Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy można mieć lakier na paznokciach do porodu

Polecane posty

Gość gość

moze głupie pytanie ale sie zastanawiam - mam zrobiony hybrydowy na stopach i nie wiem czy moze tak zostac czy lepiej zmyc? prosze o opinie te co rodzily jak to jest z tym lakierem - chodzi o stopy nie o rece

Gość gość
Nie możesz mieć pomalowanych paznokci ,bo gdyby coś się działo ,to paznokcie sinieją a na pomalowanych nie widać ,to dla Twojego bezpieczeństwa lepiej zmyć .

Gość gość
wiem, ze na rekach nie wolno na 100% tylko te stopy mnie nurtuja - hybrydowy trzeba odmaczac z 15 minut zeby zszedl a ja ledwo do stopy dostaje wiec dlatego mecze temat :-)

Gość gość
nie wolno malowac paznokci,bo jak sie dziecko urodzi to moze troche lakieru odprysnac i dziecko polknie,zreszta bedziesz siedzie w pieluchac to po co ci lakier.na solarium tez nie,bo bedziesz karmic.wlosow tez lepiej nie farbowac,bo po ciazy sa oslabione.biustonosze tylko takie do karmienia na grubych ramiaczkach.gacie reformy,ze sie cipka szybciej zagoila.taa witaj w innym wymiarze´´´kobiecosci´´:O

Gość gość
ej no dajcie spokoj - nie dobijajcie :-P dla tych co nie czytaja CZY MOZNA MIEC LAKIER NA STOPACH????

Gość gość
chyba tak,w sumie rece sa wazniejsze,to chyba raczej na paznokciach u rak moga byc zmiany,ja posinieja czy cos.daj spokoj,dawniej kobiety rodzily w izbach przy znachorce tylko i dobrze bylo,nikt nie patrzeal na stopy:)

Gość gość
ide jutro do szpitala bo jestem po terminie wiec dzisiaj mam dzien ostatnich na jakis czas zabiegow - wlasnie siedze z farba na glowie, objechalam sie cala depilatorem i te paznokcie mnie nurtuja, najwyzej odmocze w lazince w szpitalu jak mnie pogonia

Gość gość
Zadzwoń zapytaj na porodówkę albo zapytaj położnej. Ja zmyłam, bo nie chce mi się potem wysłuchiwać komentarzy albo się stresować.

Gość gość
można miec :) na rękach też, spokojnie. to nie średniowiecze że po paznokciach cos mozna bylo tylko poznac ;)

Gość gość
chyba tylko w Polsce nie można mieć pomalowanych paznokci na porodówce - to chyba jakiś komunistyczny przepis? i pierwsze słyszę, żeby komuś siniały paznokcie jak coś się dzieje!!! od tego jest specjalistyczny sprzęt, który monitoruje rodzącą, wieśniaki!!!

Gość gość
ja mialam na stopach ciemny lakier, na rekach bezbarwny, mialam cc i nie bylo z tym problemu

Gość gość
Czemu niektórzy się tak denerwują. Ja miałam w prywatnej klinice usuwane ósemki pod narkozą i poproszono mnie bym przyszła bez lakieru na paznokciach. A poza tym co to za problem? Przecież zawsze można te paznokcie po powrocie do domu pomalować :)

Gość gość
1. Pytanie dotyczy lakieru na STOPACH 2. Lakier jest hybrydowy czyli cholernie trudno usuwalny i dlatego pytam bo nie chce mi sie walczyc z nim godzine albo i lepiej

Gość gość
ja miałam żele na rekach, nie długie skróciłam na maxa, delikatny francuski i nikt mi nic nie powiedział

Gość gość
Proszę wyraźnie piszę o STOPACH . Czy można mieć pomalowane paznokcie do porodu? W większości szpitali jest to zakazane. Placówka, w której będziesz rodzić tego nie zabrania? Mimo to, zmyj lakier dla własnego bezpieczeństwa. Wygląd paznokci niesie ze sobą ważne informacje na temat zdrowia pacjentki, zwłaszcza w sytuacji, kiedy trzeba przeprowadzić jakiś dodatkowy zabieg czy operację np. cesarskie cięcie. W takim przypadku zmiana kolorytu paznokci u stóp jest swego rodzaju ostrzeżeniem. Poza tym czasami (np. przy podawaniu znieczulenia do cesarskiego cięcia lub wtedy, gdy jest jakieś podejrzenie problemów oddechowych) trzeba założyć pulsoksymetr, który monitoruje nasycenie krwi tlenem. To urządzenie składa się m.in. z klamerki, którą przypina się najczęściej na koniec palca u dłoni. Lakier do paznokci mógłby zakłócić pomiar pulsoksymetru. Warto więc przed przyjazdem do szpitala zmyć lakier (nawet bezbarwny) oraz obciąć i spiłować paznokcie - będzie nam łatwiej opiekować się noworodkiem.

Gość gość
dzieki, o taki konkret mi chodzilo, ide odmaczac :-)

Gość gość
U mnie w szpitalu było napisane na tablicy na IP,żeby zmyć paznokcie. To samo przy opisie wywoływania oksy i teście oksy na oddziale... Ja miałam lakier,ale naturalny,beżowy,prawie przeźroczysty. Miałam poród wywyływany oksy ,a skończyło sięcesarką-nikt mi uwagi nie zwrócił :-) .

Gość gość
nie, na d***e

Gość gość
"nie wolno malowac paznokci,bo jak sie dziecko urodzi to moze troche lakieru odprysnac i dziecko polknie" - no to mnie rozwaliło :-D

Gość gebare
Nie można, ale ja miałam - ciąża z zaskoczenia. Co więcej - lakiery new nails dły mi taki efekt, że siostra nie potrafiła mi tego zmyć zanim pojechałam do szpitala - po prostu dopiero miałam niedawno je robione.