Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mogę wtrącić słówko

Bajki to samo złoooooo

Polecane posty

Nie chcę sobie zepsuć wątku urodzinowego z Monster High, ale skoro już uważacie,że MH to samo zło, to zastanówcie się też nad innymi bajkami.. Ja nie lubię MH i nie wiem co dzieciom się tam podoba, ale nasi rodzice też za bardzo nie rozumieli naszych idoli i jakoś razem przetrwaliśmy ;) Tak więc: Papa Smerf to dyktator, niczym Stalin. Nawet chodzi w czerwonych gaciach i na znak swoich przekonań nosi czerwoną czapkę A smerfetka? o zgrozo, jedna w całej wiosce. Od razu wiadomo co robi po nocach Zabronisz dzieciom oglądać smerfy? A transwestyta Tinky Winky z czerwoną torebeczką? chcecie,żeby Wasze dzieci miały podwójną tożsamość? niby facet, czy niby baba? A para gejów Bolek i Lolek? wszędzie razem, razem mieszkają..Nie wiadomo czy gorsi są oni, czy Żwirek i Muchomorek. Nawet skojarzenie z grzybami daje wiele do myślenia :o A patologia w Kubusiu Puchatku? samotna matka - kangurzyca? musiała się puścić, skoro sama wychowuje małego kangurka. Prosiaczek się obżera non stop - to są wzorce dla dzieci? W misiu uszatku za to - o zgrozo są same rozbite rodziny... A patrząc wstecz, my w dzieciństwie byliśmy zasypywaniu bajkami Braci Grimm, które wcale nie były lepsze od dzisiejszych okropności..

Gość Jas_i Malgosia
Tia... powinny byc potepione z ambony czarownice? na stos!

Gość gość
czego sie nacpalas?

Gość exdebill_po_wakacjach
wszystko pikuś przy biblii dla dzieci, zaczęłam raz im czytać i schowałam głęboko - masakra

Gość gość
Autorko święta racja! Dzieci nie mają takich skojarzeń jak dorośli. W życiu jako dziecko nie pomyślałam o smerfetce, ze się puszczała :D złe charaktery np macocha z królewny śniezki nie były dla mnie ZŁEM tak dosłownie, bo dobro zawsze wygrywało. Harry Potter (zaczęłam czytać w 6 klasie) też kojarzył mi się z dobrem a nie z obrażaniem Chrystusa (jestem praktykującą katoliczką, wiec HP raczej mi wiary nie wypaczył a dzięki tej książce zaczęłam pochłaniać też inne książki- więc same plusy).

Gość gość
nie przepadam za MH bo lalki sa paskudne, ale sama bajka jest zupełnie ok, a nawet ostatnio zauwazyłam ze lalki z MH juz nie sa tak brzydkie jak te pierwsze ;) wywody ze MH czy Hello kitty sa złe nie robia na mnie wrazenia, wrecz smiesza, a ci iluminaci to pojawiaja sie wszedzie, niby sa wszedzie a nigdzie ich nie ma ;)

Gość gość
a Królewna Śnieżka i 7 krasnoludków? :P

Gość gość
Nie mówiąc o Królowej Śniegu, w której są związki kazirodcze!

Gość gość
Ja tez zawsze używam argumentu, że niewiele obecnych bajek jest gorszych od braci Grimm. Wszystkie te wilki pożerające babcie i czarownica jedząca dzieci na obiad po upieczeniu ich w piecu to jakiś koszmar ogólnie :D Gdyby ktoś obecnie coś takiego napisał to by go zlinczowali.

Gość gość
oj autorko, skąd zerżnęłas ten tekst;)gdzieś już to czytałam

Gość ostatnio ogladalam
Looney tunes. A tam krzyczeli DURNY DUFFY. bardzo edukujace :D w sam raz wyrosnie kolejne pokolenie bluzgajazych na kafe :P

Gość gość
Kopciuszek za to szlajał się do północy :D A pamiętacie jata mana??? Tam powstawał robot jak chłopak włożył kluczyk w kłódkę dziewczyny :D też o tym było głośno :D

Gość gość
haha:))ja oglądałam jata mana i jeszcze film o siatkarkach:P

Gość jatamana i ja pamietam
A ma 30 lat :P moj brat pod 40 tez pamieta,wiec chyba nie jestes AZ tak stara?;)

Gość gość
też mam 30 lat i pamiętam;)to chyba leciało na polonii 1

Gość gość
"A smerfetka? o zgrozo, jedna w całej wiosce. Od razu wiadomo co robi po nocach" Takie godne politowania skojarzenia to masz chyba tylko ty :o masakra

Gość gość
Właśnie o smerfetce to gadała nawet jakaś tam pani się pożal boże minister :D takze to nie są skojarzenia autorki D: