Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Adriann

zabkowanie

Polecane posty

Gość Adriann

Witam :) Chciałbym poprosić o pomoc, mój chrabąszcz ząbkuje kupiłem jakieś maści nic to ie pomaga ciągle płacze :( Wiem, że głupio tak pisać na kobiecym forum ale myślę że to wylęgarnia pomysłów i rad dlatego proszę o pomoc! :) Jak sobie z tym radzicie

Gość a od kiedy to
faceci pytają o takie rzeczy?

Gość Adriann
Oj nie zawsze jest mama :P

Gość gość
moj chrabaszcz ma na to masc z uk

Gość niektorzy podaja ibuprofen
U nas pomagalo przytulenie. Niestety cala noc maly sie wtulal we mnie,tak spal,nie dal sie polozyc,dopiero nad ranem jakos sie z nim polozylam,mocno przytulilam i spal. Ale przez cala noc przebil sie zabek,wczesniej nic nie bylo widac a rano juz wystawal,wiec biedaka musialo bardzo bolec.

Gość gość
U nas bobodent (paskudne, a on uwielbiał, wylizywał mi palce), w bardzo ciężkie noce Nurofen dla dzieci w syropie, jak wychodziły naraz wszystkie czwórki to spał z nami i tylko to pomagało... Gryzaczki o tyle o ile, ciamkał wszystko, od rękawów zaczynając na meblach kończąc (polecam raczej dębowe, wszystkie sosnowe w domu mamy oznakowane :P ), więc specjalne gryzaczki dla ząbkujących jakiś cudów nie sprawiały. O, zimna marchewka, taka z lodówki, ale to już dla starszego.

Gość mamamamamama24
moja mała ma 9 tygodni i ząbkuje:-P kupiłam jej maść CALGEL ona trochę znieczula dziąsełka, rewelacyjny jest SACHOL ale niestety nie można go stosować u małych dzieci takich jak moje nie wiem jak u większych, jak mi się niedawno wyżynały zęby mądrości przynosił od razu ulge

Gość gość
A ten Sachol to byłby dobry dla 2,5 latka? Bo córce piątki wychodzą i od poniedziałku jest po prostu masakra. Pani w aptece poleciła mi bobodent, ale to nic nie pomaga.

Gość mamamamamama24
nie mam pojęcia, mi bardzo pomogło, odrazu daje uczucie znieczulonych dziąseł, musisz zapytać farmaceute w aptece, kupiłam bobodent jak wyżynał mi się ząb mądrości z prawej strony (pierwszy) i nic mi to nie pomogło, na takiego malucha słabsze leki mogą zadziałać na mnie nie podziałalo, ale spróbuj ten Calgel, zamoczyłam gazik jałowy w przegotowanej letniej wodzie przemyłam dziąsła posmarowałam małej i zasneła to chyba (odpukać) podziałało zobaczymy jutro jak będzie bo dziś to był nasz pierwszy dzień z ta maścią

Gość pocahontassssss
Calgel polecam. Przy dwójce dzieci stosowałam. A jak on nie pomoże to podaj coś przeciwgoraczkowego jak panadol , nurofen czy co tam masz.

Gość mamamamamama24
;-) kup ten CalGel nie jest drogi, dwie mamy polecają ;-)

Gość gość
Gość- sachol jest chyba powyżej 3rz

Gość gość
Oolecam Camilie,ale droga jest ok 20 zl za 10 ampulek

Gość xarla
wszystkie masci na zabkowanie zawieraja skladnik, ktorego nie mozna stosowac u dzieci z niewydolnoscia serca wiec uwazajcie, a moim zdaniem masci daja ulge na krotko, a syrop przeciwbolowy ma dzialanie dluzsze, poza tym gryzaki, tulenie, piciu i jakos trzeba przetrwa, u nas tez bylo masakrycznie, a zaraz po pierwszym zabkowaniu adas dostal infekcji, co tez jest normalne.

Gość Roogall
U nas maść żadna nie działała, na troche Camilia, Nurofen podawałam najczęściej na noc. Obecnie jesteśmy przy wyżynaniu czwórek, masakra.

Gość xarla
aha i my podawalismy IBUM malinowe - dla nas idealne