Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Trzyletnie dziecko czwarty dzien nie zrobilo kupy czy mam sie martwic

Polecane posty

Gość gość

Nie skarzy sie na nic tylko ze dwa czy trzy razy powiedzial ze pupka go boli, poza tym jest wesoly bawi sie itd. Co moze byc przyczyna? i czy mam sie zaczac martwic. no i mu podac do jedzenia aby go piscilo. Dieta ta co wczesniej z ta roznica ze nie daje mu slodyczy od paru dni.

Gość gość
daj mu xenne to bedzie srał dalej niż widział

Gość gość
no ja bym się martwiła do jedzenia nie wiem jakis prebiotyk do ustnie ale to słabo działa moze lepiej rozważyć czopek glicerynowy. Mój synek w podobnym wieku mial przykre doswiadczenie z zaparciem, straszna traumę miał z chodzeniem do toalety żeby zrobić kupkę za każdym razem wstrzymywał przed strachem że bedzie bolało, płakal nie miłsiernie a mi serce pekało bo nie umiałam mu pomóc. bardzo dlugo to trwało prawie dwa lata zanim sam zacząl bez problemu biegac do toalety

Gość gość
moj od malego robil kupe raz na tydzien i nic sie nie dzialo ma teraz 5 i to samo, raz na tydz, jak raz nie zrobil 9 dni, amimo to nie skarzyl sie ani nic go nie bolalo, to dalam czopek glicerynowy i poszlo ale to sztuczna stymulacja, oby nie za czesto, raczej jesli dziecko sie nie skarzy to nie powinno sie 4 dni to nie tragedia, niech je owoce, pije duzo plynow, nie panikuj, taka fizjologia byc moze, jesli nic go nie boli to ok, a jesli widzisz ewidentnie porblem, placz przy wyporoanianiu to wloz czopek, sa bez recepty

Gość gość
nie dawaj dziecku xenny....moze taki syrop lactulosum...bez recepty w aptece...lepiej dac bo bedzie sie męczył z ta kupą a jak go bedzie bolało to juz bliska droga do zaparć

Gość gość
o matko serce ci się krajało bo bachor nie mógł się wysrać...jak ja nienawidzę takich słodkopierdzących mamusiek :O

Gość gość
Sprawa rozwiazala sie sama bo sie wyproznil juz sam - bez zadnych wspomagaczy ;) nie wiem skad taka dluga przerwa bo zawsze robil codziennie no ale widac ze wszystko jest ok. Tak wiec dziekuje wam za rady, obym nie musiala z nich korzystac w przyszlosci.