Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wielu z was zarabia 1100 zl

Polecane posty

Gość gość

I ja sie pytam dlaczego godzicie sie na takie niskie wynagrodzenia ? Wiekszosc Polakow pracuje za tyle lub niewiele wiecej, cale zycie i nic z tego nei ma. Jest to oczywiscie wina ich samych bo sie dali zmanipulowac przez TV i innych ludzi i to juz od szkoly podstawowej. Czy rzeczywiscie na nic wiecej was nie stac ludzie ? Pytanie oczywiscie kieruje do ludzie ktorzy zarabiaja od 1100 zl do 2000 zl netto.

Gość gość
ja to bym chciala nawet tyle zarabiac, a nawet tego nie mam... ale jak wejde na strone urzedu pracy, to tam 90% ogloszen jest z pensją 1600brutto i to nawet jacys specjalisci, znający po 2 języki obce...

Gość gość
Wiekszosc Polakow pracuje za tyle lub niewiele wiecej chyba sobie zartujesz. moze w srodowiskach patologicznych lub rodzinach, gdzie kazdy jest po zawodowce tyle sie zarabia, ale nie po studiach. Oczywiscie znajdzie sie 10% niezaradnych magistrow, ktorzy beda pracowac za takie pieniadze, ale nie znam czlowieka, ktory by zarabial mniej niz 2000zl, a standardem jest 3000-5000zl

Gość gość
chyba sobie jaja robisz. Skad ty masz takie dane.

Gość gość
nie wszystkich stać na studia i potem dobrze płatną pracę, roznie w życiu bywa...

Gość mona624
Ha ha, a co się dziś mają studia do dobrze płatnej pracy?

Gość gość
Ja zarabiam o.6 tys netto,jestem na swoim....studiuję zaocznie i guzik mnie obchodzi praca po kierunkowym wykształceniu.Studiuję to czym się interesuję i nie wiążę ze studiami planów zawodowych

Gość gość
@mona624 - a niby jak bez studiow mozna dobrze zarabiac?

Gość kafeteriussz
Większość ludzi w tym kraju ma stawkę między 1000 a 2000 w porywach do 3000 z nadgodzinami netto. Reszta to farciarze, Warszawa, i garstka ludzi którzy rozkręcili własny biznes lub mają dobry konkretny zawód w ręku.

Gość gość
Normalnie...inwestycje,kredyt i bardzo ciężka praca...

Gość gość
Ja nie zarabiam nic. Mam własną firmę od pół roku i na tyle mało klientów, że nie pokrwya mi kosztu wynajecia lokalu i zużycia materiałów. Jedynie zus sobie opłacam. Na razie żyję z oszczedności.

Gość zagubionaaaaaaa
moe dlatego, ze rachunki trzeba jakos oplacic a nie czekac az praca spadnie z nieba? albo dlatego, ze jest wymagane iles tam lat doswiadczenia i co ma zrobic osoba na starcie- dopiero p-o studiach czy szkole?

Gość gość
1600 zł zaproponowali mi w budżetówce. Zgodziłam się, bo na bezrobociu płacili 0 zł.

Gość gość
A ja w Anglii i zarabiam £900. I co z tego, ze to NIBY wiecej jak w Polsce, skoro koszty zycia tez sa wyzsze. Zaplace za pokoj, bilet, telefon, jedzenie i prawie nic nie zostaje. A i tak w ogole sie ciesze, ze mam prace, bo tu tez jest ciezko i kryzys szaleje

Gość gość
"a niby jak bez studiow mozna dobrze zarabiac?" - normalnie k*****. W dzisiejszych czasach zeby dobrze zarabiac studia nie sa potrzebne. Im wczesniej to zrozumiesz tym lepiej dla ciebie. Obudz sie.

Gość gość
Co niby moze robic ktos tylko po liceum?:D I jeszcze dobrze zarabiac :D

Gość gość
Pytanie tak glupie ze az szkoda odpowiadac. nawet gdybym odpowiedzial to i tak z takim msyleniem jak twoje nic bys nie zrobil/a. Nawet gdybym ci dal sposob na zarobki w granicach 5000 zl miesiecznie to i tak nic by z tego nie wyszlo.

Gość gość
sposób na dzisiejsze czasy? wyjezdzasz za granice (ja szwajcaria) siedzisz tam nawet 3-4 lata (krócej niż te nie potrzebne studia) w ten czas odłożyłem (średino rocznie brałem 10 pensji, bo 2 miechy sie zawsze rozpieprzyły, miesiąc latem miałem wolne plus reszta na święta) 10 pensji po 1600 franków które mogłem całkowicie odłozyc, bo na wyżywke i zakwaterowanie miałem dodatkowo to daje rocznie 16tys franków * 4 lata = 64tys franków, wymieniłem po bardzo korzystnym wtedy kursie 3.74zł co dało mi ponad 270tys zł (bo jeszcze inwestowałem tą kase w szwajcari na takich tam lokatach jakby) wróciłem do Polski i założyłem firme budowlaną Kase trzepie jak złoto :) a frajerzy robią u mnie za 1400/mc :D kto ma łeb na karku to wie co zrobić by sie ustawić, a kto jest głupi ten będzie całe zycie harował u prywaciarza za 1200-1400 albo i mniej... :D pozdro dla kumatych :)

Gość gość
Za granica to ja juz jestem. Londyn, praca na caly etat £880-900 mc na reke. Najmniejszy, najtanszy pokoj w "gorszej" dzielnicy place £400 mc z rachunkami juz, bilet prawie £140, telefon, jedzenie, chemia i przy skromnej wegetacji zostaje mi max.100 mc na inne wydatki. Biednie... Z czego ja mam lepiej zyc, nie mowiac juz o oszczedzaniu??!

Gość gość
to na hu... brałeś taką oferte jeśli nie mozna nic odłożyc? to tak samo jakbys siedział dalej w polsce i żył za 1200 z miesiąca na miesiąc, też gówno odłozyc trzeba taką robote szukać zeby dało się odłożyc a nie brać pierwsze lepsze gówno za granicą

Gość gość
A Ty myslisz, ze tu praca na ulicy lezy? Ze nie ma kryzysu? Zeby normalnie zyc, moc wynajac kawalerke, oplacic rachunki, jedzenie, bilet, ubranie, ubezpieczenie i jeszcze odlozyc musialabym miec na spokojnie £2500 mc na czysto w Londynie, bo sama kawalerka to £900, plus wszystkie rachunki i reszta... A na takie zarobki to trzeba miec swietny zawod, kwalifikacje, doswiadczenie itd.

Gość gość
"I ja sie pytam dlaczego godzicie sie na takie niskie wynagrodzenia ? Wiekszosc Polakow pracuje za tyle lub niewiele wiecej, cale zycie i nic z tego nei ma. Jest to oczywiscie wina ich samych bo sie dali zmanipulowac przez TV i innych ludzi i to juz od szkoly podstawowej." x x ty chyba nawet szkoły podstawowej nie masz ze zadajesz takie pytania? Równie dobrze mogłabys spytac, jak sie mozemy godzic na takie ceny w sklepach i ze chleb powinien byc za 50 gr, a reszta najlepiej za darmo

Gość kłamczuch
to już sobie odpowiedziales w ostatnim zdaniu

Gość gość
@mona624 - a niby jak bez studiow mozna dobrze zarabiac? x x np. majac firme dowolnej brazny... ja nie wiem jak po studiach mozna dobrze zarabiac, nie moge juz pare lat znalezc po nich nic-historia

Gość gość
Majac firme, hm, firm to juz jest od z******ia i ciezko sie wybic

Gość gość
no zdecydowanie ciezko, tak samo jak ciezko dobrze zarabiac w ogóle, wiekszosc ludzi ma miedzy 1000 a 2000 zl

Gość gość
nowa prawica jedynym i mądrym wyborem aby w polsce żyło się lepiej!

Gość Gosc2
"gość sposób na dzisiejsze czasy? wyjezdzasz za granice (ja szwajcaria) siedzisz tam nawet 3-4 lata (krócej niż te nie potrzebne studia) w ten czas odłożyłem (średino rocznie brałem 10 pensji, bo 2 miechy sie zawsze rozpieprzyły, miesiąc latem miałem wolne plus reszta na święta) 10 pensji po 1600 franków które mogłem całkowicie odłozyc, bo na wyżywke i zakwaterowanie miałem dodatkowo to daje rocznie 16tys franków * 4 lata = 64tys franków, wymieniłem po bardzo korzystnym wtedy kursie 3.74zł co dało mi ponad 270tys zł (bo jeszcze inwestowałem tą kase w szwajcari na takich tam lokatach jakby) wróciłem do Polski i założyłem firme budowlaną Kase trzepie jak złoto a frajerzy robią u mnie za 1400/mc kto ma łeb na karku to wie co zrobić by sie ustawić, a kto jest głupi ten będzie całe zycie harował u prywaciarza za 1200-1400 albo i mniej... pozdro dla kumatych" I tak przez 4 lata od switu do nocy polerowales krowom d**y a szwajcar mial ucieche ze ma parobka za 2500 frankow, gdzie najnizsza krajowa to 3500. Wiem bo znam tu takich ktorzy w Polsce graja Pana a tu nie wychodza z ciuchow roboczych i poza krowami nic nie widza