Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziwna sytuacja

Polecane posty

Gość gość

Witajcie :) Chciałam zapytać czy któraś tak miała lub podobnie. Otóż moje cykle są nieregularne, ale średnio trwają ok. 30kilka dni. Ostatnie dwa cykle miały 53 i 51 dni (głównie chyba przez stres) . Ostatnią miesiączkę miałam 13.08. Od ponad tygodnia słabo się czuję, jestem senna i taka jakaś bez energii. Zaczęłam mieć objawy jak na okres - ból sutków (który ostatnio się trochę zmniejszył, wcześniej nie można było dotknąć, częste, g***towne i duże zmiany nastrojów, lekko zwiększona waga. Jednak te objawy mam już ze dwa tygondie. W 27. dniu cykłu (8.09.) dostałam plamienie, tzn. na papierze przy podcieraniu był brązowy śluz, kolejne dwa dni taki baaardzo jasny bladoróżowy. Bielizna była czysta. Nigdy takiego czegoś nie dostałam, z początku myślałam, że to okres mi się zaczyna, choć nigdy nie miałam cyklu krótszego niż 30 dni. A dzisiaj mam silne zawroty i ból głowy, mdłości, wymiotowałam. Często przed okresem jest mi niedobrze, ale nie aż tak. Czasami też od jakiś 2-3 dni pobolewa mnie brzuch, czasem też uda po wewnętrznej stronie (coś jak na okres). Jednak martwi mnie to plamienie i dzisiejsze samopoczucie. A do wizyty u lekarza jeszcze dużo czasu (długie terminy). Może ktoś coś doradzić?

Gość gość
Czy w tym czasie się bzykałaś

Gość gość
Tak, ale raczej z zabezpieczeniem, wiec nie bylo mozliwosci zajscia

Gość gość
Opisz dokładnie jak wyglądało to bzykanie będzie wiadomo co w tobie zostało

Gość gość
ja myślę ze to ciąża te plamienie jakby implantacyjne...?. no i te sutki

Gość gość
Na ogol bylo z gumka, raz bez gumy, ale skonczyl na zewnatrz, i raz przy zabawach mialam resztki spermy na rece, zapomnialam sie i dotknelam wejscia pochwy, ale tylko na zewnatrz. W zasadzie wiecej takich zdarzen niebezpiecznych nie bylo. I przepraszam za brak polskich znakow, ale pisze z telefonu. Teraz mdlosci i bol glowy przeszly, raz tylko mi sie zakrecilo jak wstalam z kucek

Gość niuniunka123
hej ja tez tak mialam ostatnio, ale juz dostala okres po 52 dniach przerwy ... z tym ze ja mam spirale, Myslalam ze moze sie przesunela I ciaza , ale testy byly negatywne ..a ja czulam sie jak w ciazy... az w koncu napilam sie herbatki cynamonowej I okres wrocil... ale naprawde nie wiem dlaczego az takie przerwy, bo to chyba niezdrowe. mysle ze moze jakis tam stress.. a my tak nie zwracamy uwagi

Gość niuniunka123
zrob test.. oblicz ktory moglby to byc tydzien I zobacz na brzuszek czy sie powiekszyl... testy tez czasem kalmia :) ja np wpisalam 8 weeks pregnant belly w google I patrzylam na zdjecia jak wyglada ciazawy brzuszek w 8 tygodniu... naprawde czasem juz widac

Gość gość
Kurcze, wlasnie ostatnio zero stresu. Moj TZ jest na urlopie, odpoczelismy na wsi, zareczylismy sie, wszystko jest super, wiec nie powinno byc takich cyrkow :/

Gość gość
Hmmm, gdyby to byla ciaza, to 8.09. dopiero zarodek by sie zagniezdzil. Myslicie, ze moge juz zrobic test? Tak w razie czego, bo raczej ciaze mimo wszystko wykluczam

Gość gość
To jak jest z tym testem?

Gość gość
A moze ktos inny cos doradzi?

Gość gość
Woda z organizmu juz schdzi, bo brzuch robi sie plaski powoli, sutki juz nie bola, jednak piersi nadal sa nabrzmiale, az zyly zrobily sie nieco bardziej widoczne. Raz na jakis czas pobolewa mnie brzuch (ostatnio rzadziej), a okresu nadal nie ma

Objawy rzeczywiście mogą wskazywać na ciążę, ale pewności nie ma, a jeśli chodzi o test to najlepiej go zrobić w dniu spodziewanej miesiączki, natomiast test z krwi można zrobić już około 10dni po stosunku. Daj znać jaki będzie wynik

Gość gość
Dostalam miesiacze, wiec - tak jak mowilam - to nie ciaza :)