacje, mysle ze mozesz poczytac i cos wyciagnac z tego. Moze warto do lekarza isc? Napewno nie jedz 500 kcal, 1200 minimum bo epsujesz metabolizm i nigdy nie schudniesz bo organizm sie przyzwyczai do diet :/

Gość Olcia Dubicka
Ilośc kalorii jest bez znaczenia, liczy się jakość kalorii. Mi panienka dla której opiekuję się dziećmi poleciła tabletki odchudzające Forever Slim, otrzymałam od niej jedno opakowanie w upominku a też można je dostać na allegro. Jako że najlepiej jest łykać je 3 miesiące nabyłam 3 opakowania w zniżonej cenie. Jeszcze dodatkowo nakręciła mnie zdrową żywności nisko przetworzoną. I już w miesiąc zrzuciłam 9 pierwszych kilogramów ;) A z treningu to tyle co spacery z dziećmi którymi się zajmuję i plac zabaw ;) Poprzednio byłam tylko na zdrowej diecie ale nigdy nie było takich efektów ;) Zdecydowałam się po tym jak dowiedziałam się że tabletki są sprawdzone przez najwyższego inspektora sanitarnego i przyjęte do obrotu w Polsce co ręczy ich pewność a to jest istotne i nie wszystkie podobne preparaty przeszły takie testy co stawia ich w złym świetle. Skład to tylko naturalne składniki co zarazem nasila mój spokój