Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość względnie młoda mama

Młode patologiczne matki plagą społeczeństwa

Polecane posty

Od kilku miesięcy pracuję w RODiKu. I to co widzę mnie przeraża. Coraz więcej jest matek kilkuletnich dzieci w wieku 20-23lat, które są po prostu patologią. W domu nie brak alkoholu, jest przemoc, agresja, awantury i pijackie libacje. I takie dziewczyny całą winę za zaistniałą sytuację zrzucają na facetów,bo przed ciążą/ślubem/urodzeniem się dziecka on był jej księciem z bajki który nosił ją na rękach. Ale co one mogą wiedzieć o życiu skoro w wieku 15 czy 16lat wdały się w ten toksyczny związek? Najbardziej żal mi tych dzieci. Bo stają się zakładnikami w wojnie jaką toczą chorzy rodzice. I jeszcze jedna z drugą uważają się za idealne mamusie :O Takim ludziom powinno się odbierać prawa rodzicielskie i kastrować. Ja zostałam mamą mając 25lat,ale miałam wtedy wyższe wykształcenie, stałą umowę o pracę, męża, mieliśmy mieszkanie. Dobrze się znaliśmy i nie było niespodzianek po ślubie, czy 2lata później po urodzeniu dziecka. Nie wiem co kieruje dziewczynami które zakładają toksyczne patologiczne rodziny.

Gość kradzieje i oszukisci
lopatologicznie chcesz? wal sie od matek, zajmij sie tatusiami

Sytuacja tych dzieci jest winą matek nie ojców! Bo one na ogół tkwiły w takim toksycznym związku kilka lat nie bacząc na dobro dziecka,a do walki motywuje je dopiero to,że facet dał kopa w tyłek i przyprowadził sobie nową dziunię... A teraz kreują się na matki na medal. Szkoda tylko,że pozwalały na znęcanie się psychiczne i fizyczne własnych dzieci. I kompletnie nie wierzę w historie że nie miały co ze sobą zrobić czy bały się,że ojciec odbierze dziecko. Wystarczy sprawdzić statystyki w naszych sądach większość spraw o opiekę wygrywają matki,nawet takie,które tymi matkami być nie powinny. Biegli uznają,że dziecko ma silną wiez z matką i jej dają opiekę :( Nawet jeśli mamusia z gatunku tych co nie raz nie dwa sączyła drinka z tatusiem,a potem jemu zarzuca że on pijak :O

Gość gość
bo te siksy to na ogół z patologii pochodzą i same nie wiedzą że można żyć inaczej

Gość gość
Najważniejsze, że jest żoną no i matką przecież, a nie sama jak inne na jej wiosce. Weselicho było, biała sukienka, koperty przeliczone (do tego wystarczy podstawówka), rozmnożenie się dokonane, to wystarczy.

Gość gość
ja urodzilam majac 27. ALE: co cie obchodzi, ile lat kto ma, jak rodzi dziecko? mamy katastrofe demograficzna, wiec lrpsza 19-nastka w ciazy niz bezdzietna 40-stka robiaca kariere z 5 fakultetami ;).

Gość gość
a najgorsze jest to że kółko się zamyka i te dzieci w przyszłości będą żyły podobnie bo nie znają innych warunków ani innego życia, rzadko które się wyłamuje i osiąga coś więcej i lepiej w życiu, szkoda

Gość gość
a najgorsze jest to że kółko się zamyka i te dzieci w przyszłości będą żyły podobnie bo nie znają innych warunków ani innego życia, rzadko które się wyłamuje i osiąga coś więcej i lepiej w życiu, szkoda

Gość gość
Nie każda młoda matka to patologia wiec nie obrazaj! Ja mam 22 lata i jestem w 6 mies ciazy. Ciaza planowana kilka miesiecy staran. Slub zamowiony, mamy wlasne mieszkanie z chlopakiem (28lat) odlozpone sporo pieniedzy oboje pracowalismy za granica. I bardzo sie cieszymy i czekamy na nasze malenstwo damy mu wszystko co najlepsze.

Gość gość
wy w tej olsce jestescie chory, wina za wszystko co zle obwiniacie siebie same, kobiety, dlatego faceci maja jak w raju w tej Polsce. Moga wam zrobic dziecko i s*******ic gdzie pieprz rosnie bez zadnych konsekwencji, moze lac zone, dzieci, katowac ich, lazic na d****i i do knajp, a wy I tak bedziecie obwinic siebie i inne kobiety za to. Co za p******e zakomplesione debiliki... Tak jakby dzieci same sie robily na swiecie...albo kobiety byly wiatropylne...

Gość gość
zgadzam sie, winne sa obie strony.