Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PRZEDSZKOLE w jakim wieku wasze dzieci poszły i jakie plusy i minusy

Polecane posty

Gość gość
Nie wiem czy odp bo pytanie dotyczy przedszkoli ale moje idzie do zlobka od 2 miesiaca i bedzie tam od pn do piatku po ok. 6-7 godz.

Gość gość
jesteś wyrodną matką, taka nie powinna mieć nawet psa

Gość gość
Moje dziecko chodzi do zlobka. Ma 8 miesiecy i jest najmlodszym dzieckiem. Najstarsze ma ok 3 lat. Plusy takie ze ktos ze bardzo lubi tam chodzic i ma dobra opieke a minusy to ze czesciej choruje

Gość gość
Moj dwojka nie byla w przedszkolu wcale,natomiast szkole zaczeli majac prawie 6 lat-Francja.Widze same plusy.

Gość gość
Dlaczego ktos odrazu napisal ze jestem wyrodna matka i nie powinnam miec nawrt psa skoro noe zna mojej sytuacji??? Musze poslac dziecko do zlobka tak wczesnie i na tyle godz poniewaz sie ucze i chce miec zawod zeby pozniej mojemu dziecku niczego nie brakowalo.. moi rodzice sa aktywni zawodowo i oczywiscie beda pomagac itd ale nie mam zamiaru nakazywac im rzucic pracy tez musza zyc.. moj facet pracuje 10 godz dziennie wiec tez odpada.. mi tez napewno serce bedzie pekac ze musze sie z niunia rozstac ale nie ma innego wyjscia i juz

Gość gość
Trzeba było później dać sobie zrobić dzieciaka ,a nie 2 mies do żłoba pchać .

Gość gość
Ale ciaza byla nieplanowana.. czasami tak sie zdarza pomimo zabezpieczania jednak zdecydowalismy sie urodzic i nIe sadze zebym dziecku wyrzadzala jakas nie wybaczalna krzywde.. a co to zlobek jakies pieklo? Nie przesadzajmy juz.. jak ja bylam mala to byli normalne ze oboje rodzicow pracowalo a dzieci samopasem po sasiadkach babciach czy gdzies indziej i tragedi nie bylo zyjemy i nikt do nikogo nie ma pretensji... rozumiem ze to wczesnie te dwa miesiace ale wole narazie tak niz pozniej wegetoeac od pirrwszego do pierwszego i wszystkuego sobie odmawiac

Gość gość
Tylko teraz zrobila sie taka moda albo na kafe udawanie ze jak kobieta nie poswirva sie calkoeicie macierzynstwu.. nie daj boze wyjdzie gdzies bez dziecka zatrudni nianie albo pisle do przedszkola zeby miec czas dla siebie albo zeby sie realizowac zawodowo to juz najgorsza matka na swiecie a dziecko bedzie spaczone psychicznie......

Gość gość
moje roczne dziecko zapisałam do żłobka http://www.teczowakraina.com.pl/ i uważam, że to była dobra decyzja, dziecko ma kontakt z innymi od małego, dobrze się rozwija, myślę, że taka decyzja ma wiele plusów

Gość gość
moj maluch poszedl do przedszkola wielka przygoda http://www.wielkaprzygoda.com/ kiedy mial niecale 3 latka. I poki co jest dobrze. Na poczatku bylo troche placzu bo w koncu nie siedzi z mama caly dzien, ale po kilku dniach sie przyzwyczail i juz chetnie chodzil bo poznal inne dzieci, a poza tym polubil panie przedszkolanki

Gość gość
A ja moją coreczkę zapisalam do klubu malucha jak miala 2 latka - konkretnie do http://gwiazdolandia.pl/ . Fajna sprawa, bo duzo dodatkowych zajęc- plastyczne, muzyczne i angielskiego sie dzieciaki ucza ;)

Gość JulkaPulka
ja puściłam moją Zosię jak miała 3 latka, czyli w sumie tak jak chyba większość. Powiem tak, plusem jest to, że poznała dzieciaki, dużo zaczęła wiecej mówić, usamodzielniła się. Tu możecie zoaczyć zajęcia jakie ma http://www.przedszkolekonradek.pl/ bo nie chce mi się rozpisywać, a właśnie o nich chciałam też powiedzieć, bo powiem, że bardzo rozwinęła się muzycznie i plastycznie. Jedynym minusem z perspektywy teraz czasu uważam to, ze muszę wcześniej wstawać  a powiedzcie drogie Mamy, czy macie może na oku jakieś zajęcia które mogą rozwinąć u dziecka chęć jedzenia? Do tej pory moja Młoda niezbyt chętnie je…

Gość gość
ja mojego Stasia zapiasłam w wielu 2 lat. Poszedł do żłobka, teraz chodzi do 2 grupy przedszkola, ale z kolei tu: http://www.elfik.pl/. Minusem jest to, ze troszkę mi chorował, ale to normalne jak dziecko idzie do żłobka, a poza tym widzę same plusy. Rozwinął się bardzo, dużó zaczął mówić,. Więcej je. Wszystko idzie ku dobremu. A Mamy powiedźcie – wasze Dzieci chodzą na jakieś zajęcia taneczne? Jak sobie radzą w tym wieku przedszkolnym?