Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy skonczy sie bieda w pl

Polecane posty

Gość Sikorka_Bogatka
nigdy

Gość gość
Jak ludzie przestana biadolić i wezną się do roboty

Gość gość
roboty nie ma a jak jest to w markecie za 1000 zł , ale jak z tego wyżyć?

Gość gość
Zarabiam 1800 zł ,rodzice opłacają studia,mam jedzenie,spanie ,wyprane,poprasowane i co miesiąc i to dokładają mi ok 300 zł bo mi nie starcza.

Gość Gdzie ta robota
Która z której zarobek pozwoli na godne życie ? Mam 29 lat skończyłem studia, pracuję niestety w małym mieście. Za moją płacę nie da się godnie żyć, a tym bardziej utrzymać rodziny. Myślę o wyjeździe za granicę bo inaczej czeka mnie samotna wegetacja! To nie ludzie nie chcą mieć dzieci. Tylko ten kraj i rząd nam nie pozwalają na to by mieć dzieci ! Stąd mamy niski przyrost ludności więcej osób umiera niż się rodzi. Dodam jeszcze, że jak tak dalej pójdzie w tym kraju zostanie nam sam element społeczny mnożący się za becikowe. Następnie wyniosą z domów nauki typu żebractwo złodziejstwo itp.

Gość gość
a sa tacy co zarabiaja po 3 tys i wiecej,albo maja własne firmy i wiedzie im się dobrze,ale zaraz ktoś napisze ze pewnie znajomości albo inne pierdy,prawda jest taka ze jak ktos z biedoty pochodzi to w tej biedzie będzie trwał bo nie jest nauczony walczyc o swoje i piąc się wyżej

Gość Pytającyyyyyyy
JAK ŻYĆ DONALDZIE ? Pracując na umowie śmieciowej za 1200zł miesięcznie? jak za to wyżywić dzieci ? Wysłać do szkoły ? Kupić ubranie? Wysłać je na wakacyjny wypoczynek ? Potem opłacić rachunki Czynsz, prąd, woda, gaz, podatek od deszczówki, i jeszcze na emeryturę sobie uzbierać ? x DONALDZIE NIE STARCZY NAM ŻYCIA BO MUSIELIBYŚMY W TAKICH WARUNKACH PRACOWAĆ NA EMERYTURĘ DO 100 nego roku naszego życia a jak wiesz przeciętny człowiek nie żyje tak długo

Gość gość
Bzdura w kraju zostaną sami przedisebiorczy,emigruj skoro nic nie potrafisz i jedź zmywać gary,aby cos miec w życiu trzeba się narobić

Gość gość
Jakby wszyscy sie zebrali i wyszli na ulice to mozeby cos zdzialali. Ale kazdy uwaza ze to nic nie da,ponarzeka ze mu ciezko i dziekuje ze ma te 1200 bo nie moglby miec nic w ogole i jeszcze klania sie naszemu rzadowi,bo gdyby nie on to nie mialby nawet tych 120p.

Gość gość
A po co mam wychodzic na ulice skoro żyje mi się dobrze i uważam że obowiązujący podział klasowy społeczeństwa jest adekwatny do włożonej pracy przez dana jednostkę

Gość gość
jak ludzie zamiast narzekac rusza tylki i wyjda protestowac.. wtedy, mooooze cos sie zmieni. poki co mozecie sobie dalej narzekac

Gość Pytającyyyyyyy
2013-09-16 13:34:46 [zgłoś do usunięcia] gość a po co mam wychodzic na ulice skoro żyje mi się dobrze i uważam że obowiązujący podział klasowy społeczeństwa jest adekwatny do włożonej pracy przez dana jednostkę xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx to weź zorganizuj kontr manifestacje i wyraź poparcie dla po ciekawy ilu chętnych przyjedzie poprzeć po do warszawy skoro mamy tak zielono

Gość gość
Łapka w górę która głosowała na Tuska i uważa, że Kaczyński to samo ZUO?

Gość typektypek
Żaden z nich nie jest dobry PIS czy PO ale to co się teraz dzieje zaczyna przekraczać CZERWONA LINIĘ

Gość typektypek
Ale przed dojściem PO do władzy miałem pracę i nie miałem przed wszystkim problemów ze znalezieniem owej pracy która dawała mi satysfakcje finansową ! A teraz co mam nic nie warte śmieciówki za śmieciowe pieniądze i prawo pracy wymyślone przez ŚMIECIÓW

Gość gość
No wlasnie,lepiej ponarzekac w domowym zaciszu,wlaczyc sobie swoj ulubiony serial nakrecony przez zlodziejska telewizje,posiedziec na necie i klepac biede. Najlatwiej mowic,zeby wziac sie do roboty. Tylko skad ja wziac? Skonczylam studia,i to nie byle jakie,kierunek oblegany,na roku tylko 50 osob itylko kilka wydzialow w kraju. Prace dostalam u prywaciarza,i co:na reke 1200 z kawalkiem,reszta w kopercie. Do emerytury jak doczekam to g...dostane. pracy innej nie znajde,trzeba trzymac i dziekowac ze sie cos zlapalo. Pracodawca zbija kokosy i uwaza, ze trzeba mu sie za.to klaniac,ze prace daje. Nawet swojej firmy nie zaloze,bo w tej dziedzinie trzeba miev duzy staz pracy i skonczone specjalizacje. I fortune,bo jeden sprzet kosztuje tyle co niezlej klasy mercedes. Na szczescie zostaje jeszcze leasing. Ale na rynku i tak kroluja sieciowki wiec cie zmiazdza. Szefowym sie poszczescilo,bo zaczely swoja spolke.jak likwidowano zozy. Za grosze przejely marke,sprzety,super miejscowke. Po prostu z dnia na dzien ze zwyklego pracownika staly sie kierownikami. Teraz sobie jezdza na wczasy,maja parobkow za grosze,wyzyskuja ich i oszczedzaja nawet na wodzie dla pracownika. Bo przeciez nowa fure trzeba kupic. I tu jest sprawiedliwosc?na jakie kolwiek komunikaty ze strony pracownika ucinaja:nie jest wam zle, nie narzekajcie. Ale jak ktos rezygnuje z pracy,bo jednak znalazl lepsza,to chodza wsciekle,wynajda nowego parobka-stazyste i nic nie zrobia by bylo lepiej. A czemu? Bo w kolejce po prace stoja nowi po studiach ktorzy przyjda sie ponizac i dziekowac za to ze.moga zaoracowac na chleb. Dopiero po jakim czasie przecieraja oczy i widza,ze nigdy nie bedzie ich stac na wlasne mieszkanie i godne zycie.

Gość SPARTAKUS 2013
NIEWOLNICY TUSKA POWSTAŃCIE OBUDŹCIE SIĘ !

Gość gość
dlaczego pracujac w Angli jako zwykły mechanik stać mnie na to aby w Polsce wybudować dom bez konieczności brania kredytu na 30 lat tylko na 4 lata, i bez trudu go moge spłacic, stac mnie na samochód i dobre życie dla żony i syna w Polsce i na to aby utrzymać jeszcze z tego siebie w Angli, a w Polsce jak pracowałem tez jako mechanik to starczało ledwie od pierwszego do pierwszego i to jeszcze pod warunkiem że mieszkaliśmy z teściami i nie dokładaliśmy się do opłat?