Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy gotować niemowlakowi zupy z warzyw ze zwykłego sklepu

Polecane posty

Gość gość

Nie mam dostępu do własnych warzyw, poza tym w takich ogródkowych też nie wiadomo czy ziemia nie jest skażona np. metalami ciężkimi. Zastanawiam się czy nie zacząć gotować zup ze zwykłych warzyw kupowanych w przyblokowym warzywniku? Do tej pory kupowałam słoiki, ale teraz syn ma 6 miesięcy i mogłabym ugotować wywar z warzyw, jemu odlać i zamrozić, a nam z mężem doprawić, dolać śmietanę i wszyscy byśmy pojedli. Oczywiście wiem, że mięso osobno, bez wywaru. Czy gotujecie niemowlakom ze zwykłych sklepowych warzyw? Bo jak czytam to wszystkie dziewczyny piszą, że mają swoje, albo prosto od sprawdzonego rolnika.

Gość gość
radzę nie popadać w paranoję

Gość gość
Ja mam swoje,tzn od dziadkow a jak mi brakuje to kupuje w sklepie. Po prostu sasiad rodzicow oddaje warzywa do "sloiczkow"i wszystkie,te na gielde i do sloiczkow sa traktowane opryakami itp. Tak samo. To co nam wciskaja to bujda,ile zaplacisz za jedna marchewke a ile za sloiczek?

Gość gość
gotowalam i z domowych i kupnych i małej nigdy nic nie było. żądała też słoików z hippa. nie przesadzajmy w żadna stronę

Gość gość
ja kupowałam w osiedlowym jarzyniaku tylko przed gotowaniem dokładnie myłam i grubo obierałam a potem jeszcze raz myłam.Słoiki też podawałam ale to nie był dobry pomysł bo córka się przyzwyczaiła i teraz jest problem bo nie chce jeść zwykłych warzyw