Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielonatrawa90210

matura z angielskiego rozszerzonego

Polecane posty

Gość zielonatrawa90210

Jestem w 2 klasie LO. W szkole obecnie uczę się angielskiego na poziomie B1 Intermediate. Chciałabym zdawać maturę na rozszerzeniu i zastanawiam się jak mogłabym się przygotować do tego. Zastanawiam się czy lepszą opcją będzie szkoła językowa czy prywatne korepetycje. Zaznaczam, że do tej pory nie uczęszczałam na żadne dodatkowe zajęcia. W szkole językowej uczyłabym się po prostu materiału na danym poziomie natomiast gdybym miała korepetycje mogłabym powtórzyć/utrwalić/nauczyć się tego co mi konkretnie będzie potrzebne do matury. Nie jestem pewna czy uczęszczając rok lub dwa do szkoły językowej zahaczyłabym o wszystkie zagadnienia maturalne, zwłaszcza że w większości szkoły językowe zajmują się przygotowywaniem uczniów do różnego rodzaju certyfikatów a nie matury. Co mi radzicie?

Gość gość
Ang rozsz nie jest duzo trudniejszy od podstawy, nie pękaj.. kup repetytorium, obczaj jakie formy sa wymagane, może kilka razy koki weź... tez nigdy nie mialam dodatkowych lekcji i zdalam w tym roku na 86 procent

Gość gość
na maturze jedyne co moze cie zaskoczyc to slownictwo wg mnie oplaca sie szkola jezykowa tma bedziesz cwiczyla listening i formy pisemne tez

Gość gość
wg mnie szkoła językowa. Najlepiej z native speaker'em. Do tego repetytorium (polecam czarne z Longmana), ucz się słownictwa które jest tam na końcu każdego działu + powtarzaj czasy. Odpowiedzi można znaleźć w internecie. Ja przygotowywałam się tylko z tego i w tym roku napisałam maturę podstawową na 100% a rozszerzenie na 83%

Gość gość
Ja polecam kurs maturalny w Bratniaku, super maja kadrę do anglika, a też taniej wychodzi niż za korki :)