Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z psem

Polecane posty

Gość gość

Mam owczarka niemieckiego, ma obecnie 7,5 roku... Od pary dni zaczał regularnie sie zsikiwac na kanape, na której zwykle spedza noc... Przedtem nigdy mu sie to nie zdarzało.. Czy ktos wie jaka moze byc przyczyna? Sika tylko na te kanape, kiedy na niej lezy, czasem w dzien też

a to samiec czy suczka? U mnie było podobnie, sunia od dłuższego czasu sikała w wybrane miejsce a potem pewnego dnia odeszła w męczarniach. Okazało się, że miała coś z macicą, nerkami i ostatecznie krew się wlała do organizmu. Lepiej idź z psem do weterynarza zbadać nerki itd

Gość gość
pecherz moze przeziembil ? moj obecnie tez 7letni ma przeziembiony pecherz podaje mu urosept 3x po jednej tabletce wystarczy podac przey ok. 4 dni to sa ziolowe leki pytalam wetki i te moge spokojnie podawac inna przyczyna mogo byc problemy neurologiczne a ile pije w ciagu dnia oraz jak czesto siusia ??

Gość gość
to suczka... :( nie wiem czy na cos choruje, tak jest dopiero od kilku dni... miala problem z infekcja skórna, tzn ropnym zapaleniem skóry... było tez cos pod ogonem okropnego podobnego do czyraczycy, ale po kuracji antybiotykami wygląda ok.... jednak zauwazyłam, ze ona od dłuzszego czasu dziwnie ostroznie wstaje, chodzi tylko o tylne łapy, jak wstaje to je z pewnym wysiłkiem podciaga

Gość gość
co do tego siusiania to nie wiem ile siusia, bo duzo biega po ogrodzie za dnia, na te kanape to sie zlała niesamowicie po prostu, chyba ze to było z paru dni, i nizzauwazyłam? Ale nie sądzę, bo niezle smierdzialo i chyba bym wyczuła.. apetyt i humor jest normalny

Gość gość
z tym wstawaniem to niestety prawie norma w pewnym wieku o Onka jak chcesz sprobuj z tym Uroseptem po dwoch dniach musialaby juz nastapic poprawa o ile to pecherz jesli jednak nie to pozostaje wet bo moga byc problemy neurologiczne albo nerki a tu urosept raczej za slaby

Gość gość
moze spróbuje z uroseptem, nie wiedziałam ze sa tabletki, bo naparu by nie wypiła? W sumie to ona jest stara juz? Bo słyszałam, ze owczarki zyja krótko..

Gość gość
muna - twój tez był owczarkiem?? niecałe 8 lat a 13 to spora róznica... :( Kiedys przyczytałam, ze owczarki zyja srednio 8 lat... :(

Gość Muna
dog niemiecki zyje do 5 roku zycia a moje kochane zylo 13 i byl to ON sa to najcudowniejsze psy na swiecie :) napisz jak tam piesek sie czuje !

Gość Muna
tfu mialobyc ze zyje do 8roku DOG sorki za pomylke wymcklo sie z pod palucha ;)

Gość gość
mam psa.lat prawie 10 i od jakis 3 lat miewa podobnie raz na pare miesiecy ma takie 'nietrzymanie' moczu tzn leje pod siebie jak spi wet go badal ale stwierdzil ze nic mu nie jest

Gość gość
oj to tak nie jest ze popuszczajac siusiu nic mu nie jest nietrzymanie moczu jest objawem choroby jesli od czasu do czasu sie zdarza to moga byc jej poczatki

Gość gość
Mam psa siedemnastoletniego pudelka.Od dwóch miesięcy nie trzyma moczu.Byłam u weterynarza porobił kompleksowe badania,USG - ma problem z tylnymi łapkami,oraz poruszaniem się, już nawet nie szczeka.Gdy wychodzimy muszę go nosić.Ma zwyrodnienie stawów i prostatę.Kwalifikuje sie do uspienia.Nie mogę tego zrobić, bo przecież normalnie je i czasami tylko pada na tylne łapki.Jestem załamana.

Gość gość
no to juz sytuacja nie do pozazdroszczenia :( w takim przypadku weterynarz moze przepisalby jakies zastrzyki wzmacniajace poprawiajace ogolem choc troche kondycje pieska w tym wieku to juz nie wiele mozna zrobic chyba tylko dobrze sie nim opiekowac

Gość Gabema
Na szczęście nigdy nie miałam takiego problemu, ale pies przyjaciółki robił jej takie niespodzianki. Nie wiem jak go teo oduczyła, ale podobno pomogła jej strona mojpies.com

Gość Garczalo
Poproś o pomoc na tym forum http://www.mojpies.com/ Jeszcze nigdy nie odmówili mi pomocy, a nieraz byłam z moim psem w niezłych tarapatach. Świetni ludzie.

Gość gość
Mojej suce pomógł propalin syrop dla suk noetrzymajacych moczu poczytaj o tym.

Gość gośćdhhdjcjc
Jest lek ktory pomaga przy uszkodzeniu zwieracza pecherza moczowego, niestety nie pamietam nazwy :(. Jakies 10 lat temu weterynarz przepisal go psu mojego brata i ja kupowalam go w Stanach i posylallam do Polski. Mysle ze juz powinien byc dostepny w Polsce (?) . To lek dla ludzi, uzywaja go u starszych osob, ktore maja problemy z trzymaniem mocu, aptekarz mowil mi wtedy ze w domach starcow czesto uzywaja go. Jesli ktos ma problem z psiakiem to warto spytac weterynarza o taki lek, przykro mi ze nie pamietam nazwy ale to lata temu bylo. Naszemu psu pomoglo a popuszczal bardzo :(. Bral jakis czas potem przerwa i znowu.