Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Krytyka rodziny

Polecane posty

Gość gość

Wybrałam z mężem imię dla naszego synka Olaf, za miesiąc przyjdzie na świat i w rodzinie krytykują nasz wybór. Najbardziej wtrąca się teściowa, że dajemy nienormalne imię. Może jest mało popularne ale nie jest obciachowe. Od początku czuję że mam w brzuszku Olafka (pozytywne skojarzenia). Czy przejmować się tym?

Gość gość
szczerze to nie dziwię się że krytykują

Gość gość
nieobciachowe? ja bym sie klocila

Gość gość
no przecież to "imię" jest kompletnie bez wyrazu. Brzmi jak pif paf , rzyg

Gość gość
wedlug mnie nie jest zle to imie, poza tym to jest Wasze dziecko i ma sie Wam podobac, a skoro takie wybraliscie to bym sie nei przejmowala krytyka innych

Gość gość
na pewno jest lepsze niż jakieś brajany, alany, ksawiery i inne tego typu gówna

Gość gość
oliviera i alana bym nie zniosla. ale olafek?

Gość gość
Imię jak imię mam znajomego Olafa i jakoś nie sądzę aby było to dziwne czy obciachowe imię. Nigdy natomiast nie zrozumiem rodziny krytykującej WASZ wybór. Moja córka to setna Zuzia i tez teściowa twierdziła, że mamy to przemysleć bo w małej miejscowości gdzie będziemy w przyszłości mieszkać już są 2 Zuzie (też mi argument) A nam się to imię podobało i tyle. Poza tym Olaf to przeciez nie jest jakieś udziwnienie tylko normalne imię do cholery, nie przejmuj się.

Gość gość
Nie przejmuj się.U mnie mama marudziła jak postanowiliśmy nazwać syna Gabriel. Najwięcej miala na ten temat do powiedzenia, a wnuka (dziś 3 latka) widziała raz - po porodzie...

Gość gość
powiedz im tak jak ja powiedziałam: imię konstanty podoba sie ale tylko INTELIGENCJI. naszej pani doktor, pani psycholog, dyrektorce podstawówki, szefowej mojej mamy czy kogo tam masz: adwokata. ciotki i kuzynki srały się za to za tomaszem, tomasz ach to ach gxxxxo- a mi się nie podobał, bo miałam chyba ze 4 chlopaków tomków jak kołków w płocie ich było w latach 80tych. ale jak wypaliłam z inteligencją-to się pozamykały

Gość gość
Daj spokój z rodziną! Olaf to może trochę oryginalne imię, ale żaden Brajan czy Alan, więc niczym się nie przejmuj. Jeśli czujesz, że to ma być to imię, to takie daj. Ja zawsze chciałam mieć Szymona, ale gdy zaszłam w ciążę to mnie jakoś tak naszło na inne imię (które kiedyś mnie się jakoś specjalnie nie podobało) i po prostu czułam, że tak musi się nazywać i tak jest. I nie wyobrażam sobie aby nazywał się inaczej. Mojej siostry córka ma na imię Olga - ile było jęczenia całej rodziny, że co to za imię, ale ona się tym nie przejęła.

Gość gość
to kwestia osłuchania, miałam koleżankę o imieniu ludmiła i wydawało mi się dziwne ale teraz to najnormlaniejsze imię na świecie. nie przejmuj się nimi, przyzwyczają się

Gość gość
I Olaf i Olga to piękne imiona Niech każdy nazywa swoje dziecko jak uważa

Gość gość
30 lat temu moja ciocia dała synowi imię filip, pół rodziny zastanawiało się skąd ona to wymyśliła. A dziś jest pełno Filipów;)

Gość gość
a jakie inne ci sie podoba i mezowi i rodzinie?

Gość gość
Dziękuję za wpisy, już taki mam charakter, ze się przejmuję, a jestem na ostatnich nogach i to nie wskazane. Boję się tylko, ze teściowa przekabaci mi męża;(

Gość gość
Ja daję na imię swojej córce Laura i też jest problem, bo udziwnione, ale ja mam to gdzieś.

Gość gość
hmmmm....rodzince nie dogodzisz. Mój mąż ma 2 braci ożenionych-każdy ma dziecko/dzieci. Pierwszy urodzil się Jas-Jaś? Co to za imie feeee bleee okropne(moja tesciowa-matka chłopakow miała największe "ale" Druga urodziła się Gabrysia-? Tesciowa stwierdziła ze to głupie imie. I ona by w zyciu tak dziecka nie nazwała. Jaś pozyskał siostrę Zosie-już wogole Zofia jak dla starej baby (teściowa znów jakies ale) W ciągu 3-4 tygodni będzie mój poród. 4te dziecko w rodzinie. Wybralismy imie Kaja. Nikomu nie powiedzieliśmy jak nazwiemy. Jak ktoś się pyta to mąż odpowiada ze nazwiemy Genowefa lub Perpetua :D Dowiedza się z gazety i leje na ich zdanie.

Gość gość
w sumie to nie wiem czy nie lepsze ta Genowefa czy perpetua od tej nieszczęsnej Kai. ej Kaja poliż mi jaja!!! koledzy będą mieli ubaw.

Gość gość
Myśle że dzieciaki nie sa na takim niskim poziomie umysłowym jak panna która wypisuje" kaja poliż mi jaja" :o

Gość gość
Miej to gdzieś co rodzina mówi. Moja teściowa też stwierdziła że brzydkie imię, ale nas to nie interesuje.

Gość gość
Skoro taki jest sprzeciw to zastanów się nad alternatywą dla tego "Olafa". No i zgadzam się że te imię nie brzmi. Nie będzie się kojarzyło dobrze a w najbliższej przyszłości, tak w praktyce, każde dziecko będzie pytało dlaczego ten chłopczyk nazywa się Ola, jak dziewczynka. Chcesz takie przykrości dziecko fundować?

Gość gość
Tu na forum każdy wyraża inną opinię, bo to jest forum. Jak wam się podoba to dajcie takie imię. Moja koleżanka dała synkowi imię Tymoteusz, przez moment pomyślałam skąd ona to wzięła. A teraz takie normalne jest dla mnie. Nie warto się przejmować opiniami innych. Olaf to ładne imię, nie jest w stylu kevina czy brajana, więc krzywdy dziecku nie zrobisz. SPokojnie;)

Gość gość
Fajne imię- dzieciaszek będzie rozpoznawany wśród Kubusiów, Bartusiów itp

Gość gość
Bardzo ładne imie.

Gość gość
To "f" jest mało słyszalne przy pierwszym kontakcie. Znam Olafa i nigdy nie miałam problemu z jego imieniem, a dodam, że jest mega przystojny i wszystkim się podoba:)

Gość gość
Pracuje jako opiekunka dziecięca. Miałam juz sporo podopiecznych - najbardziej wyrozniajacy sie imionami: Gaja - mała po zapytaniu jak ma na imie odpowiadała Jaja Olgierd - jego matka NIGDY się nie usmiechała