Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Mariusz S z łodzi

UWAGA na urzędy celne

Polecane posty

Gość Mariusz S z łodzi

Chce przedstawić pewien proceder który funkcjonuje w urzędach celnych Niedawno sprowadziłem sobie samochód z zagranicy formalności załatwiałem w łodzi w urzędzie celnym na Teresy 106 od razu spotkałem się z niechęciom celnika który załatwiał ze mną sprawę opłaty celnej rozmawiał ze mną tak agresywnie że miałem wrażenie że rozmawiam z hitlerowskim oficerem SS Twierdził on że dowód rejestracyjny auta jest fałszywy lub kradziony reszta papierów to na ksero zrobiona podróba Ponadto straszył mnie odpowiedzialnością karną za fałszerstwo i paserstwo dopiero po złożeniu skargi na tego celnika u jego przełożonego i po informowaniu że oddam sprawę do sądu dopiero zgodził się na przyjęcie opłaty i dokończenie formalności Po jakimś czasie zapytałem się znajomego który dobrze jest zorientowany w sprawach urzędu celnego wyjaśnił mi o co chodzi A chodziło o to że ze względu na bezrobocie niektórzy zaczęli kupować auta za granicą taniej na zamówienie osoby z polski i sprzedawać je z zyskiem w naszym kraju Problemem jest tylko konkurencja bo coraz więcej ludzi zaczyna zarabiać w ten sposób Znajomy powiedział mi nieoficjalnie że w tym urzędzie powstała szajka która się trudni sprowadzaniem aut z zagranicy i płaci urzędnikom celnym za to by zniechęcali i robili problemy osobą nowym którzy chcą w ten sposób zarabiać Wiadomo chodzi o pieniądze Znajomy ten powiedział mi że nie potwierdzi tego co mi powiedział na wypadek sprawy w sądzie bo unika problemów Ja uważam że miał w 100% racje bo sam byłem świadkiem jak przyszedł facet oclić samochody do celnika powiedział cześć jak leci jak by się znali ze 20 lat otworzył laptopa w którym podejrzałem a było tam około 50 samochodów wpisanych z numerami nadwozia i tylko podawał dane aut do oclenia a celnik bez żadnych problemów bez sprawdzania jakichkolwiek papierów przygotowywał do oclenia i nie stwarzał mu żadnych problemów Wniosek z tego że w tym urzędzie dzieje się coś złego Pytanie tylko kto w końcu będzie miał odwagę by zając się tą sprawą i sprawdzić czy nie dochodzi tam do korupcji Na potwierdzenie tego co mówił celnik mam nagranie rozmowy bo zawsze nagrywam jak idę załatwiać takie sprawy kopie tego nagrania dałem jeszcze 2 znajomym osobom w razie gdyby zaginęło I wam też radze to samo nagrywajcie Dziękuje za zainteresowanie i proszę o komentarze

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować