Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tatiana89

cera przesuszona

Polecane posty

Gość tatiana89

szukam najlepszych, najlepiej naturalnych kosmetyków (maseczek, kremów na noc) do cery przesuszonej, czy ktoś może coś polecić?

Gość gość
Jaką masz przesuszoną? Odwodnioną czy odtłuszczoną?

Gość gość
do skóry przesuszonej odwodnionej polecam... krem dla dzieci - ja używam Flosika - nie uczula, dobrze nawilża, a na obecną pogodę - idealny

Gość gość
Kremy dla dzieci mają składniki potrzebne tylko dzieciom, dorosli nie powinni ich uzywac. Skora osoby dorosłej potrzebuje więcej składników odzywczych. Ale nie wiemy cały czas jaki typ suchej skóry ma autorka pytania.

Gość gość
No właśnie, bo jednak trochę co innego doradza się skórze suchej z natury, a co innego tłustej odwodnionej (którą de facto wiele osób ma i myli z suchą). I o ile ten flosik jako DODATEK (absolutnie nie jako podstawa) do reszty pielęgnacji (krem-bariera na wyjście na mróz, wiatr) przy cerze suchej się nada, tak dla cery tłustej odwodnionej będzie zabójczy.

Gość gość
Od zawsze miałam problemy z przesuszoną skórą, stosowałam różnego rodzaju kremy lipidowe, olejki itp Niestety efekt utrzymywał się tylko przez kilka godzin i znowu problem powracał. Ok 2 miesięcy temu kosmetyczka poleciła mi suplement diety od Noble Health Collagen. Już zauważyłam pierwsze efekty, skóra jest delikatniejsza , milsza w dotyku, oczywiście nadal stosuje balsam po kapieli, ale dużo dłużej skóra jest nawilżona. Podobno potrzeba ok 3-4 miesięcy dla zauważenia oczekiwanych efektów, oczywiście zamierzam stosować suplement przez ten czas, poczytałam na temat skuteczności kolagenu rybiego i z niecierpliwością oczekuje efektów.