Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

drgajaca powieka

Polecane posty

Gość gość

skacze mi prawa powieka od kilku dni prawie non stop. Już mam tego serdecznie dosyć. Niby pierdoła a ja już wariuję!!! Poradźcie!!! Plisssssssss...

Gość gość
Też tak miałam. Niby czasem robi się tak z braku magnezu. Brałam magnez i też nie chciało długo przejśc. Nawet u lekarza byłam. Niby ze stresu, tick nerwowy itp. W koncu kiedys samo przeszło.

Gość B1K
Magnez i witaminka B6

Gość gość
no właśnie aplikuje sobie ten magnez z witaminką i nic. na troche sie uspokoi, ja się cieszę a tu znowu. I wkurzam się i koło się zamyka. masakra:(

Gość gość
tak bedzie az uzupelnisz niedobr magnezu wiec bierz systematycznie

Gość gość
popieram posty powyżej niedobor magnezu

Gość gość
Jaką dawkę bierzesz? Przy niedoborach musisz minimum 600 mg, a najlepiej 1000 dziennie. Jak bieszesz jakieś g.ówniane 250 mg, to nie dziwota,że bez efektu. Po drugie,żeby wyrównać niedobory potrzeba nawet kilku miesięcy, minimum miesiąc codzennej suplementacji, a ty pewnie przerywasz, jak tylko trochę się poprawi. 1000 mg w 3 dawkach dziennie przez 2 miesiące i sama zobaczysz efekt.

Gość gość
nie panikuj, mnie drgała raz powieka, a raz miałam takie same śmieszne drgawki jakby delikatny prąd w łydce - 2 bite tygodnie. Jak przestałam zwracać na to uwagę, nie wiem kiedy przeszło. Powtarzało się czasem po długim czasie, ale zawsze przechodziło nawet po 2 tygodniach

Gość gość
Mojej mamie powieka skacze juz ponad dwa miesiące Robiła badania i magnez ma w porządku Lekarz mówi że to na tle nerwowym ale ta powieka drga a raczej skacze czy mama jest spokojna czy zdenerwowana i nie chce mi się w to za bardzo wierzyć Mamie ta drgająca powieka przeszkadza coraz bardziej Sama już nie wiem gdzie z nią pójść, może do neurologa?

Gość gość
potrzeba Twojej mamie dłuższego odpoczynku

Gość gość
Mama ma już swoje lata-70 i nie prowadzi szczególnie aktywnego trybu życia Zastanawiam się czy to nie wkradła się jakaś poważniejsza choroba a ta powieka to tylko objaw czegoś poważniejszego Okulista mówi że to nic z oczami a lekarz ogólny ze nerwowe, ale żadnych konkretnych badań nie zleciła, dlatego jeszcze myślę o neurologu

Gość gość
Spróbuj naturalnie. Mnie przechodzą nerwowości po zjedzeniu w ciągu dnia bananów rano i po południu po jednym, 2 pomidorów albo soku pomidorowego, 3 kostek gorzkiej czekolady oraz garści zmielonych orzechów włoskich. Wszystkie te produkty maja bardzo dużo magnezu. Ten tabletkowy okazuje się mniej skuteczny