Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Stryjek i dziadek źle gospodarują się swoim spadkiem

Polecane posty

Gość gość

Brat mojego ojca Jestem na niego taka wściekła. Liczyłam że ja i brat dostaniemy coś po stryjku a tutaj kicha. Dowiedziałam się dzisiaj że cały swój majątek w testamencie zapisał nawet nie swojej jedynej córce a jej nieślubnemu synowi. Ale mnie złość zalała. Jego córka zawsze była nieodpowiedzialna i bałby się jej powierzyć swoje pieniądze, w dodatku pieczę nad tym testamentem w razie jego śmierci będzie sprawował nie mój ojciec a jakiś jego kolega. Ojciec mojego ojca. Ten to dopiero dał numer. Syn siostry mojego ojca dostał od niego mieszkanie 3 pokojowe. A ja i mój brat do tej pory mieszkamy z ojcem. I jeden bękart oraz drugi bękart dostał spadek. Tak wygląda sprawiedliwość.

Gość gość
No i? To ICH pieniądze i jak zechcą to mają prawo przepisać je na swojego psa albo kota, a tobie nic do tego więc morda w kubeł!

Gość gość
Autorko, slowa kluczowe to gospodarują swoim spadkiem z naciskiem na "swoim".

Gość gość
Mój dziadek nikomu nic nie zapisał. Jeszcze nawet testamentu nie spisał ale kuzynowi synowi ciotki kupił już mieszkanie. A mój stryjek po co robi już testament? I to komu przepisuje 8letniemu wnukowi jak ma jeszcze bratanków którzy chyba są trochę ważniejsi.

Gość gość
No wiesz dla mnie tez wazniejsze beda wnuki niz bratanki ...

Gość gość K
Widocznie mało znaczysz dla swojej rodziny, jesteś zwykłym nikim. Pewnie dlatego, że byłaś rozwrzeszczanym bachorem, głupawym i nieładnym dzieckiem, co za pewne pozostało do dzisiaj. Tylko taki mały przykład - dziadek wydziedziczył córki i zapisał wszystko wnuczce, tak samo jego żona - moja babcia - po co, aby siostra mojej mamy, jej mężuś i bachorek nic nie mieli do tego, heh. Mój drugi dziadek zrobił podobnie, a byłam tylko dzieckiem. To były oficjalne testamenty i darowizny (w razie czego), reszta do ręki. Czyj majątek - tego wola.

Gość wifigdańsk
a jesteś ustawowym spadkobiercą? jesli tak to mozesz starac się o zachówek.