Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość papaveryna20

TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE

Polecane posty

Gość papaveryna20

Hej, mam problem. Ze względu na to, że mam paskudną cerę (wiele lat leczenia i na nic) zdecydowałam się na branie silnego leku, przy którym wymagana jest antykoncepcja doustna (przez ok 2 lata). Przeczytałam wiele opinii i każdy odradza brania TABLETEK ANTYKONCEPCYJNYCH. Potworne bóle, spadek libido, wzrost wagi itd. Aż chce się płakać... Jak to jest z tymi tabletkami? Pytam, bo nigdy nie miałam z tym styczności a panicznie boję się "wyniszczenia"....

Gość gość
to zależy wyłącznie od właściwego dobrania tabletek. Czasem, trzeba je zmieniać 2-3 razy, żeby dobrać te właściwe. Sama biorę tabletki, bo odkąd pamiętam miałam straszną cerę. Biorę 8 rok. Żyję. Nie wyrosła mi druga głowa ani nic z tych rzeczy. Regularnie robię badania, żeby mieć pewność, że wszystko ze mną OK.

Gość papaveryna20
A jakie miałaś skutki łykania tych niewłaściwych tabletek? Po jakim czasie pojawiają się te skutki uboczne?

Gość gość
mnie nic nie było, ale dziewczyny już po 2 tyg skarżą się, że źle się czują

Gość Jennifer Bonnell
Biorę tabletki szósty czy siódmy rok. Trochę przytyłam (4-5 kg), ale sporo poszło w cycki, a ja byłam trochę za szczupła i teraz lepiej wyglądam. O jakich bólach Ty piszesz? Bo nie rozumiem zwrotu o potwornych bólach - jeśli chodzi o menstruacyjne, to odkąd biorę tabletki antykoncepcyjne jestem w stanie przeżyć krwawienie z odstawienia bez tabletek przeciwbólowych. Spadek libido? Nie, nie opadło mi, ale pojawiła się suchość pochwy. Nie jest to jednak jakiś ogromny problem - pojawia się głównie po alkoholu i stosuję wówczas lubrykant. :)

Gość gość
w moim wypadku tabletki też spowodowały, że prawie nie mam bóli menstruacyjnych.

Gość gość
"Przeczytałam wiele opinii i każdy odradza brania TABLETEK ANTYKONCEPCYJNYCH. Potworne bóle, spadek libido, wzrost wagi itd" Co za bzdury? Każdy odradza? Kto niby? Na pewno nie każdy. Żadnych bóli, libido wysokie, schudłam ok 8kg. Seks bez mechanicznej bariery o każdej porze dnia i nocy. Krwawienie niewielkie i krótkie, nie muszę codziennie zmieniać prześcieradła.