Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czym doprawic leczo

Polecane posty

Gość gość

jak wyzej

Gość gość
Ja oprócz tego co koleżanka wyżej daję jeszcze czasami bazylię i oregano lub trochę ziół prowansalskich. A tak poza tym to także mięso mielone, marchewkę, pietruszkę(korzeń), pieczarki, kukurydza z puszki. Lubię "na bogato" ;-)

Gość gość
Ja akurat robie bez pomidorow, bo corka ma uczulenie, daje kielbase, cebule, kolorowe papryki, cukinie, czosnek.

Gość gość
mieso,baklazan(dla mnie podstawa leczo )marchewka,pieczarki,papryka,pomidory(bez skorki),przecier pomidorowy ,czosnek,cebula,bazylia oregano,pieprz,sol,jeszcze inne przyprawy tak na oko i w zaleznosci czego mi brakuje.

ja robię tak: kiełbasa, pieczarki, papryka kolorowa, cebula, pomidory (latem świeże, zimą z puszki), kukurydza i w sezonie cukinia - doprawiam to solą, pieprzem, papryką słodką, ostrą, bazylią, oregano i ziołami prowansalskimi, czasem dodaję keczup i koncentrat pomidorowy

Gość gość
Składniki każdy daje wedle uznania,a ja doprawiam leczo papryką ostra,papryką łagodna, curry,ale najpierw podsmażam przyprawy na suchej patelni,wtedy dodaje do garnka.Uwierz mi smakuje lepiej:) na koniec doprawiamy zwykłymi ziolami

Gość gość
węgierska potrawa z curry... o matkoicórko... ale co się dziwić, jak w całym temacie przepis na leczo jest JEDEN, a reszta to jakieś dziwne śmietnikowe wynalazki...

Gość gość
Śmietnikowe wynalazki? Spróbuj najpierw lecza z curry......nie wszędzie jest kiełbasa,papryką, bakłażan itp....o matko I córko. ....