Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

odstawilam psychotropy i fatalnie sie czuje

Polecane posty

Gość gość

co robic ?

Gość gość
Fatalnie fizycznie, czy fatalnie psychicznie?

Gość gość
a jaki lek brałaś? powinno się odstawiać stopniowo i pod nadzorem lekarza.

Gość gość
i psychicznie i fizycznie bralam Miansec przez póltora roku, odstawialam stopniowo jest fatalnie :(

Gość prawictwo pospolite125
moglas nie brać ich wcale .. Twoja wina .. Psychotropy to przeciez gówno

Gość gość
Moja teoria dotycząca złego samopoczucia psychicznego - lek dawał Ci poczucie bezpieczeństwa, wierzyłaś w jego działanie, teraz musisz sobie dawać radę sama. Skoro lekarz uznał, ze można odstawić lek to oznacza, że jesteś w stanie funkcjonować bez pigułek. Ja bałam się okropnie odstawienia, myślałam, ze popłynę, ale dałam radę. I Ty też sobie poradzisz.

Gość gość
byc moze

Gość gość
organizm musi sie odtruc.Współczuję :(

Gość gość
a ja niedawno zacząłem brać leki psychotropowe i zastanawiam się czy to ma sens czy nie lepiej sobie samemu poradzić??

Gość gość
ja brałam długo venlectine, po odstawieniu poczułam sie lepiej. ale pewne skutki długofalowe mam do dzisiaj... teraz jak nie moge zasnac pije piwo, albo jak mam atak paniki - i jest lepiej

Gość gość
psychotropy powoduja próchnice, zab hormonalne, zmieniaja skład spermy... i po ich odstawieniu moze byc jeszcze gorzej, bo cos robia z organizmem ze sie gorzej broni

Gość gość
ja biorę leki antypsychotyczne i zastanawiam się nad odstawieniem, bo czytałem opinie, przeważnie są negatywne. Czy można sobie samemu pomóc i odstawić lek? Biorę go 5 dni dopiero.

Gość gość
jasne ze mozna, a czemu by nie? Najlepiej stopniowo... Jak bierzesz 5 dni to organizm sie nawet nei przyzwyczaił

Gość gość
no właśnie, trochę mi to przeszkadza, niby skutków ubocznych nie odczuwam oprócz jednego - totalna kastracja, dziewczyna już wkurzona na maksa i ja też;/ poza tym takie leki to chwilowa pomoc, a z problemem trzeba sobie samemu i tak poradzić, więc chyba odstawię.

Gość gość
biore bardzo dlugo dwa razy probowalam sie odzwyczaic zmiejszajac dawdke o 1/4 tabletki tak przez 4 tygodnie i pozniej sukcesywnie zmiejszac ...wiadomo jednak ze skutki odstawienia beda /leki depresje apatia/ z czasem mina ale trzeba sie na nie przygotowac/////////////////////////////////////////ja juz jestem stara i dam rade mlodym nie bierzcie tego swinstwa bo nie obejzycie sie a bedziecie uzaleznieni,,,,,,jak odstawicie nagle mozecie dostac szalu...wyladowac w szpitalu,miec ochoty sily wyjsc z domu....

Gość gość
a ja mam podobnie jak gość z 17:50 biorę neuroleptyk na urojenia i głosy i zastanawiam się czy odstawić:O bo od neuroleptyków się tyje, można dostać cukrzycy, zmniejsza libido, próchnica i sieka w mózgu;/

Gość gość
musisz sie psychicznie przygotowac ze tak bedzie sie dzialo...z czasem minie napij sie melisy dziurawca...i musisz wytrzymac ja musialam z calej dawki zejsc na polowe na poczatku bylo trudno dodam ze laczylam je z innymi bez recepty.ale przyszedl taki okres czasu ze liczylam godziny do nocy kiedy bede mogla zazyc kawalek tabletki.....najgorzej bylo rano wyrzuty sumnienia lek przed kazdym dniem nawet przed prostymi czynnosciami...mysle ze dobrze wspomoc sie ziolami

Gość gość
do goscia z 18.20 mysle ze jesli slyszysz glosy i masz urojenia

Gość gość
to leki nalezy brac...leki sa po to zeby leczyc ja bralam na sen tylko a to jest roznica

Gość gość
Brałam Fluoksetynę, kilka tabletek, niestety to był błąd, bo uaktywniła moją nerwicę, wcześniej nie miałam napadów lęku;/ Teraz staram radzić sobie sama, czasem doraźnie Afobam.

Gość gość
do goscia z 18.37 widocznie nie musialas brac .sa w zyciu rozne sytuacje i bez przyczyny sie nie bierze,,zreszta nie kazdy posiada wiedze o ich skutkach ubocznych o uzaleznieniu,,ja poprosilam bo nie moglam spac a w szitalu dobrze po nich spalam i sie uzaleznilam

Gość gość
psycholodzy to ścierwo. trzeba ich unikac bo z wszystkiego co im powiesz zrobią użytek dla własnej kasy. Nieuczciwie.

Gość gość
psycholodzy nie maja nic wspolnego z psychotropami 🖐️

Gość gość
guwno wiecie o lekach, ty;e co tu glupoty przeczytacie i tak klepiecie jak papugi, a wszystko zalezy od leku i pomogly one milonom!!!

Gość gość
Od 2 lat biorę Prozac, jest dobrze, sama terapia nic nie dawała.

Gość gość
biorąc neuroleptyk mogę napić się 1 piwka czy raczej odpada? strasznie mnie suszy:(

Gość gość
takie samopoczucie bedzie sie dlugo utzrymywac

Gość _depresyjna
czyli lepiej nie brać w ogóle. Dzięki.

Gość gość
me gusta Deprim