Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

naturans

Jak walczyć ze zmarszczkami mimicznymi

Polecane posty

Prawie codziennie maluję się fluidem i jak się maluję, to bardziej widać zmarszczki mimiczne, niż jak nie jestem pomalowana. Co mam zrobić, żeby zniknęły całkowicie? Jakie kremy powinnam używać? Dodam, że mam 20 lat i mam cerę tłustą mieszaną, ale jak umyję buzię wodą, to mi czasami ściąga skórę koło nosa i ust. http://kobiecyporadnik.pl/advid,6785,cid,2,title,Jak-walczyc-ze-zmarszczkami-mimicznymi,porada.html

Gość aninka00
Na pewno sugerowałabym ci zmniejszenie ilości podkładu albo zamianę na inny - silnie nawilżający. Próbuj też mieszać krem z podkładem. Trochę wcześnie pojawiły ci się te zmarszczki, musisz bardziej dbać o skórę. No i warto pomyśleć o jakimś zabiegu silnie nawilżającym . Jestem dużo starsza od ciebie i tak naprawdę dopiero teraz zaczynam dostrzegać zmarszczki mimiczne. Pewnie zdecyduję się na botoks, (mam zaufanego lekarza w Instytutu Dermique w Krakowie) ale nie wiem czy tobie bym to poleciła - botoks w wieku 20 lat brzmi dziwnie...

Gość Borsuczekk
nie zgodze sie do konca z kolezanka powyzej, zmarszczki mimiczne nie sa oznaka starosci tylko tego, ze basz bardzo ruchoma twarz i wyrazasz nia silnie emocje. i 20 lat to normalny wiek dla pojawienia sie zmarszczek mimicznych:) ale fakt, nawilzanie moze sprawic, ze one znikna. nakladaj maseczki nawilzajace, albo idz do kosmetyczki i popros o kwas hialuronowy ktory wiaze czasteczki wody i sprawia ze skora nie traci nawilzenia

Gość gość
na pewno jak się już pojawią to ciężko się ich pozbyć, szczególnie na własną rękę, ale na pewno dobre zabiegi będą w tym pomocne. Ale też pytanie, jak bardzo one są głębokie, bo może jeden z tych sposobów https://www.youtube.com/watch?v=hFYUzFucoyI byłby dla Ciebie dobry, jeśli chcesz się ich pozbyć.

Gość gość
w jej wieku wystarczy silne nawilzanie , glowe daje ze pod podklad nie nakladasz zadnego kremu a podklad masz matujacy

Gość gość
20 lat i zmarszczki mimiczne? masakra. Mi sie pierwsze cienkie linie kolo oczu zaczely pojawiac na krotko przed 30tką. Ale ja nie uzywam pudrow, podkladow, nie opalam sie.

Gość Bajka34
Ja jestem trochę starsza, ale nie ukrywam, że jestem fanką medycyny estetycznej :) Miałam zmarszczki w okolicy ust. Dermatolog zaleciła mi nici PDO. efekt jest super. tak jak nie mogłam patrzeć na swoje zmarszczki tak teraz nie mam ich w ogóle. zabieg nie boli, jest znieczulenie i nie ma wielkiej opuchlizny :) Ja chodzę do Melitusa. Dodam też, że używałam kremów, ale bez większych rezultatów.

Gość gość
Powinnyście w takiej sytuacji zapoznać sie z kremami marki Sensilis. Dla mnie to takie odkrycie i od razu mega duża niespodzianka bo kremy sa idealne. Warto sprawdzić chociazby w Hebe bo maja czesto dobre promocje.

Gość gość
Ja widziałam w drogerii Hebe i tak sie własnie zastanawiałam nad tym czy warto jest kupić ten krem, zwłaszcza ze sama już długo szukam tego odpowiedniego jesli chodzi o własciwe nawilżenie skóry.I chyba się zdecyduje.

Gość gość
To jest super krem Jestem zadowolona z jego działania. Teraz własnie cieszy mnie to ze w Hebe do 23.12 jest tańszy az o 40%.Wiec to też fajna wiadomość jesli chodzi o zakupy świąteczne i prezenty.Czas już się na nie wybrać

Gość gość
Trzeba tylko jeszcze lekarza, który umie się nim posługiwać i modelować, a nie tylko nam wstrzyknie. Ja polegam na dr Dmytrzaku z Aestheticmed w Szczecinie i polecałam go już wielu znajomym osobom i wszyscy byli zadowoleni.

Gość Teresa Olsza

Hej, ja miałam wypełniane zmarszczki Restylane a miałam dokładniej zmarszczki na czole oraz dolinę łez. Z efektów jest jestem bardzo zadowolona. Nie miałam żadnych problemów czy też grudek 😉 

Gość Moby

Ja sobie poradziłam ze zmarszczkami poprzez kwas hialuronowy, ( równiez Restylane) Preparat rzeczywiście bardzo bezpieczny i w ogóle długo się trzymający 😉 U mnie jest od 9 miesięcy 😉

Gość iksde

Ja używam DH kolagen w walce ze zmarszczkami:) piję go regularnie, piję wodę, stosuję jakiś lekki krem nawilżający i myślę że moja skóra trzyma się nieźle 🙂 

Gość Goslak

ja też mam zmarszczki niestety...ale ostatnio mój lekarz zaproponował własnie Restylane Skinboosters i szczerze mówiąc efekt jest doskonały ale naturalny. Ja jestem bardzo zadowolona i myślę ze dla takiego efektu warto powtórzyć zabieg