Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ekamilkae

Antykoncepcja

Polecane posty

Witam ; ) jestem tu nowa -,- więc przepraszam z góry za każde nieprawidłowości . mam zamiar zacząć współżyć z chłopakiem ( mamy po 18 lat ) bylam u ginekologa i przepisała mi tabletki naraya plus, chciałam sie dowiedzieć jak bardzo są skuteczne, i jaka jest możliwość zajścia w ciąże . dziekuje !

Gość gość
wszystkie tabletki mają taką samą skuteczność 99%. Trzeba pamiętać, że są skuteczne, jeśli są właściwie przyjmowane, tzn. nie zapomina się o nich, stosuje się dodatkowe zabezpieczenie jeśli zwymiotujesz jakąś itp.

Gość gość
prezerwatywa nie jest konieczna, no chyba że nie masz pewności, że partner jest zdrowy

Gość gość
i już nie masz dni płodnych czy niepłodnych - wszystkie są niepłodne :P

Gość gość
przeczytaj moją 1 wypowiedź. Wszystkie tabsy mają taką samą. No i pamiętaj, że tabletki nie chronią przed HIV, HPV czy innymi chorobami przenoszonymi drogą płciową

tak wiem, że tabletki nie chronią przed chorobami . więc nie ma znaczenia od której tabletki zacznę ?

Gość gość
jak od której? Od pierwszej z 21 (prawdopodobnie są różowe), 7 białych to placebo

24 mam rózowe, i 4 białe . a na co ten kalendarzyk jest dodatkowo przy tych tabletkach /? czyli dochodząc teraz do setna od miesiączki mam zacząć jeść różowe tabletki , systematycznie ?

Gość gość
A ulotki to w opakowaniu nie było? Czytania ze zrozumieniem w szkole nie nauczyli? Tam jest napisane jak brać i od której zacząć.

Gość gość
widzę właśnie ulotkę: . Należy przyjmować różowe tabletki przez pierwsze 24 dni, a następnie białe tabletki przez ostatnie 4 dni. Nowy blister należy rozpocząć od razu (24 różowe, a następnie 4 białe tabletki)

Gość gość
czyli jeśli jutro dostaniesz miesiączkę to bierzesz po kolei te 24 tabletki, 25 dnia zaczynasz brać białe

Gość gość
Ale po co pytać o coś, co jest jak byk czarno na białym napisane?

Gość gość
bo jak się ma 18 lat, to ma się problemy z czytaniem za zrozumieniem.