Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

za duży zarodek

Polecane posty

Gość gość
CIAPATY?

Gość gość
To o tym mówię! Matko!! Z om wychodziło że to 5 tc a na usg że 7 tc.Naucz się czytać ze zrozumieniem!!! Nie widzę powodu dla którego miałabym tu bajki pisać.Miałam dwie daty porodu 29 i 12 styczeń.

Gość gość
właśnie u mnie jest podobna sytuacja tylko różnica tygodnia i podobnie z datą porodu, mam również dwie jedna z om a druga na pdst usg, są 2 daty

Gość gość
to Ty chyba nie rozumiesz:O w 5 tc od OM żaden lekarz nic nie zobaczy na usg, a na pewno nie zarodek:O więc nie opowiadaj bzdur:O każdy normalny lekarz zaleca przyjść na pierwszą wizytę najwcześniej w 7 tc liczone od OM żeby wszystko było jasne i widoczne na usg

Gość gość
bzdura 5-6 tydz zarodek ma 4mm-5mm i na dobrym aparacie jest widoczny

Gość gość
Powiem ci autorko że ja mając te dwie daty urodziłam 11 stycznia. Ale mały nie był duży bo miał niecałe 3 kg.

Gość gość
Matko kobieto!!Ty jesteś tak pusta czy udajesz? Na usg miałam 7 tc mino że wg om to powinien być piąty.Pojmujesz dlaczego było coś widać czy dalej mam ci tłumaczyć jak małemu dziecku?

Gość gość
dziewczyno, zejdź na ziemię i nie ośmieszaj się do reszty:O byłaś w 5 tc od OM na usg jak sama piszesz a w 5 tc może być widoczny co najwyżej PĘCHERZYK Ty sama nie wiesz co piszesz?:O

Gość gość
WG OM to powinien być 5 tc ALE NA USG WYSZŁO ŻE 7 tc. Nie wiem po prostu jak tobie mam to wytłumaczyć boś totalnie nie kumata!

Gość gość
7 tydzień ciązy, CRL(długość ciemniowo - siedzeniowa) wynosi około 5-7mm, z końcem tego tygodnia długość dziecka (wraz z nóżkami) osiągnie około 11-13mm

Gość gość
to Ty jesteś NIEKUMATA:O a przy tym niewychowana:O gdybyś miała odrobinę oleju w głowie wiedziałabyś, że jedynym wytłumaczeniem tej sytuacji jest fakt, że do poczęcia doszło wcześniej, a tzw. OSTATNIA MIESIĄCZKA u Ciebie nie była miesiączką tylko plamieniem, które wzięłaś za miesiączkę i tylko dlatego ciążę u Ciebie liczyłaś od tego plamienia, które wzięłaś za okres w żadnym przypadku i w żadnej ciąży w 5 tc nie będzie widoczny na usg zarodek z bijącym sercem, a to musiał widzieć u Ciebie lekarz jeśli określi wiek zarodka na 7 tc poczytaj może o rozwoju ciąży, bo jesteś już matką, a pojęcie w tej kwestii masz jak widać niewielkie:O

Gość gość
Nie musi być serce w 7 tc moja droga.Burzysz się a sama się tu ośmieszasz.Dziewczyna nie pisze źle to ty nie potrafisz jej zrozumieć.

Gość gość
ty powyżej się nie wymądrzaj bo właśnie dlatego dyskutujemy tutaj o sprawach które nas też zaskoczyły, mondrasio z ciebie że hoho

Gość gość
masz pojęcie kiedy zaczyna bić serce, że twierdzisz iż w 7tc nie musi być widoczne bijące serce zarodka?:O

Gość gość
Wyobraź sobie że nie bo mimo że urodziłam tego 11 stycznia to dziecko było malutkie.Tak jak pisałam wcześniej wszystko się z czasem wyrównało odpowiednio do wieku ciąży.

Gość gość
ja miałąm normalny cholernie obfity okres nie żadne plamienie i wiem kiedy była owu, jednak nie rozumiem dlaczego zarodek jest większy

Gość gość
ja miałąm normalny cholernie obfity okres nie żadne plamienie i wiem kiedy była owu, jednak nie rozumiem dlaczego zarodek jest większy

Gość gość
to jakie dziecko urodziłaś 11 stycznia ma się nijak do rozwoju zarodka na etapie do końca 13 tc dlaczego do końca 13 tc czyli najpóźniej w 13t 6 d ciąży należy wykonać pierwsze usg genetyczne? otóż dlatego, że do tego czasu wszystkie prawidłowe zarodki rosną tak samo po tym czasie każde dziecko ma prawo rosnąc swoim tempem

Gość gość
U mnie byla podobna rozbieznosc :) USG pokazywalo ze zarodek byl wiekszy o jeden tydzien .Nie bylo zadnych komplikacji.Tyle ze corka urodzila sie tydzien przed terminem :D

Gość gość
Autorko nie martw sie :) ja teraz jestem w 38tc. Do 32tc. Zawsze mlody byl wiekszy o przynajmniej tydzien, tak wynikalo z usg, moj gin twierdzil ze wszystko jest dobrze, i mial racje daty porodu pokryly sie w 32tc. Moj synus ma przyjsc na swiat 19 lub 24.09.Data z usg jest ok do 2tyg. W przod i w tyl, tak twierdzi moj lekarz i ja mu wierze. Spokojnie ciesz sie ciaza :)

Gość hch
mi sie rozbiegly daty w 16 tc do tego terminu miałam 24.09 i 25.09 termin potem sie zrobiło że usg na 1.10 chyba malutka wolniej rośnie, ale sie nie martwie ważne że zdrowa i prawidłowa ciąża teraz czekam na rozwiazanie.