Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poczatkujacy nauczyciel

Czy są tu jacyś nauczyciele

Polecane posty

czy zawsze jest tak ciezko na poczatku? zaczelam w tym roku prace i zaczynam sie zastanawiac czy sie nie przekwalifikowac....

Gość kelnerka z Rewala
primo - jestes juz dorosla czy nadal jestes smarkula ktora swoje frustracje bedzie odbijac na gowniarzach z gimnazjum?

czemu od razu taki atak? nie jestem smarkula, nie jestem sfrustrowana, jedyne czego chce to wychowac i nauczyc czegos mlode pokolenie.

Gość Szcześniakowa
Witam, ja jestem nauczycielem u od razu mówię moja droga- uciekają gdzie ryby zimuja! Moje życie dziś jest u kreski wytrzymałości, to co te stwory wyrzadzili z moja psychika to tylko ja wiem. Nie nawidze ich! Nue nawidze! Rozumiesz to!?!? Nue cierpię tych kydlatych potworów! Boże znowu wpadlam w amok przez te bachory, pamiętaj, ze one zrobią ci z mózgu cieczke...

Gość gość
nie jestem ale mam koleżankę która właśnie nie dawno zaczęła. Pierwsza rzecz to pokazać że to Ty jesteś tutaj tą co ma dziennik i po prostu postawic sprawę jasno, jesteśmy w porządku wobec siebie, szanujecie mnie, ja szanuje was, jesteście wobec mnie chamscy itd ja się odwzajemniam. Nie daj sobie wejść na głowę bo jak już to zrobią to stracisz na zawsze szacunek i nie odbudujesz go, to tak od strony relacje uczen nauczyciel. A co do reszty to też coś wspominała że klasówki itd że przygotować, posprawdzać, zebrania jakieś tam itd ale że nie ma tragedii. Pewnie wszystko zależy od tego gdzie uczysz, kogo uczysz, na jakim szczeblu edukacji, w jakim mieście itd, a pewnie i dużo szczęscia ;)

Gość Szcześniakowa
No co jest? Szukasz wsparcia a teraZ nie odpowiadas? Zd****o walnelo, ze tak jest w szkołach?

Gość Rafał 22 lata
Niejaka Celobreya jest nauczycielką, ale w tej chwili obsmycza dzide jakiemuś gimbusowi :)

szczesniakowa -spokojnie, jestem juz... a napisz cos wiecej, w jakim wieku dzieci uczysz i co ci zrobily? mnie przeraza i uwiera bardzo brak dyscypliny u dzieci i roszczeniowi rodzice...

Gość gość
Bachory trzeba trzymać krótko. Najlepiej byc nauczycielem od matematyki, wtedy żaden nie podskoczy. Znacie jakiegoś matematyka, którego uczniowie zlekceważyli?

dopiero minely dwa tygodnie a ja zastanawiam sie czy to jest na pewno to co chce robic.. zastanawiam sie czy skoro juz mam takie odczucia czy nie powinnam dac sobie spokoj z tym wszystkim. jestem ciekawa, jakie byly poczatki wasze, moze tylko ja mam takie problemy...