Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Miss Trippery

Reemigranci w Łodzi

Polecane posty

Gość Miss Trippery

Hej, zakładam ten wątek, nie wiem czy na dobrym forum, mam nadzieje , że tak. Mam taki problem, wróciłam do Polski, po 2 latach pobytu w UK, będę mieszkać w Łodzi i szukam ludzi z którymi mogłabym waziązać znajomość. Już wyjasniam czemu wróciłam. Na początrk nadmienię, że jest to wielki ryzyko i wielka niewiadoma dla mnie caly czas. W UK pracowalam poniżej kwalifikacji, w pl skonczylam studia. Mimo iż mialam prace w miedzynarodowej firmie sie stalo, że ją zostawilam. Tutaj w Polse dostałam ofertę pracy w międzynarodowej niemieckiej firmie, na stanowisku troche wyzszym niz mialam za granica. Boje sie. Kasa to nic szczegolnego bo bede miala ok. 4000 na reke ale firma duzo obiecuje w ramach tzw rozwoju zawodowego. Wynajme kawalerke. Czuje sie tu tak obco, ze to sie w glowie nie miesci, doslownie boje sie tych ludzi, nie wiem jak z nimi gadac, nikt nic nie rozumie. A ja widze dalej to wszytko z drugiej strony- czyli widze Polske jako postkomunistyczny kolchoz, w ktorym ludzie zapierdzielaja jak niewolnicy. Probóbuje powstrzymywac te mysli i mowic sobie ze moze sie przyzwyczaje, ze rozwine sie zawodowo, ze firma we mnie zainwestuje (bo tak obiecuja) i ze bedzie t0o procentowac na przyszlosc. Mysle ze chyba, moze wyjade za 2 lata, taki mam plan- wyspecjalizowac sie w firmie, ktora znaczy coś na rynku i wyjechac. W miedzyczasie bede szlifowac drugi jezyk. Poniewaz staniwsko jest mocno miedzynarodowe (nie jest techniczne) mam nadzieje ze po zdobyciu odpowiedniego "experince" bede miala szanse w innych krajach. Jak myslicie? Czy w Łodzi jest ktoś, kto wrócił, czuł albo czuje to samo co ja i chcialby się zaprzyjaźnic z 27 letnią dziewczyną? Byloby mi milo nawiązac kontakt z kimś kto tak jak ja widzi 2 strony medalu i jest w podobnej sytuacji.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować