Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skad brac kase na to wszystko

Polecane posty

Gość gość

normalnie czlowiek musi zrobic oplaty, zjesc, ubrac sie. minimum. ale jak wypadnie jakas uroczystosc rodzinna. a tu urodziny, imieniny, jakas komunia, slub. chrzciny. skad brac ta kase.?????? swieta np. prezenty.

Gość gość
nie zyć ponad stan, nie wydawać kasy której sie nie ma, ograniczyc ciągle kupowane nowe rzeczy. Niestety jesteśmy niewolnikami konsumpcji, nawet jeśli wydaje nam się że żyjemy skromnie. Wspóczujemy biednym narodom z afryki albo azji, ale fakt jest taki, że tam jedna osoba idzie do fabryki ciąć papierki i jest w stanie utrzymać 10 osobową rodzinę. U nas w Europie 2 osoby dorosłe pracują i szacują czy mogą pozwolic sobie na dziecko czy nie... kto jest bardziej biedny?

Gość gość
ale żyjesz w nienormalny kraju, więc ci to wszystko nie potrzebne

Gość gość
gsybym jak miala z mezem tak coagle cos jkies imprezy to co odkladam szlo by wlasnie na te sprawy. i nigdy bym nic nie miala, ani nowych mebli ani nic.

Gość ALVRO35
Zapytaj się tego który powiedział że kryzys się skończył i obiecywał nam że będziemy zieloną wyspą jak Irlandia stary spot PO ciekawe co teraz będa obiecywać x Www.youtube.com/watch?v=v6KtCJreEss

Gość Pomnik tuska pokazali
pokrzyczeli ale co to da rudy się ucieszył tylko ,że mu pomnik postawili i się rozjechali to nic nie da to jest jak mówienie do ściany bo i tak nic się tu należy przejść do czynów

Gość gość
Tylko dlatego PO jest u władzy bo nie ma żadnej alternatywy. Bo albo nawiedzony Kaczor albo pedały i transy albo stare komuchy.

Gość gość
Jak skąd,trzeba pracować z nieba nie spadnie

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość normalnie czlowiek musi zrobic oplaty, zjesc, ubrac sie. minimum. ale jak wypadnie jakas uroczystosc rodzinna. a tu urodziny, imieniny, jakas komunia, slub. chrzciny. skad brac ta kase.?????? swieta np. prezenty. xxxxxxxxxxxxxxxxxxx z pracy leniu, z wlasnej pracy:D normalny czlowiek nie kwiczy tak jak Ty,ze trzeba prezent czasem komus kupic:D

Gość gość
moda na bogate prezenty.pod choinke, na dzien dziecka na urodziny. kupuj po 100zl. a ludzi na to nie stać. ja powiem szczerze zamiast kupowac kolejny badziew u chinczyka lepiej dac te 50zl w reke rodzicom niech kupia pieluchy.

Gość kupilbym przy mojej wypalcie
. ja powiem szczerze zamiast kupowac kolejny badziew u chinczyka lepiej xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx chyba ty kupujesz badziew u chińczyka:D ja bym sie wstydzila dac dziecku taki prezent, od ktorego wali plastikiem i c*****a jakosć:D a 100zł na prezent to nie jest duzo tylko norma:D

Gość gość
Ja mam to samo, a zarabiamy sporo, a wydatkow tyle ze praktycznie co miesiac z oszczednosci cos bierzemy:/

Gość gość
ja wiem ze z pracy ale ile3 trzeba zarabiac aby na to miec.??????

Gość gość
Z pracy. I wydaje mi sie, ze nalezy przewartosciowac wydatki w zyciu. My z narzeczonym zarabiamy wspolnie ok. 15 tys. Na miesiac. Chcemy do konca roku wziac slub I najzwyczajniej w swiecie szkoda nam pieniedzy, zeby przehulac w jedna noc wesela. Zrobimy chyba tylko elegancka kolacje na rodziny I najblizszych przyjaciol. Zauwazylam natomiast, ze czesto ludzie, ktorzy zarabiaja znacznie mniej od nas, po prostu jak biora slub, to biora na to kredyt I myyyk wesele za 50 tys. Moja rada, zyc skromnie I jesli kogos nie stac na chrzciny dac 200zl, to dac 50, czy tam tyle ile kogos stac. I tyle.

Gość gość
w przyszlym roku szykujje nam sie wesele w rodzinie- niemozemy nie byc. ubrac sie, do koperty. a za to mialabym juz nowa lodowke czy pralke.

Gość gość
TO KUP SE TĄ PRALKE I NIE ZRZĘDŹ xxxxxxxxxxxx jak masz isc na wesele bi wypada to daruj sobie:D a kup lodowke, jak ja nienawidze takich kretynek!!!!

Gość miarranda kerrrr
Ktos pisze wyzej zeby isc do pracy :D a w pl jst tak, ze 2 ludzi pracuje i nei mog sie utrzymac bo tak zarabiaja. Tylko nei piszcie mi , ze mogli sie uczyc to by teraz dobrze zarabiali ( nie kazdy moze byc orlem) W Europie zach jest tak, ze nawet zwykla sprzataczka moze sobie wziasc kredyt , sama (!) go splaca i jesczze godnie zyc a u nas tylko garba sie czlwoeik moze dorobic nic innego bo taki mamy rzad i sami pozwalamy, zeby nas robili w bambuko!

Gość gość
bredzisz,moja kumpela jest sprzataczka w UK,zarabia 800 funtów/miesiac z czego 400 placi za wynajem,zostaje jej 400 i powiedz mi ze za to żyje jak pączek w maśle w stanach jest to samo sprzątaczki,kelnerki itp mieszkaja w melinach i ledwo co starcza do 1 To sie nazywa podział klasowy i jest w każdym kraju

Gość gość
nie mozemy nie isc bo to wesele mojego faceta brata, nie stac mnie na to aby wydac kase na wesele i jeszcze kupic pralke.

Gość gość
to weź pralke na raty,rusz troche głową zamiast się użalać

Gość gość
a potem plac raty. niechce tak. nikt mi nie da na raty. dlatego musze odkladac.

Gość gość
jak sie pracuje to nie ma problemu z ratami,kolejna co ma wymówke na wszystko

Gość gość
ale mam zlecenie. a na taka umowe bank kredytu nie da. ja sie nie bawie w raty. wole odlozyc.

Gość gość
tylko dekiel bierze na raty i splaca wiecej:D juz lepiej od kogos pozyczyc i oddawac(nawet w ratach, ale bez %) ja tak robie jak akurat nie mam wiekszej gotowki a cos pilnie potrzebuje xxxxxxxxxx ale zapomnialam ze na kafe wszystko maja na raty lub na kredyt:D

Gość gość
z partnerem zaplanowalismy sobie kilka rzeczy do zrobienia w domu. ale jest nie planowany wydatek w postaci slubu brata. a tka impreza tro nie maly wydatek. cos kosztem czegos. dlatego jestem zla.

ktos tutaj napisał, że zarabia łącznie z partnerem 15tyś i szkoda mu kasy na wesele kurcze nie popadajmy ze skrajności w skrajność, myśmy przez długi czas mieli zarobki w granicach 4tyś odłozylismy sobie na wesele i na czarna godzinę. Uważam, że wspomnienia są bezcenne, chcieliśmy ten czas spędzić razem z rodziną i spędziliśmy. Głupotą jest dla mnie branie kredytu na wesele, ale jak ktoś zarabia 15tyś i szkoda mu kasy to tez dla mnie dziwne:) Chyba, że zamierza kupić mieszkanie lub coś w tym stylu. Do grobu zabierzecie te pieniądze? Cieszcie się życiem, każdym dniem nikt nie wie ile nam czasu zostało:)

Gość gość
dobrze piszesz :)

niektóre komentarze są bardzo dziwne, bo przecież wiele osób pracuje, ale nie stać go na drobne przyjemności, tym bardzij gdy wynajmuje mieszkanie, bo mozna w to nie uwierzyć ale nie każdemu się dostało w spadku, rodzice kupili, czy coś jeszcze innego :) Niestety w naszym kraju jest bardzo dziwnie, ceny zrównane do krajów zachodnich, ale pensje już nie ;/