Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia_synusia12345

W którym szpitalu w BYDGOSZCZY najlepiej rodzić

Polecane posty

Gość mamusia_synusia12345

W którym szpitalu są najlepsze warunki (przede wszystkim fachowa opieka, ale dobrze by było, jakby były też miłe pielęgniarki)? Za ile można spać w "jedynce"? Czy wówczas ojciec dziecka może zostać na noc? Czy płatne są i jak tak to ile, porody rodzinne oraz znieczulenie? I czy na porodzie rodzinnym może być partner? Jeszcze nie jesteśmy małżeństwem. Zaplanowaliśmy ślub na przyszły rok, jak nasze Maleństwo będzie już na świecie :) Jakie macie doświadczenia? p.s. przepraszam, jeżeli powielam temat. Nie mogłam go znaleźć.

Gość gość
hej. ja rodziłam w msw. jedynke mialam w pakiecie-jest w pokoju lozko dodatkowe dla os. towarzyszacej. warunki w tym pokoju fajne. tylko te panie sprzątajace wlaza o 5 i walą w smietniki... teraz bym po prostu poprosila, zeby nie wchodzily, bo ze zmeczenia juz nie wyrabialam przez nie. dziecko mi budzily nawet ;/ takie byly halasliwe-miotlą walily po nogach lozka jak powalone, tak jak i smietnikami aż echo szło :) porodowki nawet nawet, ale ubikacja i lazienka jedna, wspólna dla wszystkich rodzących w danym momencie... porodowki sa z tego co pamietam dwie. lekarz obecny przy porodzie-rewelacja polozna, p. Bogusia, tak samo-dusza człowiek gorzej z panią wielmożną neonatolog... jedna taka w ciemnych wlosach, co to wyzej sra niz d*pe ma ale tak to ok. żarcia nie bede komentowac, umow sie juz z kims ze ci bedzie donosil wałówkę :) oczywiescie że facet Twój moze byc przy Tobie!!!!!!! moj tez nie byl jeszcze mezem, to ich nie interesuje. potem doszla moja siostra do mnie :) tylko wez ze soba dokument mowiacy o tym, ze sie partner do dziecka przyznaje :) chodzi o nazwisko malucha-latwiej zalatwic to przed porodem, niż po na Grudziadzkiej w urzedzie rodziłam w sobotę, w poniedziałek juz bylam w domu siostra rodzila w Bizielu i poza tym, ze porodówka na wypasie...lepiej tego nie pamiętać :(

Gość gość
aha, "dwójka" też chwalona przez wszystkie moje znajome rodzące w ostatnim czasie :) msw ma tę wadę, że w razie komplikacji nie są zbytnio przygotowani do pomocy... brak sprzedu etc. wiozą do innego szpitala, do Biziela najczęsciej poza tym polecam Ci/razem z partnerem zwiedzenie porodówek idziecie w ostatnich tyg. do każdego ze szpitali i mowicie, ze jestescie w trakcie podejmowania decyzji i zazwyczaj opiekun poloznych, czyli najstarsza polozna oprowadza po salach - porodowka, sala poporodowa i opowiada... wspomne o minusie w msw - 2h bliskosci po porodzie nie zostaly zachowane :( po wyjeciu polozono mi ja na piersiach, dalam siarę, a potem od razu mi corke zabrano i lezala w tym przezroczystym wozeczku juz pozniej... strasznie sie zawiodlam

Gość gość
Miałam zaplanowany poród sn w bizielu ale przez komplikacje zrobili mi cc, oddział patologii ciąży ładny, porodówka także, sale matki z dzieckiem dwuosobowe, łazienka i wc jedna na dwa pokoje.Po porodzie przynieśli mi dziecko i przystawili do piersi, zostało ze mną do wieczora. Bardzo zawiodłam się na pomocy laktacyjnej, zero zainteresowania i cierpliwości choć są tam od tego specjalne osoby.

Gość gość
wszystko tylko nie biziel!!!! omijać szerokim łukiem!!! córka-wcześniak nikt mi nie pomógł z karmieniem sami zdecydowali ze dokarmiali MM mimo, ze mialam pare kropel, można to bylo rozkrecic (wiem, bo drugie dziecko tez wczesniak i w 2 sie udalo z karmieniem) dokarmiali w bizielu tez glukoza... pielegniarki OKROPNE! głupie teksty, jakbym przy 1 dziecku miala wiedze posiadac matki dziesięciorga dzieci ;/ jak dzwonilam bo czulam, ze psychika mi siada i prosilam o pomoc to mowily ze to nie świecie nikt ze mna nie rozmawial pol roku leczylam depresje poporodową

Gość gość
ja rodziłam na kapach super położne opieka rewelacyjna. Zawsze wszyscy służyli pomocą w opiece nad dzieckiem czy przy kapaniu. Poród rodzinny darmowy jak i znieczulenie.